Povežite se s nama

U fokusu

Oglašavanje i kreativnost u pristupu kupcima!

Objavljeno:

- dana

Kreativne strategije

Ponudili ste poduzetnicima sa područja Varaždinske, Koprivničko -Križevačke i Međimurske regije sjajnu poslovnu priliku, o čemu se konkretno radi?
Da poduzeće Kreativne strategije, ponudilo je vlasnicima poduzeća jedinstven način komuniciranja sa kupcima. Radi se o prilici za lokalne poduzetnike da oglašavaju proizvode i usluge svojih poduzeća  direktno  kupcima, koristeći otisnute reklame na poleđini trgovačkih računa. 

U praksi sustav funkcionira tako da se preko lokalnih trgovina robe široke potrošnje, na računima kupaca koji kupuju kod njih,  ispisuje  Vaša reklama unaprijed otisnuta na poleđini računa.

Vaša reklama na taj način dolazi do velikog broja potrošača, reklamne kampanje prilagođavate budžetu i trenutnim potrebama, ističete se,  sa svojom ponudom u odnosu na ostala poduzeća koja nude istu ili sličnu uslugu, i precizno možete izmjeriti povrat na uloženu investiciju za marketing.
 

Čini se zanimljivo, no ne brine vas moguća „rezerviranost“ poduzetnika oko tog novog koncepta?
Otvoreno govoreći ne, razlog je zapravo jednostavan, kao prvo ovakav vid reklamiranja provjeren  je i prihvaćen u modernim ekonomijama,(primjeri franšiznih poduzeća iz Francuske, Italije, Belgije, Švicarske a zanimljivost je i da je uspjeh ostvaren i u ekonomski devastiranoj Grčkoj), te se  mnoga  poduzeća oglašavaju  na ovaj način. Druga bitna stvar, nije mi cilj imati na stotine klijenata, nego par desetaka klijenata koji prepoznaju jedinstvenost trenutka i prilike, te pružiti im vrhunsku uslugu na obostranu korist. 
U svijetu svoje brandove na ovaj način reklamiraju i tvrtke poput Loreala, Continentala, Forda, Starbucks coffee, itd. Tržište zahtijeva nove IDEJE, kreativniji pristup da bi se OSIGURAO porast prodaje. 

JUČERAŠNJI PRISTUPI ,tehnike i prakse dobrom dijelu poduzetnika u današnje vrijeme velike ponude, a relativno ograničenih financijskih mogućnosti kupaca, donose sa vremenom stagnaciju prodaje poduzeća ,a samim time i pad profita vlasniku, zato je nužno mijenjati odnos i strategiju prema marketingu. 

 Kreativne strategije j. d.o.o. 
 Dravska ulica 17, 48000 Koprivnica, e-mail: 
[email protected]

Vi ste inače financijski savjetnik sa dugogodišnjim iskustvom u prodaji bankarskih usluga, pa kako ste se odlučili za pokretanje vlastitog poduzeća i lansiranje novog koncepta usluge?
Da, više od 10 godina proveo sam u financijskom sektoru i tu sam zapravo puno naučio što poduzetnike koči u poslovanju.
Od logično, teško dostupnih povoljnih izvora financiranja, preko neinformiranosti o dostupnosti i načinima povlačenja sredstava iz EU-fondova, pa do paušalno shvaćenih strategija marketinga, skepticizma prema novim stvarima, nestrpljivosti  u provođenju poslovnih procesa. 
Stečenim znanjima i iskustvom kako osobno, tako i surađujući sa kolegama iz pojedinih grana mogu ponuditi savjet i pomoć, u izradi i primjeni strategija marketinga, izradi poslovnih planova, savjetovanja u pogledu dostupnosti kapitala, kontrole rizika, i još nekim vidovima poslovnog savjetovanja.
Pozivam sve zainteresirane poduzetnike da mi se obrate za savjet oko financiranja njihovih poduzetničkih projekata, a sve one koji žele stabilan i stalan rast prihoda od prodaje, da iskoriste jedinstvenu mogućnost oglašavanja koju im omogućuje poduzeće Kreativne strategije, zajedno sa partnerima.
Kontaktirati me možete na gore navedenu e-mail adresu radi dogovora o individualnim mogućnostima i koristima: [email protected]

Srdačan pozdrav,
Za Kreativne strategije j.d.o.o.
Direktor : Stubičar Saša

 

Izvor:
Foto:

U fokusu

Varaždinsku Koku želi kupiti poduzetnik preko svoje tvrtke Kutjevo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska tvrtka Koka u utorak, 7. prosinca obavijestila javnost da su dobili ponudu za preuzimanje dionica.

Danica.hr piše da Koku preko svoje tvrtke Kutjevo želi kupiti Enver Moralić (86).

Koka je, inače, prihvatila financijski izvještaj za prošlu godinu prema kojem je ostvarila 1,28 milijardi kuna poslovnih prihoda i 11,1 milijun kuna neto dobiti. Usvojen je izvještaj o primanjima uprave i članova nadzornog odbora.

Tvrtka je u vlasništvu Vindije koja posjeduje čak 95,43 posto dionica Koke. Drugi je dioničar Erste banka s 0,42 posto, a treći Pero Vlainić sa 0,31 posto.

Kutjevo je putem svojeg opunomoćenog odvjetničkog društva izvijestilo upravu Koke o interesu za preuzimanje dionica tvrtke. Predložili su i sastanak na kojem bi iznijeli svoje namjere. Čeka se odgovor Vindije kao većinskog vlasnika.

