Povežite se s nama

Međimurje

Oduševili predstavnike diplomatskog zbora

Objavljeno:

- dana

“Veseli Međimurci“

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović petodnevni boravak u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji završila je u HNK-u Varaždin božićnim prijemom za predstavnike diplomatskog zbora.

U svom je obraćanju naglasila kako je željela pružiti priliku veleposlanicima da upoznaju i ovaj dio Hrvatske, a potom je podsjetila na 450. obljetnicu Bitke kod Sigeta, u kojoj je hrabrom obranom hrvatski zapovjednik Nikola Šubić Zrinski zaustavio prodor Turaka u Europu. Kratki umjetnički program u varaždinskom kazalištu izveli su Komorni vokalni ansambl Glazbene škole u Varaždinu, ženska sekcija Kulturno-umjetničke udruge “Veseli Međimurci”, mladi operni pjevač Filip Hozjak iz Preloga i Pjevački zbor “Josip Vrhovski” iz Nedelišća.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Prelog: podijeljene nove 22 naknade za novorođenu djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio VIPRO

Drugi puta ove godine, u četvrtak, 24. lipnja, Grad Prelog podijelio je naknade za novorođenu djecu. Naknade za prvo dijete roditelja podnositelja zahtjeva iznose 2000 kuna, za drugo dijete 2500 kuna, za treće dijete 3.000, za četvrto 4500, a za peto dijete roditelja podnositelja zahtjeva 5500 kuna.

Roditelji i dalje ostvaruju pravo i na poklon bon za novorođeno dijete u visini od 500 kuna. Gradonačelnik Ljubomir Kolarek ovom je prilikom podijelio 22 naknade i to šest naknada za prvorođeno dijete, 11 za drugo dijete u obitelji, četiri naknade za treće dijete te jednu naknadu za četvrto dijete u obitelji. Ukupno je podijeljeno 55.000 kuna, uz 11.000 kuna kroz poklon bonove.

Nastavite čitati

Međimurje

Nedelišće: „Međimurje u pokretu” na Tratama uz prezentaciju sportova i zajedničko vježbanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra Trate u Nedelišću u subotu, 26. lipnja, bit će održano prvo od pet velikih masovnih sportskih okupljanja pod nazivom „Međimurje u pokretu”.

Riječ je o svojevrsnom festivalu sporta na kojem će se u vremenu od 9 do 12 sati predstaviti sportski klubovi i udruge s područja Općine Nedelišće. Područje nogometnog igrališta bit će podijeljeno prema sportovima u sektore u kojima će biti održane demonstracije, a i sami posjetitelji imat će mogućnost okušati se u nekima od njih.

U 10.15 je predviđena kratka pauza tijekom koje će se posjetitelji moći priključiti zajedničkom vježbanju koje će predvoditi proslavljeni hrvatski olimpijac i najbolji hrvatski atletičar Branko Zorko, kao i sportaš iznenađenja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!