Povežite se s nama

Zabava & Stil

Održana trodnevne radionice animiranog filma pod nazivom „Osmijeh“

Objavljeno:

- dana

Često se kaže kako uvijek postoji barem jedan razlog za osmijeh. Ispravnost ove izreke potvrdili su polaznici i voditelji trodnevne radionice animiranog filma koju su pod nazivom „Osmijeh“ u povodu Dječjeg tjedna organizirali Pučko otvoreno učilište Varaždin i Filmsko-kreativni studio VANIMA.

Nasmijana lica polaznika ove radionice govore kako je bilo više razloga za osmijeh tijekom radionice provedene od 7. do 9. listopada u prostorima VANIME u Preradovićevoj ulici u Varaždinu.

Osim što su dobili osnovne saznanja o filmu općenito, te o filmskoj animaciji kao jednom od filmskih rodova, polaznici su na radionici koju su proveli osnivači i voditelji VANIME Dubravka Kalinić Lebinec i Srećko Lebinec, sudjelovali u stvaranju kraćeg animiranog filma na zajedničku temu. Igra, osmijeh i smijeh gotovo presudno su važni i za tjelesno i za mentalno zdravlje, te svakako mogu značajno ubrzati i olakšati učenje. Razumljiv je zato i radni naziv ove radionice animiranog filma – „Osmijeh“, odnosno „Smile“ za koju je kao motivacija korišten završni optimistični kadar filma Charlie Chaplina „Moderna vremena“.

Kroz trodnevnu radionicu su se smijali, družili i strpljivo stvorili animirani film Larija Čeč, Jana Gača, Hugo Herceg, Bruna Jovan, Jelena Jošić, Lucija Kranjčić, Oleksandr Moskalov, Ramona Pečevski i Erik Posavec.

Treba reći da su značajnu pomoć animatorima početnicima dale i iskusnije članice VANIME Vita Dvoržak, Inja Đolonga i Sara Majnarić koje su i same autorice animiranih isječaka unutar filma Osmijeh.

Zanimljivo je kako je važan doprinos radionici, napisavši gypsy swing aranžman poznate skladbe „Smile“ Charlie Chaplina, dao jedan od začetnika hrvatskog gypsy jazza i popularizator ovog glazbenog stila – gitarist Krešimir Tomić Bonzo, odsviravši upravo za ovu priliku kompoziciju „Smile“, a polaznici animatori su ovaj razigrani aranžman odabrali za glazbenu podloga svog filma.

Filmsko-kreativni studio VANIMA 11. listopada 2021. započinje sa svojim redovnim aktivnostima. Dogovoreni termini su ponedjeljkom, utorkom i srijedom od 18:00 do 19:30. Zainteresirani za rad u VANIMI mogu se javiti na mail [email protected] ili na telefon 091 297 2953.

Zabava & Stil

Regionalni dijeli ulaznice za koncert Sergeja Ćetkovića u varaždinskoj Areni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poduže stanke s održavanjem koncerata u ovom velebnom prostoru, Arena Varaždin spremna je ugostiti prvi događaj većeg obujma – nastup velikana s dugogodišnjom karijerom, crnogorskog glazbenika i kantautora Sergeja Ćetkovića!

Za koncert, koji će se održati u subotu, 23. listopada, s početkom u 20 sati, potrebno je pripremiti COVID potvrde. Za sve koji istu nemaju, organizirano je brzo testiranje na mjestu događaja od 16 do 20 sati. Cijena testa iznosi 30 kuna.

Vrata dvorane za posjetitelje su otvorena od 18 sati. Regionalni tjednik dijeli tri puta po jednu ulaznicu za koncert.

Ono što morate napraviti lajkati našu Facebook stranicu i u komentaru označiti osobu kojoj bi poklonili odlazak na koncert.

Sretnike ćemo objaviti do četvrtka navečer.

Ulaznice će sretnici preuzimati u petak, 22. listopada od 9 do 16 sati.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Za ulaz na koncert Sergeja Ćetkovića potrebna COVID potvrda ili negativan test

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poduže stanke s održavanjem koncerata u ovom velebnom prostoru, Arena Varaždin spremna je ugostiti prvi događaj većeg obujma – nastup velikana s dugogodišnjom karijerom, crnogorskog glazbenika i kantautora Sergeja Ćetkovića!

Za koncert, koji će se održati u subotu, 23. listopada, s početkom u 20 sati, potrebno je pripremiti COVID potvrde. Za sve koji istu nemaju, organizirano je brzo testiranje na mjestu događaja od 16 do 20 sati. Cijena testa iznosi 30 kuna.

Vrata dvorane za posjetitelje su otvorena od 18 sati, stoga se mole svi da na koncert stignu na vrijeme, kako bi se izbjegle nepotrebne gužve.

Pitate se što ovaj karizmatičan glazbenik priprema varaždinskoj publici? Evo njegovog odgovora!

– Sjajnu glazbu, dobru energiju, mnogo emocija, lijepo druženje i pozitivnu atmosferu. U situaciji u kojoj živimo, trudim se da moji koncerti budu trenutak kada se izmjestimo iz stvarnosti, zaboravimo na probleme koji nas okružuju i prepustimo se glazbi i uživanju. To nas puni pozitivnim emocijama, osvježi nas, da nam novu snagu da idemo dalje.

Moć glazbe je jako ljekovita i vjerujem da će upravo tako biti i na ovom koncertu. Što se tiče pjesama, izvodit ću sve one koje su obilježile moju karijeru i koje publika voli, ali bit će tu i novih, snimljenih tokom posljednje dvije godine, kao najava novog albuma – poručio je.

Ako još nemate svoje ulaznice, za kupnju su još uvijek dostupne u sustavu i prodajnim mjestima Eventima te se mogu nabaviti na BP Petrol, Tisak Media centrima i Mjenjačnicama Exclusive Change!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje