Povežite se s nama

Sport

Održan 13. po redu Sportski susret triju gradova – Lendave, Zalaegerszega i Varaždina

Objavljeno:

- dana

Druženje u prvom planu

Varaždin je u četvrtak, 12. listopada, bio domaćin 13. Sportskom susretu triju gradova – Lendave, Zalaegerszega i Varaždina. Bio je to prvi susret učenika srednjih škola iz triju gradova u Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj u ovoj školskoj godini.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina mladi su se sportaši natjecali u atletici i kuglanju, u obje konkurencije, i mladića i djevojaka.

– Cilj ovih susreta je duženje djece i uspostavljanje veza između tri grada i tri nacije. Dobrosusjedsku suradnju njegujemo kroz sportske susrete što je možda i najbolji način povezivanja mladih. Održavanje susreta već 13. godinu najbolji je dokaz da to funkcionira – istaknula je Anica Sitar Dvorski, stručna suradnica u Zajednici.

Luka Ilčić, učenik varaždinske Prve gimnazije, prvi je put sudjelovao na ovim susretima, u skoku u dalj na poziv svog atletskog trenera.

– Iako je ovo sportsko natjecanje, rezultat nije toliko u prvom planu. Važnije je druženje i upoznavanje. Zato je i atmosfera opuštenija nego na ‘pravom’ natjecanju -rekao je Luka.

Ipak, i u opuštenoj atmosferi bilježili su se rezultati. U atletskim natjecanjima na stadionu „Sloboda“, na 100 i 800 metara, u bacanju kugle i u skoku u dalj, najuspješniji su bili Varaždinci, ispred kolega iz Zalaegerszega i Lendave. I u natjecanju u kuglanju, održanom u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi, poredak je bio jednak. Tako je i ukupni poredak na kraju bio: Varaždin, Zalaegerszeg, Lendava.

Varaždinske kuglače vodili su Darinka Bunić i Samir Borčak, a atletičare Nenad Pavliček.

Nakon Varaždina, srednjoškolci iz triju gradova susrest će se u Lendavi, gdje će se natjecati u odbojci i streljaštvu, a potom u Zalaegerszegu, koji će biti domaćin natjecanjima u nogometu i košarci.

Izvor:
Foto: ZSUGV

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje