Povežite se s nama

U fokusu

Ogorčena čitateljica: “Djeca u vrtiću u Dravskoj igraju se kraj radnika i jedu s prašnjavog poda”; Pletenac tvrdi: “Štitimo zdravlje i sigurnost djece!”

Objavljeno:

- dana

– Kao i većina drugih roditelja, zadovoljna sam sa svim odgajateljima gradskog dječjeg vrtića Dravska i svaka im čast jer jako lijepo rade sa djecom koja dolaze u vrtić sa smiješkom.

Ono što je žalosno je činjenica da proteklih dana djeca provode svaki dan u uvjetima koji nisu ni minimalni, ni adekvatni za obavljanje rada s djecom predškolske dobi – obratila nam se čitateljica (podaci poznati redakciji) koja je upozorila na sramotne uvjete koji vladaju u tom objektu gradskog vrtića za vrijeme trajanja radova.

Roditelji se žale jedni drugima

Ističe da slično kao ona misli većina roditelja, ali svi šute i uglavnom se žale jedni drugima.

– Prešutjela sam sve prolaske u vrtić ispod skela. Prešutjela sam i svu prašinu na voću i stvarima koje se nalaze u prostorima vrtića, prešutjela sam i to da mi je prilikom dolaska u vrtić majstor iznad glave mijenjao električne instalacije i bušio strop, pa mi je po glavi padala prašina. Prešutjela sam i to da mi je dijete zadnjih dana umorno jer ne spava pošteno u vrtiću jer majstori buše strop. Sve to sam prešutjela, ali kada sam vidjela da naša djeca jedu na prašnjavom podu, a na stolovima i stolicama na kojima bi trebali sjediti i jesti se nalaze hrpe prašine i oprema za rad radnika koji obavljaju radove na električnim instalacijama i krovu, ali i prostorijama vrtića za vrijeme boravka djece u vrtiću, više ne mogu biti tiho – ogorčena je čitateljica.

Dodaje kako zna da odgajatelji samo rade svoj posao pokušavajući izvući maksimum iz ovih sramotnih uvjeta.

– Zanima me tko je dozvolio unutarnje radove za vrijeme boravka djece u vrtiću, i to svega nekoliko metara od djece? Tko je za sve ovo odgovoran i zašto roditelji u ova tri mjeseca nisu ni jednom rečenicom bili obaviješteni o ničemu? – pita se čitateljica.

“Štitimo zdravlje i sigurnost djece!”

Iz Dječjeg vrtića Varaždin podsjećaju da su radovi koji se trenutno odvijaju u tri objekta gradskog vrtića – Dravska, Kozarčeva i Trakošćanska – objavljeni u svim medijima te su najavljeni na svim roditeljskim sastancima početkom pedagoške godine.

– Roditeljima je na sastancima bila prezentirana svrha i namjera radova sa zamolbom za strpljenje i razumijevanje (možda roditelj nije bio na sastanku). Što se tiče prašnjavoga poda, istina je da je pod bio prašnjavi kada su radnici postavljali rasvjetna sredstva ili rekuperatore. Međutim, naše spremačice, što odgovorno tvrdim, odmah iza majstora počiste površine i odgojitelji dezinficiraju igračke, tako da pazimo na čistoću vrtića konstantno već i zbog toga što odgovorno moramo zaštititi zdravlje i sigurnost djece – poručila je Ksenija Pletenac, ravnatelj u zamjeni.

 

U fokusu

Zabilježeno oko 140 slučajeva gripe u Hrvatskoj, cijepljenje u studenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zbog pandemije covida gripa nije nestala i zato je važno cijepiti se i protiv gripe, koja može uzrokovati teže oblike bolesti, rečeno je na predstavljanju javnozdravstvenog projekta “Ove sezone nosi se zdravlje”, kojim se naglašava važnost edukacije o cijepljenju protiv gripe.

Cijepljenje protiv gripe svake godine počinje u studenom, a za ovu je sezonu naručeno 650.000 doza četverovalentnog cjepiva. U Hrvatsku je ovih dana stiglo prvih 260.000 doza, čija je distribucija započela, javlja HRT.

Osim kod obiteljskih liječnika cijepiti se može i u ljekarnama, gdje je naručeno od 15 do 20 tisuća doza, što je znatno manje u odnosu na lanjskih 150 tisuća doza.

Do sada je već zabilježeno oko 140 slučajeva gripe. Simptomi se gotovo i ne razlikuju od simptoma covida.

– Za gripu je možda malo karakterističniji taj nagli skok temperature, a za covid je potpuno karakterističan gubitak osjeta i okusa – objasnio je dr. Tiljak.

Svi koji nemaju pravo na besplatno cjepivo moći će ga kupiti po cijeni od 96 kuna.

Nastavite čitati

U fokusu

Bunić nudi sporazumni raskid ugovora s Varkomom, Bosilj tvrdi da će tvrtka tako uštedjeti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Željko Bunić uskoro će biti bivši direktor Varkoma, a pod kojim uvjetima odlazi za sad ostaje nepoznanica. Pitanje vezano za uvjete odlaska, odnosno hoće li zamjena na direktorskoj fotelji Varkoma podrazumijevati i izdašnu isplatu postavili smo prošlog tjedna Gradu Varaždinu, ali do danas nismo dobili odgovor. Međutim, o tome se raspravljalo i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

– Pitanje se odnosi na medijski istup gradonačelnika Bosilja u kojem je naveo da je s aktualnim direktorom Varkoma postigao sporazumni raskid njegove funkcije. Pitanje je tko je taj sporazumni raskid dogovorio i pod kojim uvjetima – upitao je Hrvoje Petrić iz platforme Budimo.

Gradonačelnik Bosilj na pitanje nije odgovorio konkretno.

– Gospodin Bunić je zatražio prijem kod mene kao član skupštine i većinskog dioničara i zamolio da se sporazumno raziđemo. Ja sam rekao da je to stvar Nadzornog odbora, da ja mogu Nadzornom odboru predložiti. Vjerujem da će u utorak, kada je Nadzorni odbor Varkoma, prihvatiti takav prijedlog i inicijativu s obzirom da bi gospodinu Buniću moglo pripasti puno više otkazivanjem ugovora, nego sporazumno,  tako da vjerujem da će Nadzorni odbor vidjeti na ovaj način popriličnu uštedu – objasnio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Petrić nije bio zadovoljan odgovorom.

– Na moje pitanje i njegovu nagodbu nisam dobio odgovor. Dobio sam odgovor da će biti povoljnije pa zanima me koliko je to povoljnije i po čemu ako je sam stupio u kontakt da želi ići pa zašto bi mu se platilo – rekao je Petrić.

Prošlog tjedna Gradu Varaždinu postavili smo konkretna pitanja, ima li trenutni direktor pravo na otpremninu i koliko bi iznosila s obzirom na njegov ugovor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje