Povežite se s nama

Međimurje

Održana početna konferencija projekta „Uz tebe sam“ Udruge slijepih Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

U petak, 11. rujna, u prostorijama zgrade Scheier Udruga slijepih Međimurske županije održala je konferenciju na kojoj je široj javnosti predstavljen njihov novi europski projekt pod nazivom „Uz tebe sam“.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., temeljem otvorenog trajnog poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“.

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Čakovec i područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Projekt je započeo s provedbom 20. srpnja, trajat će 18 mjeseci, a njegova ukupna vrijednost iznosi 557.036 kuna.

Projekt se provodi na području cijele Međimurske županije, a usmjeren je na osnaživanje i unapređivanje radnih potencijala teško zapošljivih žena, omogućavanje pristupa tržištu rada i širenje spektra pružanja socijalnih usluga za slijepe osobe.

Predmetni projekt rezultirat će osnaživanjem i zapošljavanjem šest žena, pripadnica ciljne skupine, no imat će i pozitivne posljedice na njihovo mentalno zdravlje na način da će žene po završetku provedbe projekta imati povećano samopouzdanje i motivaciju, osjećaj sigurnosti i ekonomske stabilnosti.

Usluge pomoći i podrške koje će se pružati korisnicima nisu obuhvaćene na drugačiji način, odnosno pružanjem usluga videćih pratiteljica, stoga se navedene usluge definiraju u skladu s time (npr. pomoć u socijalnoj integraciji, pružanje podrške kroz razgovore i druženja, održavanje čistoće stambenog prostora, pomoć u pripremi obroka, dostava namirnica i sl.).

U okviru projekta osigurat će se osnaživanje i podrška krajnjim korisnicama te poticanje samostalnosti, rad na komunikaciji i socijalnoj uključenosti, što će unaprijediti zdravlje i zadovoljstvo krajnjih korisnika, a multiplicirajući efekt rezultata bit će uočljiv na financijskom i vremenskom rasterećenju obitelji 36 krajnjih korisnika.

Na ovaj način projekt izravno doprinosi poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom.

Međimurje

FOTO Tjedan kolektivne sadnje stabala u Dječjem vrtiću “Potočnica” Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine Dječji vrtić Potočnica sudjelovao je u nacionalnoj kampanji “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji se održava u razdoblju od 1. – 7. ožujka.

Inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj!” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Vrtni centar Iva Štefanec i Rasadnik Žižek Sveta Marija velikodušno su donirali Dječjem vrtiću sadnice kupine, maline, smokve i jasena. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i općinskim načelnikom zasadili sadnice u dvorištu vrtića.

Nastavite čitati

Međimurje

Sveti Juraj na Bregu: “Barakači” očistili potok, radnici razne lokacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga Baraka/Općina Sveti Juraj na Bregu

Unutar Udruge Baraka djeluje “gerilska skupina” s misijom raščišćavanja šuma od štetnog otpada koji se godinama nakuplja u prirodnim životnim zajednicama.

Drugoga vikenda u veljači članovi Udruge koji se nazivaju “Barakačima” organizirali su testnu verziju akcije čišćenja potoka na području spomenika prirode Bedekovićeve grabe koji se nalazi na prostoru općine Sveti Juraj na Bregu.

– Pošto smo ocjenili akciju uspješnom, sudeći po količini skupljena otpada i dobrom danu kojeg smo proveli u parku, kontaktirali smo načelnika Općine Anđelka Nagrajsalovića s planom organizacije većih akcija kojima se možete pridružiti i vi! Pratite informacije o nadolazećim događajima na Facebook stranici Udruge Baraka! – poručuju “Barakači”.

Djelatnici na javnim radovima sanirali onečišćene lokacije

Pokoji dan kasnije na području iste Općine, u skladu s dojavama građana, locirana su mjesta na kojima su nesavjesne osobe odbacile otpad. Djelatnici zaposleni na javnim radovima u Općini Sveti Juraj na Bregu sanirali su spomenute lokacije i prikupile odbačeno smeće. Odbačene vreće s raznim otpadom nalazile su se u šumi pokraj županijskih cesta Pleškovec – Mali Mihaljevec, Mali Mihaljevec – Zasadbreg i Frkanovec – Dragoslavec.

Nastavite čitati