Povežite se s nama

Međimurje

Održana završna konferencija trogodišnjeg programa “Povratak kući”

Objavljeno:

- dana

OSOBE S INVALIDITETOM

Konvencija o pravima osoba s invaliditetom, čija je Hrvatska bila jedan od prvih potpisnika, bila je poticaj da se u Međimurskoj županiji pokrene trogodišnji program “Povratak kući”, kojeg je provela Udruga osoba s intelektualnim poteškoćama.

Osnovni cilj programa je deinstitucionalizacije osoba te stvaranje uvjeta za njihov samostalni život ili život uz podršku. Tim je povodom održana završna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati i aktivnosti u protekle tri godine.

– Kroz program je prošlo 13 osoba u dobi od 18 do 60 godina koje su postigle vrlo dobre uvjete za daljnji samostalni život ili život uz podršku koja može biti privremena ili 24 sata dnevno – otkrila je Renata Peršak, voditeljica i koordinatorica programa. Na programu je radio velik broj stručnih ljudi, asistenata, prilagoditelja, sve s jednim ciljem, da pomognu i budu podrška štićenicima kako bi se uključili u rad lokalne zajednice, te društveni i kulturni život.

– Ovo je izuzetna prilika da objavim kako je upravo stiglo i rješenje o ostanku četiri štićenika u stambenim zajednicama i po završetku programa – razveselila je viješću zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Advent u Općini Donji Kraljevec bogat je sadržajima za djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lijepo će biti blagdansko vrijeme u Donjem Kraljevcu.

Naime, od 2. prosinca do Božića traje Advent u Općini Donji Kraljevec.

Program je fokusiran na sadržaje za najmlađe.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu će se održati 2. Božićni sajam

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec organizira 2. Božićni sajam, koji će se održati 17. prosinca na prostoru ispred Općine Pribislavec s početkom u 14 sati.

– Ovim putem pozivamo zainteresirane izlagače da rezerviraju svoj štand za izlaganje na sajmu te da iskoriste priliku za promociju svojih proizvoda i usluga. Rok za podnošenje prijava za rezervaciju štanda je 8. prosinca 2023. godine – ističu iz Općine Pribislavec.

Prijave (Zahtjev za korištenje javne površine) se podnose osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec ili putem e-maila: [email protected].

Zahtjev za korištenje javne površine nalazi se na službenoj web stranici Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje