Povežite se s nama

Sport

Održan 1. Otvoreni regijski turnir za mlađe kadetkinje, mlađe kadete, juniore, juniorke i ostale uzrasne kategorije

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

Danas je u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin održan 1. Otvoreni regijski turnir za mlađe kadetkinje, mlađe kadete, juniore, juniorke i ostale uzrasne kategorije. U Stolnotenisku regiju Sjever uključeni su klubovi s područja Međimurske, Varaždinske i Koprvničko-križevačke županije.

 

Iako rezultati nisu bili u prvom planu slijedi ostvareni poredak nakon natjecanja u pojedinim uzrasnim kategorijama:

Mlađe kadetkinje

1. Bruna Borovec (STK Starr)
2. Stela Šaš (STK Koprvnica)
3. Nela Kovačić (STK Kotoriba)
4. Iva Ptiček (STK Ljubeščica)

Mlađi kadeti

1. Vito Milak (STK MGK Drava Žabnik)
2. Simon Dvorski (STK Varaždin)
3. Filip Puškadija (STK Ljubeščica)
4. Dino Toma (STK Ljubeščica)

Juniori

1. Leon Milak (STK Starr)
2. Jakov Beljan (STK Starr)
3. Robert Borovec (STK Starr)
4. Nino Kukec (STK Starr)

Organizator turnira bio je STK Starr Varaždin. Slijedeći, 2. Otvoreni regijski turnir za mlađe kadetkinje, mlađe kadete, juniore, juniorke i ostale uzrasne kategorije. bit će održan 3. prosinca 2017. godine također u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin.

Ronald Ređep, predsjednik STK Starr i voditelj Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin ovako komentira održavanje 2. Otvorenog regijskog turnira za klince i klinceze i najmlađe kadete i kadetkinje i  1. Otvorenog regijskog  turnira za mlađe kadetkinje, mlađe kadete, juniore, juniorke i ostale uzrasne kategorije, održanog u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin 5. studenog:

– To je hvale vrijedan projekt koji je omogućio djeci da se natječu u svojim regijama. Smanjeni su troškovi nastupa na udaljenim turnirima, a treneri mogu vidjeti napredak svojih igrača i trenutno natjecateljsko stanje. Na temelju takve procjene firme mogu se dalje pripremati za veće državne turnire. Stolnoteniska regija Sjever je sigurno najkvalitetnija u mlađim dobnim skupinama u Hrvatskoj i ovo je dobar poticaj za mlade igrače te one najmlađe koji tek kreću u stolnoteniske vode. Na ovakvim turnirima se nadmeću sa svojim prijateljima i vršnjacima iz ostalih klubova i dobiva se dobar uvid u formu igrača. Mi smo zadovoljni što je u HSTS-u prihvaćen taj prijedlog organizacije regijskih turnira. Roditelji ih mogu pratiti, turniri ne traju dugo i nisu financijski zahtjevni. Zadovoljni smo s formom igrača. Kvaliteta se diže. Igrači koji redovno dolaze u Regionalni stolnoteniski centar Varaždin i treneri koji surađuju s nama su zadovoljni s ostvarenim napretkom. Kroz RSTC pomažemo rad s darovitim igračima, ali i pomažemo i potičemo da se otvaraju nove stolnoteniske škole. Ovaj projekt osim Hrvatskog stolnoteniskog saveza podržava i Hrvatski olimpijski odbor jer osigurava nesmetan razvoj mladih igrača u njihovim sredinama te ne moraju odlaziti iz svojih matičnih klubova u druge sredine, redovno se školovati ovdje i ne odvajati se od obitelji. Kako je dugi niz godina bio zapostavljen ovakav rad po regijama mi smo zadovoljni s odazivom, Regija se polagano budi. Malo još ima problema u koordinaciji klubova koji nemaju profesionalni natjecateljski kadar  u starijim dobnim skupinama da dođu na ovakve turnire. Danas kroz komunikaciju i druženje, te ostvarene rezultate okupljenih klubova šaljemo im poruku da sljedeći puta svakako dođu. Ovdje se ne gleda prvenstveno rezultat već da se provjeri forma igrača.  Isto tako i da se u komunikaciji s trenerima dogovaraju smjernice za rad. Zato još jednom pozivam sve stolnoteniske klubove i stolnoteniske škole da dođu s djecom s kojom rade bez obzira jesu li registrirana u nacionalnom savezu da igraju i da se druže i da ih sport uveseljava.  

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Sport

FOTO Talijan Jonathan Milan pobjednik prve etape utrke CRO Race kojoj je cilj bio u Ludbregu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Talijan Jonathan Milan pobjednik je prve etape biciklističke utrke CRO Race koja se vozila od Osijeka do Ludbrega.

Johnathan je tako obukao crveni dres vodećeg u generalnom plasmanu, plavi dres vodećeg u bodovnom poretku te bijeli dres najbržeg mladog vozača. 

Zeleni je dres pripao Oscaru Onleyu.

Milan je ciljem prošao u vremenu od 5:31:48 sati, ispred sunarodnjaka Sache Modola (Bardiani CSF Faizanè) i Mirca Maestrija (Eolo-Kometa). U vrlo brzom spuštanju prema „središtu svijeta“, nakon posljednjeg uspona dana na Ludbreške Vinograde, Milan je profitirao od odličnog rada svoje momčadi te na cilju slavio s nekoliko dužina bicikla prednosti u odnosu na najbliže pratitelje za svoju prvu profesionalnu pobjedu u karijeri.

– Osjećaj je nevjerojatan. Sredinom sezone imao sam zdravstvenih problema koji su sada iza mene. Nakon nekoliko plasmana na pobjednička postolja u Njemačkoj i Poljskoj, napokon sam pobijedio. Zahvaljujem i svojim momčadskim kolegama Carusu i Mohoriču na sjajnom radu na usponima – rekao je Milan.

Gradonačelnik Dubravko Bilić nije krio zadovoljstvo jer je Ludbreg domaćin ove utrke.

– Velika je čast za nas što možemo predstaviti naš grad putem televizijskih ekrana diljem svijeta. Naime, ovo događanje izravno prenosi 150 televizija i jako smo ponosni. Sve je to kruna našeg rada, kako u turizmu tako i u promociji biciklizma kao jedne turističke grane koja može biti prilično atraktivna za grad Ludbreg. Uredili smo prošle godine pet biciklističkih staza i želja nam je da biciklizam odnosno cikloturizam bude jedna od važnijih grana našeg turizma – poručio je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Ludbrežani Jan, Leandro, Lorena i Maja Elena pobjednici su virtualne utrke Kids CRO Race

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kids CRO Race u Ludbregu okupio je mnoštvo djece i građana koji su pratili utrku za najmlađe, u iščekivanju profesionalnih natjecatelja koji se utrkuju na prvoj etapi međunarodne biciklističke utrke CRO Race.

Jan, Leandro, Lorena i Maja Elena iz Osnovne škole Ludbreg pobjednici su virtualne utrke Kids CRO Race održane u Ludbregu. Oni su tako ušli u konkurenciju za ukupnu pobjedu, a sutra će u Zadru biti poznato tko će još imati priliku biti na proglašenju najboljeg ovogodišnjeg sudionika Kids CRO Racea u Zagrebu, koje će se održati 2. listopada.

Maja Elena i Leandro pobijedili su u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina, a Lorena i Jan bili su najbolji u starijoj kategoriji od 11 i 12 godina. Djeca su vozila virtualnom stazom dugom 890 metara.

Cilj je ove virtualne utrke za mlade potaknuti što više djece na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja.

Zahvaljujući partneru Keindl Sportu, svim će natjecateljima i ove godine biti osigurani bicikli i Elite trenažeri na kojima će prolaziti kratku virtualnu stazu. Ona će se, zahvaljujući partneru Rouvy, prikazivati preko televizijskog ekrana u simulaciji virtualne utrke. Tako će svaki mladi natjecatelj imati svog avatara koji vozi po svim vremenskim i cestovnim uvjetima, baš kao i profesionalni biciklisti. Mališani će se tijekom i nakon utrke moći zasladiti proizvodima iz Kraša, službenog sponzora Kids CRO Racea. Usporedno s Kids CRO Raceom u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provode se i interaktivne radionice u razvrstavanju kućnog otpada u kojima je tijekom proteklih pet godina održavanja sudjelovalo više od 2.500 djece.

Djeca su na ovo natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele, mogu se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka utrke. Dok se djeca natječu na virtualnim trenažerima, profesionalni biciklisti utrkuju se kroz šest etapa na utrci dugoj preko 1.000 kilometara. Tijekom utrka u svim gradovima mlade ljubitelje sporta bodrit će obitelj, njihovi školski kolege i okupljena publika.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje