U organizaciji Udruge za šport i rekreaciju Stažnjevec, na mjesnom sportskom igralištu Vinski potok, u sjajnoj su atmosferi dvanaestu godinu zaredom održani Stažnjevečki susreti, najveća sportsko-rekreacijska manifestacija ovoga kraja.

U mjesnim igrama snage su odmjerile standardne ekipe Centar, Na malenom brijegu i Otok ljubavi, a ekipa Dijaspore ove se godine nije uspjela okupiti.

Tijekom cijeloga dana u raznim rekreacijskim i zabavnim disciplinama u odličnom raspoloženju natjecali su se mještani svih generacija – seniori i seniorke, dječaci i djevojčice, bake i djedovi.

Skupilo se i mnogo posjetitelja koji su bodrili ekipe te se zabavljali uz domaću gastronomsku i ugostiteljsku ponudu, dok su se za glazbeni štimung pobrinuli članovi Grupe Varalice iz Jesenja.

Mještani su se natjecali u čak 21 disciplini, a na kraju dana rezultate je proglasio predsjednik UŠR-a Stažnjevec Nikola Sedlar.

U ukupnom poretku pobjednički je naslov osvojila ekipa Centra, a slijede Na malenom brijegu i Otok ljubavi.

Pehare pobjednicima uručio je gradonačelnik Milorad Batinić.

Upućujući čestitke na borbenosti i fair playu svim ekipama, a posebno srčanim ekipama djece koja su se naročito istaknula u potezanju užetom, donio je i par lijepih vijesti mještanima Stažnjevca.

– Grad Ivanec je s vlasnikom igrališta dogovorio otkup ovog zemljišta, a nakon toga dat ćemo ga na raspolaganje Mjesnom odboru i UŠR-u da ga dalje uređuju i koriste za mjesne susrete i natjecanja. Također, uskoro kreće i nastavak uređenja unutarnjih prostora stare škole u Stažnjevcu, kako bi KUU i Glumačka družina Komedijaši za potrebe održavanja kulturnih i društvenih sadržaja dobili što primjerenije prostore – poručio je Batinić.

Stažnjevečkim susretima odazvao se i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem sa suradnicima.

Komentari

Komentara