Povežite se s nama

Crna kronika

Odlikovani varaždinski policajac Maltar pijan je skrivio prometnu u Turčinu i pobjegao

Objavljeno:

- dana

Pod utjecajem alkohola od 2,31 g/kg policijski službenik PU varaždinske u Turčinu je 3. svibnja skrivio prometnu nesreću i napustio mjesto događaja.

Policajac u Turčinu izazvao nesreću i otišao s mjesta događaja, kasnije je pronađen vrlo pijan

Iako je policajac bio van službe načelnik PU varaždinske Predrag Benčić odmah je najavio zakonske postupke protiv policajca.

Telegram je u međuvremenu doznao da je riječ iznimno visokopozicioniranom policijskom šefu, Robertu Maltaru, 45-godišnjem voditelju Službe policije Policijske uprave varaždinske.

Na upit Telegrama načelnik PU varaždinske Predrag Benčić potvrdio je da je Maltar u međuvremenu privremeno udaljen iz službe: “Nakon kriminalističkog istraživanja prometne nesreće protiv policijskog službenika koji je 3. svibnja sudjelovao u prometnoj nesreći podnesen je prekršajni nalog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.”

Načelnik dodaje kako se u disciplinskom postupku njegovom bliskom suradniku na teret stavlja teža povreda službene dužnosti. Inače, za to Zakon o policiji predviđa kaznu od novčane u iznosu od 20 % mjesečnog primanja preko zaustavljanja u napredovanju, do prestanka službe u policiji.

Robert Maltar je, prema javno dostupnim podacima, do sada bio iznimno angažiran upravo na sigurnosti prometa. Još dok je bio načelnik Policijske postaje Novi Marof sudjelovao je akcijama vezanima za promociju sigurne vožnje – dijelio je cvijeće uzornim vozačicama, bodrio motoriste na tečajevima sigurne vožnje… Za svoj rad dobio je i odlikovanje predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Crna kronika

U Pešćenici Viničkoj nastrijelio psa koji je pomagao u ispaši stada ovaca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

pas

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 68-godišnjaka kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 3. srpnja u Pešćenici Viničkoj nepoznatim oružjem nastrijelio psa koji se nalazio u šumi, a pomagao u ispaši stada ovaca.

Vlasnik je nastrijeljenog i ozlijeđenog psa odvezao nadležnom veterinaru koji je istog pregledao i utvrdio kako su ozljede teške i da je potrebno psa eutanazirati.

Policijski službenici obavili su očevid te nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti događaja i na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela, ističu jutros iz PU varaždinske.

Policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu za kazneno djelo Ubijanje ili mučenje životinja nadležnom državnom odvjetništvu.  

Nastavite čitati

Crna kronika

Starica teško ozlijeđena, preko nogu joj prešao teretni automobil

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 2. srpnja, oko 11 sati u Hodošanu, došlo je do prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđena 84-godišnja pješakinja.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 84-godišnja pješakinja prelazila kolnik Zlatoljske ulice, a da se prije stupanja na kolnik nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. Uslijed opisane situacije, preko stopala njenih nogu, stražnjim kotačima prešao je teretni automobil s pridodanom prikolicom, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak.

Ozlijeđena pješakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se posebno izvješće o opisanoj prometnoj nesreći.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje