Povežite se s nama

Crna kronika

DORH pokrenuo istragu protiv 18-godišnjaka koji je skrivio nesreću na Varaždin Bregu

Objavljeno:

- dana

Poginulo četvero ljudi

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina 18-godišnjeg Luke Iveca zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Postoji osnovana sumnja da je on 4. rujna 2016. oko 20,15 sati na cesti Varaždin – Zagreb, između Turčina i Varaždin Brega, upravljajući osobnim automobilom u smjeru Zagreba pretjecao drugo osobno vozilo na dijelu ceste na kojem je pretjecanje zabranjeno punom uzdužnom crtom, u nepreglednom desnom zavoju u kojem nije imao mogućnost uočavanja nailaska vozila iz suprotnog smjera.

Osnovano se sumnja da je svojim vozilom prešao na lijevu prometnu traku gdje je došlo do udara prednjeg dijela automobila najprije u jedan, a odmah zatim i u drugi motocikl koji su naišli iz suprotnog smjera. Uslijed udara automobila smrtno su stradala obojica vozača motocikala R. B. (53) F. B. (44) i obje suputnice M. B. (53) i I. B. (60).

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Balavci iz automehaničarske radionice u Varaždinu ukrali quad, pilu, akumulatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika u dobi od 16 godina, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.

Oni su, kako se sumnja, u vremenu od 13. do 14. siječnja, u ulici Franje Seljana u Varaždinu, provalili u automehaničarsku radionicu u vlasništvu 66-godišnjaka. Tom su prilikom otuđili moped, dječji četverocikl, električni bicikl, motornu pilu, više komada raznih akumulatora i drugo, ukupne vrijednosti od oko 12 000 kuna, javila je PU varaždinska.

Pretragom domova kojima se navedeni koriste, policijski su službenici pronašli dio otuđenih predmeta, koji će se vratiti oštećenom vlasniku. Protiv maloljetnika će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Prilikom sortiranja otpada pronađena inertna bomba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 14. siječnja 2021. godine oko 8 sati u Prelogu, djelatnik gradskog komunalnog poduzeća prilikom sortiranja metalnog otpada pronašao je inertnu ručnu bombu M75 (bez inicijalnog sklopa i eksplozivnog punjenja).

Policijski službenik protueksplozijske zaštite preuzeo je pronađenu ručnu bombu te je pohranio u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

– Upozoravamo građane da oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva ne odlažu u smeće te da ih ne ostavljaju na otvorenom prostoru, u prirodi jer time ugrožavaju svoj i tuđe živote.

Podsjećamo da je još uvijek u tijeku nacionalna preventivna kampanja “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji.

Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva – kažu iz Policijske uprave međimurske.

Dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena. 

Nastavite čitati