Povežite se s nama

Međimurje

Oduševila ih najnovija tehnologija

Objavljeno:

- dana

TERENSKA NASTAVA

Učenici čakovečke Ekonomske i trgovačke škole početkom mjeseca imali su priliku upoznati se s radom Hrvatskog Telekoma.

U pratnji profesorice Nine Carević Novak i Ljiljane Zvonarek za učenike drugih i četvrtih razreda organizirana je terenska nastava u prostorijama Hrvatskog Telekoma u Zagrebu. – Cilj ovog posjeta bio je povezivanje teorijskih nastavnih sadržaja marketinga i informatike s praksom – ističu u školi.

Stare centrale

Učenici su posjetili Muzej pošte i telekomunikacija, gdje su saznali kako se razvijala hrvatska pošta od njezinih početaka pa sve do danas. Vidjeli su stare poštanske sandučiće, poštanske trube, nekadašnje telefonske centrale i telefone. Djelatnici Muzeja pokazali su mladim posjetiteljima kako su nekad funkcionirale telefonske centrale te su neki od učenika imali priliku isprobati kako se s njima rukuje.

Nakon Muzeja, predstavljeno im je poslovanje Hrvatskog Telekoma te su obišli i upoznali rad Službe za korisničku podršku i podršku timova za društvene mreže HT-a. Osobito zanimljivo bilo je u Business Showroomu u prizemlju SkyTowera, gdje su imali priliku isprobati najnovija dostignuća telekomunikacijske tehnologije kao što su HoverBoard, električni bicikl i naočale za virtualnu stvarnost. Osim toga, djelatnici HT-a predstavili su im 3D printer hrvatske proizvodnje, pametnu klupu Ivana Mrvoša, rješenje za pametne gradove te upravljanje otpadom. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Članovi DOSTI-ja i ove godine uživali na ljetovanju u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije i ove je godine organiziralo tradicionalno ljetovanje u Rijeci za svoje članove.

Dvanaestero članova i članica na moru je provelo pet dana u razdoblju od 10. do 15 srpnja, odnosno 10 dana u razdoblju od 15. do 24. srpnja, ovisno o terminu koji su odabrali.

Smještaj je bio osiguran u učeničkom domu „Podmurvice“.

Na ljetovanje u Rijeku tradicionalno se odlazi već nekoliko godina zbog prilagođene plaže u uvali Kostanj, na kojoj članovi bezbrižno mogu uživati u kupanju, sunčanju i druženju.

Plaža Kostanj danas je jedna od najopremljenijih plaža za ugodno ljetovanje osoba s invaliditetom.

Prostorno rješenje omogućava osobama s invaliditetom svih uzrasta jednostavno kretanje i funkcionalno korištenje cijelog prostora za kupanje, rehabilitaciju i odmor.

– I ove godine članovi su se vratili puni pozitivnih dojmova, odmoreni i vedri, što dokazuje da more ima pozitivno djelovanje na svakog pojedinca. More mnogima služi kao rehabilitacija, odmor, opuštanje od svakodnevice i prilika za druženje s ostalim članovima Društva, tako da se svakako željno iščekuje odlazak u Rijeku i iduće godine – rekli su iz DOSTI-ja.

Nastavite čitati

Međimurje

Koncerti na Porcijunkulovu uz COVID potvrdu, a možda će vam trebati i maska na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: ilustracija

Tradicionalno Porcijunkulovo ove će se godine održati u Čakovcu od 30. srpnja do 2. kolovoza.

Program je bogat, ali odvijat će se uz epidemiološke mjere.

Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu

Organizatori su najavili mjere kojih će se morati držati posjetitelji, a mi ih prenosimo:

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, na koncertima manifestacije mogu prisustvovati:

  • osobe s važećom EU digitalnom COVID potvrdom
  • osobe s važećom potvrdom o preboljenju bolesti COVID-19
  • osobe s pisanom potvrdom izdanom od strane ovlaštene zdravstvene ustanove o negativnom PCR-u ili brzom antigenskom testom
  • osobe s važećom potvrdom o provedenom cijepljenju

Prilikom ulaska tako ćemo tražiti da svatko od posjetitelja posjeduje jednu od gore navedenih potvrdi.

Također, bit će obaveza nošenja maski na otvorenom ukoliko se neće moći osigurati minimalni propisani fizički razmak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!