Povežite se s nama

Međimurje

Održana deveta Smotra mažoretkinja “Mi smo djeca sreće”

Objavljeno:

- dana

PLES

Hrvatska kulturno-umjetnička udruga “Sveti Martin”, Općina Sveti Martin na Muri i Terme “Sveti Martin” deveti put zaredom organizirali su Smotru mažoretkinja pod nazivom “Mi smo djeca sreće”.

Nakon uvodnih riječi Stanke Kutnjak u ime svetomartinskih mažoretkinja te načelnika Općine Sveti Martin Dražena Crnčeca, koji je Smotru i otvorio, započeo je dvosatni program u kojem je više od dvjesto mažoretkinja iz Murskog Središća, Nedelišća, Čakovca, Domašinca, Goričana, Štrigove, Selnice, Kotoribe, Svete Nedelje i Svetog Martina prikazalo svoje koreografije i ples.

Na kraju Smotre uslijedili su zahvala svim sudionicima te podjela priznanja i zahvalnica donatorima.
– S obzirom na odaziv publike, naime, dvorana je bila popunjena do posljednjeg mjesta, ovakva vrsta smotre više je nego dobrodošla i u idućem razdoblju – naveli su iz Organizacijskog odbora devete Smotre mažoretkinja “Mi smo djeca sreće”.

Priznanja za svoj rad primili su Maja Padarić, Nela Kutnjak, Nikolina Kutnjak, Jana Perčić, Iva Dvanajščak i Anja Srša.
Posebne zahvalnice dodijeljene su Patriciji Vinko, Klaudiji Vrbičić, Klari Srša, Sari Novinščak i Nikolini Horvat.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Međimurje

Biciklijadom povezali tri međimurska grada i ukazali na važnost redovite tjelesne aktivnosti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije uz brojne suradnike već niz godina različitim aktivnostima obilježava Europski tjedan mobilnosti i Europski tjedan sporta, a ove godine u okviru projekta Međimurje – Europska regija sporta 23. rujna održana je tradicionalna biciklistička tura koja povezuje tri međimurska grada.

Cilj akcije bio je ukazati na važnost usvajanja navike redovite tjelesne aktivnosti kao neophodnog čimbenika unaprjeđenja i očuvanja zdravlja ljudi te kvalitete njihova života.

Biciklijada je označila kraj Europskog tjedna mobilnosti i početak obilježavanja Europskog tjedna sporta.

Biciklijada duga 48 kilometara započela je u Prelogu, a završila na prostoru SRC-a „Mladost“ Čakovec, gdje se održavao Sajam prevencije i sigurnosti u organizaciji Policijske uprave međimurske, koja je jedan od suorganizatora akcije uz Zajednicu sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Međimursku županiju, Informacijski centar Europe Direct Čakovec i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Sudionike su na samom početku biciklijade u Prelogu pozdravili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i ravnateljica Zavoda Marina Payerl-Pal.

Ovom akcijom željelo se promovirati biciklizam i pješačenje kao primjerene aktivnosti za osobe svih dobnih skupina te za osobe različitih tjelesnih sposobnosti, stoga je moto biciklijade „Pješači i bicikliraj te bolesti preveniraj“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje