U subotu, 10. listopada, u sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održan je Trofej grada Varaždina 2020., turnir u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Organizatori natjecanja, Sportski plesni klub Valcer i Plesni klub Takt uz Hrvatski sportski plesni savez, našli su se ove godine pod dodatnim iskušenjem zbog aktualne situacije s pandemijom koronavirusa. Međutim, uska suradnja s nadležnim tijelima i provođenje protokola za organizaciju natjecanja tijekom pandemije Hrvatskoga sportskoga plesnog saveza osigurali su provođenje svih potrebnih i nužnih epidemioloških mjera s ciljem zaštite svih sportaša i sudionika Trofeja grada Varaždina, koji je održan pod pokroviteljstvom Grada Varaždina uz potporu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada.

Plesni su se parovi, pojedinci, grupe i formacije varaždinskoj publici tijekom dana i u večernjem dijelu show-programa predstavili u dvije discipline sportskog plesa, latinskoameričkim (samba, cha-cha, rumba, paso doble i jive) i standardnim plesovima (engleski valcer, tango, bečki valcer, slow fox i quickstep). Natjecanje u obje discipline sportskog plesa bilo je vrlo neizvjesno. Trofej grada Varaždina okupio je oko 300 sudionika svih dobi, od najmlađih plesača u kategoriji mlađih osnovaca (mlađi od 9 godina) pa sve do najstarijih sudionika u kategoriji veterani III. (stariji od 55 godina).

Iako su bili dobri domaćini, varaždinski su plesači gostima iz 15 klubova, od toga triju iz Slovenije, na plesnom podiju uzeli skoro sve što su mogli. U ukupnom poretku PK Takt je osvojio prvo mjesto s 19 zlatnih, 12 srebrnih i 6 brončanih medalja, ispred SPK Valcer, čiji su plesači osvojili 12 zlatnih, 6 srebrnih i 6 brončanih odličja. SPK-u Varaždin je pripalo 13.
mjesto s dvije zlatne medalje.

Komentari

Komentara