Povežite se s nama

Sport

Održan 1. Otvoreni regijski turnir za mlađe kadetkinje, mlađe kadete, juniore, juniorke i ostale uzrasne kategorije

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

Danas je u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin održan 1. Otvoreni regijski turnir za mlađe kadetkinje, mlađe kadete, juniore, juniorke i ostale uzrasne kategorije. U Stolnotenisku regiju Sjever uključeni su klubovi s područja Međimurske, Varaždinske i Koprvničko-križevačke županije.

 

Iako rezultati nisu bili u prvom planu slijedi ostvareni poredak nakon natjecanja u pojedinim uzrasnim kategorijama:

Mlađe kadetkinje

1. Bruna Borovec (STK Starr)
2. Stela Šaš (STK Koprvnica)
3. Nela Kovačić (STK Kotoriba)
4. Iva Ptiček (STK Ljubeščica)

Mlađi kadeti

1. Vito Milak (STK MGK Drava Žabnik)
2. Simon Dvorski (STK Varaždin)
3. Filip Puškadija (STK Ljubeščica)
4. Dino Toma (STK Ljubeščica)

Juniori

1. Leon Milak (STK Starr)
2. Jakov Beljan (STK Starr)
3. Robert Borovec (STK Starr)
4. Nino Kukec (STK Starr)

Organizator turnira bio je STK Starr Varaždin. Slijedeći, 2. Otvoreni regijski turnir za mlađe kadetkinje, mlađe kadete, juniore, juniorke i ostale uzrasne kategorije. bit će održan 3. prosinca 2017. godine također u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin.

Ronald Ređep, predsjednik STK Starr i voditelj Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin ovako komentira održavanje 2. Otvorenog regijskog turnira za klince i klinceze i najmlađe kadete i kadetkinje i  1. Otvorenog regijskog  turnira za mlađe kadetkinje, mlađe kadete, juniore, juniorke i ostale uzrasne kategorije, održanog u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin 5. studenog:

– To je hvale vrijedan projekt koji je omogućio djeci da se natječu u svojim regijama. Smanjeni su troškovi nastupa na udaljenim turnirima, a treneri mogu vidjeti napredak svojih igrača i trenutno natjecateljsko stanje. Na temelju takve procjene firme mogu se dalje pripremati za veće državne turnire. Stolnoteniska regija Sjever je sigurno najkvalitetnija u mlađim dobnim skupinama u Hrvatskoj i ovo je dobar poticaj za mlade igrače te one najmlađe koji tek kreću u stolnoteniske vode. Na ovakvim turnirima se nadmeću sa svojim prijateljima i vršnjacima iz ostalih klubova i dobiva se dobar uvid u formu igrača. Mi smo zadovoljni što je u HSTS-u prihvaćen taj prijedlog organizacije regijskih turnira. Roditelji ih mogu pratiti, turniri ne traju dugo i nisu financijski zahtjevni. Zadovoljni smo s formom igrača. Kvaliteta se diže. Igrači koji redovno dolaze u Regionalni stolnoteniski centar Varaždin i treneri koji surađuju s nama su zadovoljni s ostvarenim napretkom. Kroz RSTC pomažemo rad s darovitim igračima, ali i pomažemo i potičemo da se otvaraju nove stolnoteniske škole. Ovaj projekt osim Hrvatskog stolnoteniskog saveza podržava i Hrvatski olimpijski odbor jer osigurava nesmetan razvoj mladih igrača u njihovim sredinama te ne moraju odlaziti iz svojih matičnih klubova u druge sredine, redovno se školovati ovdje i ne odvajati se od obitelji. Kako je dugi niz godina bio zapostavljen ovakav rad po regijama mi smo zadovoljni s odazivom, Regija se polagano budi. Malo još ima problema u koordinaciji klubova koji nemaju profesionalni natjecateljski kadar  u starijim dobnim skupinama da dođu na ovakve turnire. Danas kroz komunikaciju i druženje, te ostvarene rezultate okupljenih klubova šaljemo im poruku da sljedeći puta svakako dođu. Ovdje se ne gleda prvenstveno rezultat već da se provjeri forma igrača.  Isto tako i da se u komunikaciji s trenerima dogovaraju smjernice za rad. Zato još jednom pozivam sve stolnoteniske klubove i stolnoteniske škole da dođu s djecom s kojom rade bez obzira jesu li registrirana u nacionalnom savezu da igraju i da se druže i da ih sport uveseljava.  

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje