Izvršenim tehničkim pregledom, nakon kojeg je uslijedila dodjela uporabne dozvole, Grad Ivanec i službeno je kraju priveo EU projekt koji je obuhvaćao rekonstrukciju nerazvrstane ceste u Prigorcu (do izvora Šumi), gradnju modernog parkirališta na Rapikovcu, uređenje dodatnih parkirnih mjesta u pojasu ceste kroz Prigorec kao i druge prateće infrastrukture.

Vrijednost izvedenih radova iznosi 4.067.244,81 kuna.

Većinu sredstava od 3,65 milijuna kuna za njihovu realizaciju Grad je privukao iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Ostatak je osiguran u gradskom proračunu.

Podsjećamo, Grad Ivanec je krajem 2016. godine na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prijavio projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste u Prigorcu, koja vodi od središta naselja do izvora Šumi, ukupne duljine 2.872 metra.

Više od jednog kilometra ove dionice je asfaltirano, dok je preostalih 1.700 metara uređeno kao kvalitetni makadam.

Najveće izmjene je doživjelo nekadašnje makadamsko parkiralište na Rapikovcu, koje je opsežnim radovima modernizirano i prošireno na 50 parkirnih mjesta.

U pojasu ceste uređeno je dodatnih 15 mjesta, čime je osigurano ukupno 65 parkirnih mjesta za potrebe sve većeg broja planinara i izletnika koji posjećuju Ivančicu i obližnje Izletište i skijalište Jarki.

Na samom parkiralištu uređene su i dodatne površine na koje će se moći smjestiti urbana oprema, a s obzirom na to da je parkiralište na atraktivnoj lokaciji koja sama po sebi predstavlja vidikovac i ima turističkog potencijala. Radove je izveo Colas d.d. Varaždin

Uređenje prometne infrastrukture radi osiguranja kvalitetnijeg prihvata planinara i izletnika (parkiralište) i boljeg pristupa prema okolnim turističkim objektima (cesta prema Izletištu Jarki) jedan je od više aktualnih i međusobno povezanih projekata koje Grad već nekoliko godina vodi u cilju razvoja planinskog turizma na Ivančici.

Komentari

Komentara