Povežite se s nama

Crna kronika

Oduzeo prednost motoristu u Varaždinu pa pobjegao s mjesta nesreće

Objavljeno:

- dana

Prometna s ozlijeđenim osobama

Na raskrižju ulica Graberje i Stanka Vraza u Varaždinu jučer, 8. kolovoza oko 11 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Za sad nepoznata osoba upravljala je vozilom ulicom Graberje. Dolaskom do raskrižja s Vrazovom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje skrećući u desno, a da nije propustio motocikl kojim je iz smjera Optujske ulice prema Kapucinskom trgu upravljao 61-godišnjak.

Vozač motocikla je zbog navedenog započeo kočenje, pri čemu je izgubio ravnotežu i pao s motocikla. Nakon prometne nesreće oba su sudionika napustila mjesto događaja, te je 61-godišnjak naknadno zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin.

– Molimo građane koji imaju korisna saznanja o ovoj prometnoj nesreći da se jave u Postaju prometne policije Varaždin u Kolodvorskoj ulici ili na broj telefona 372-404, odnosno 192 – ističu iz PU varaždinske.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Danas odluka Vrhovnoga suda: Smiljani Srnec 15 godina ili novo suđenje?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Smiljana Srnec

Vrhovni sud danas bi trebao raspraviti o žalbi koju je podnio odvjetnik Smiljane Srnec (46), osuđene za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo u veljači 2019. pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu, 19 godina nakon njezina nestanka.

Kako piše Večernji list, Srnec je dobila maksimalnih 15 godina zatvora za ubojstvo, a njezin branitelj Krešimir Golubić predao je u rujnu opsežnu žalbu na tu presudu Županijskog suda u Varaždinu zbog “bitnih povreda odredaba kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja”.

Srnec i njezin branitelj nadaju se da će Vrhovni sud ukinuti prvostupanjsku presudu i suđenje vratiti na početak pred novim sudskim vijećem, a Smiljanu pustiti iz pritvora u kojem je od veljače 2019. godine. Golubić smatra da postoje proturječja između obrazloženja presude i zapisnika sa suđenja, posebno iskaza nekih svjedoka. Upitna je za njega i zakonitost podataka koje je policija saznala od građana tijekom postupanja nakon prijave nestanka Jasmine Dominić.

Već prije iznio je stav da policija nije pronašla dokaze koji bi teretili njegovu klijenticu da je zatukla sestru i tijelo sakrila u zamrzivač.

– Tijekom dokaznog postupka čuli smo samo puno špekulacija raznih vještaka, puno zaključaka na temelju iskustva, no ne i nešto što bi bio neoboriv dokaz da je optužena počinila kazneno djelo koje joj se stavlja na teret. Ključno je pobijanje indicija, primjerice tvrdnje da su cijelo ljeto 2000. žrtva i optužena bile same u kući, jer nisu – naveo je u završnoj riječi u lipnju prošle godine Golubić i dodao da nije samo Smiljana govorila neistinite informacije o Jasmini, već su to radili i drugi članovi obitelji.

Tvrdi da nije dokazano da je Smiljana roditeljima lagala da je u kontaktu sa sestrom u vrijeme kad Jasmina nije bila živa, kao ni da je Jasmina ubijena u ljeto 2000. jer su je neki vidjeli i nakon toga, piše Večernji.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Ludbregu zemljišnoknjižni referent suda krivotvorio isprave i muljao s papirima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su obavijest USKOK-a Zagreb, da je pred Županijskim sudom u Zagrebu, podignuta optužnica protiv 62-godišnjaka, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protiv službene dužnosti – zlouporaba položaja i ovlasti i krivotvorenje isprave.

Kako se sumnja, u vremenu od srpnja 2012. do svibnja 2018. godine u Ludbregu, kao ovlašteni zemljišnoknjižni referent jednog suda, u nakani stjecanja materijalne koristi, nakon što su mu stranke podnijele prijedlog za ispravak zemljišnih knjiga putem pojedinačnog ispravnog postupka ili prijedlog za uknjižbu prava vlasništva, svjesno nije evidentirao neke od prijedloga u zemljišnoknjižni informacijski sustav radi urudžbiranja.

Strankama u postupku je neistinito predočavao da troškove postupka mogu platiti njemu na ruke u gotovini te novac zadržavao za sebe. Tako je u navedenom razdoblju pribavio nepripadnu imovinsku korist u iznosu od oko 70.000 kuna, za koji je iznos oštećen državni proračun.
Nadalje je, kako bi prikrio takvo postupanje, na ime jedne sutkinje istog suda, izrađivao fiktivna rješenja u kojima je neistinito navodio da je provedena rasprava na licu mjesta i kojima se određuje uknjižba prava vlasništva na nekretninama u skladu s dostavljenim prijedlogom za ispravak zemljišnih knjiga ili uknjižbe prava vlasništva, koja je rješenja ovjeravao pečatom suda i vlastoručno potpisivao.

Nastavite čitati