Nakon smrti vlasnika Vindije Dragutina Drka, u medijima se svako malo spekulira s mogućom prodajom poslovnog carstva kojim ovog časa upravlja njegova obitelj – kćeri i zetovi. U tom svjetlu treba gledati i pismo namjere koje je Moralić uputio u Varaždin.

Moralić je bogati biznismen s razgranatim poslovnim carstvom koje obuhvaća poljoprivredne, ali i kemijske kompanije. U Hrvatskoj je vlasnik Kutjeva i Božjakovine, a u inozemstvu, kako se piše, kemijskih tvornica.

Nastavite čitati

U fokusu

SDP-ovci i Reformisti zauzeli pozicije: Ister u Varkom, Bedeković u Sjever-DAN bez natječaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Transparentnost ili tek podjela plijena između koalicijskih partnera u Gradu Varaždinu?

To je zapravo retoričko pitanje s obzirom na činjenicu da zadnjih dana svjedočimo postavljanju direktora i ravnatelja gradskih tvrtki i ustanova bez natječaja, a osim rijetkih iznimaka, radi se o članovima stranaka SDP-a i Reformista, koje koaliraju na gradskoj razini. To nije nikakva novost ni čudo, tako se to, naime, u Hrvatskoj radi godinama. Treba uzeti u obzir i da gradonačelnik ima potpuno pravo postaviti na čelna mjesta ljude kojima vjeruje, a nikakav zakon ga u tome ne sprečava. Međutim, to je daleko od obećanja tijekom kampanje. Govorilo se o stručnim ljudima i transparentnim natječajima…

Prošlog tjedna za direktora Razvojne agencije Sjever-DAN postavljen je Željko Bedeković, inače član Narodne stranke – Reformisti. Dosad je dužnost direktora Razvojne agencije Sjever-DAN obnašao Miljenko Ernoić. Bedeković je imenovan na razdoblje od četiri godine, a varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj njegovo je imenovanje nastojao opravdati rekavši da su tražili nekoga tko bi mogao najkvalitetnije voditi Agenciju, te su se odlučili za njega.

Reformistima i Gradski bazeni

Bedeković je bio kandidat Reformista za gradonačelnika Varaždinskih Toplica na proteklim lokalnim izborima, a potkraj prethodnog mandata bio je predsjednik Turističke zajednice Varaždinske županije. Bedeković ima certifikat javne nabave i završenu edukaciju o EU fondovima, pa je to, prema riječima gradonačelnika, bilo presudno da ga se zaposli.

Ovih dana Gradski bazeni dobili su šeficu iz redova iste stranke. Već duže vrijeme nagađa se da će ravnateljica Gradskih bazena biti Jelena Pavleković, dosadašnja ravnateljica Javne ustanove “Priroda Varaždinske županije”, a sad se zaista to i dogodilo.Početkom prosinca nove rukovoditelje dobile su i tvrtke Varkom i Parkovi.

Novi direktor Varkoma je Bruno Ister, čovjek od Bosiljevog povjerenja i član SDP-a. On je izabran bez natječaja. S obzirom na to da se radi o tvrtki koja provodi višemilijunske projekte, logično je da gradonačelnik na mjestu direktora želi nekoga komu vjeruje.

Iznimka i iznenađenje ovih imenovanja je nova direktorica Parkova. Na čelno mjesto te tvrtke došla je Jelena Sekelj, koja je dugi niz godina radila u Parkovima, unatoč tomu što je u kuloarskim pričama već bila gotova stvar da će tu poziciju zauzeti SDP-ov Marin Bašić.

Podsjetimo da je krajem rujna za novog direktora varaždinske tvrtke Čistoća izabran Zoran Svetec (SDP). Nije poznato tko će ga naslijediti u Gradskim stanovima.

Imenovanja dekretom

Imenovanja u gradskim tvrtkama i ustanovama bile su teme i na prošlotjednoj sjednici Županijske skupštine.

Vijećnik Mario Lešina iz Nezavisne liste Ivana Čehoka pitao je župana Stričaka o imenovanjima u Varkomu i Razvojnoj agenciji Sjever-DAN.

– Gdje su tu suosnivači, sve jedinice lokalne samouprave? Kakva je bila vaša komunikacija s bivšim direktorom Varkoma, jer nam je rečeno da je direktor Hrvatskih voda pozdravio to imenovanje? – zanimalo je Lešinu.

Stričak mu je odgovorio da se u Gradu Varaždinu očito imenuje dekretom.

– Je li itko zaposlen bez natječaja u Varaždinskoj županiji? Nijedan ravnatelj ili direktor još iz prethodnog mandata nije razriješen dužnosti, nije za to potrošena ni lipa. Ako se pokažu dobri, ostavit ćemo ih. Nismo si dozvolili da nekoga otjeramo s radnog mjesta uz otpremninu od 300.000 kuna, kao što je to u slučaju Parkova. Što se dogodilo? Zatražena je ostavka Runca, bivšeg direktora Parkova. Potom mijenjaju Nadzorni odbor… Evo, 300.000 kuna samo da ga ne gledamo. I sada nekoga prozivaju? Napravili ste štetu Parkovima. 300.000 kuna nije mali novac. Ne znam što je s ostalim ravnateljima, ali koliko vidim, nijedan natječaj nije proveden, imenuju se dekretom. Ni za jednog ravnatelja nije proveden natječaj. To je ta transparentnost – objasnio je župan Stričak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje