Povežite se s nama

U fokusu

Ogorčeni Denis iz Varaždina Vladi: Kako da moja baka preživi sa 700 kuna mirovine?

Objavljeno:

- dana

ŽALI SE NA STANJE U RH

Denis Cingesar, 24-godišnjak iz Varaždina, nedavno se na Facebook stranici Vlade Republike Hrvatske požalio na stanje u Hrvatskoj te od Vlade zatražio odgovore na neka njegova pitanja.

Vladi je objasnio da već pet godina ne radi u Hrvatskoj zbog, kako kaže „sposobnih i podobnih političara kojima „komanduje“ EU”, a i brine ga kako da njegova baka umirovljenica preživi sa 700 kuna mirovine.

Također, sljedeće godine počinje s gradnjom obiteljske kuće pa ga zanima kakve pomoći Vlada nudi mladim obiteljima da si riješe stambeno pitanje i da se prekine odljev stanovništva, jer na internetu nije mogao ništa pronaći. Dodao je da se čak i porez na prvu nekretninu sada plaća u visini četiri posto.

– Gospodo draga, što radite vi u Vladi i Saboru? Najbolje kada Pernar drži govor u sabornici, ostali se smiju, a niti ne znaju što je Centralna banka. Kako ste mogli postaviti vodoinstalatera za voditelja Knjižnice? Kako je moguće da ne reagirate na oslobađajuću presudu g. Horvatinčiću? Kako je moguće, ako on ima sinkopu, da mu je ostala prometna dozvola i dalje upravlja vozilima? Kako je moguće da g. Sanader još nije pravomoćno osuđen? Znate li da smo jedina zemlja u svijetu gdje platiš 44 kune a dobiješ 40 kuna bon? Jedina!!! Znate li vi da imamo jedan od najvećih poreza u EU na hranu? Veći od Švicarske i Francuske? Zar stvarno čekate da narod poludi i počne paliti i lomiti sve pred sobom uključujući i vas? Jeste li svjesni da će doći do toga jer ste dojadili vise svojom nesposobnošću? Kako Plenković može reći da je Euro obavezan i da smo pristali na njega ulaskom u EU? Gdje Mađari imaju Euro? – pita se Denis Cingesar.

Zaključio je da je narod vlast i da narod bira vlast te da će se ići na referendum za Euro, a ta, kako kaže, „marioneta od europskih zidova neće sprovesti svoje naume“.

Izvor: Facebook Vlade RH
Foto:

U fokusu

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na parkiralištu u Trakošćanskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na proširenju parkirališta u varaždinskoj Trakošćanskoj ulici.

Podsjetimo, tamo se ruše breze i proširuje se parkirališe od prošlog tjedna. Mnogim građanima se ovo nije svidjelo, iz niza razloga, te su upozorili na nepravilnosti gradsku upravu Varaždina.

FOTO Žena u Trakošćanskoj stala ispred stroja i ne da rušiti zdrava stabla

Gradnja parkirališta bila je i tema aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća, održane, 22. veljače. SDP-ov Neven Bosilj tada je pitao ima li Grad sve potrebne dozvole za grdanju, ali konkretan odgovor nije dobio.

Bosilj je objavio da je on prijavio Grad građevinskoj inspekciji, a isto je učinila inicijativa Budimo grad.

Nepravilnosti su uočene i Građevinska inspekcija je zatvorila gradilište, te je postavljen njihov znak upozorenja.

– Još prošli četvrtak 18.2. sam osobno predao prijavu građevinskoj inspekciji zbog sumnje na protuzakonito uništavanje zelene površine u Trakošćanskoj koju je gradska vlast naumila pretvoriti u parking. TEK jučer (23.2.) je gradonačelnik Čehok dao nalog i elektroničkim putem je potpisan glavni projekt i prijava gradilišta. Tek je jučer, 23.2. inspekcija zatvorila gradilište i dala rok da svi nedostaci uklone – napisao je Bosilj.

Gradonačelnik Ivan Čehok potvrdio je zatvaranje gradilišta, rekao je da je Grad predao svu potrebnu dokumentaciju i očekuje vrlo brzo otvaranje gradilišta.

Nastavite čitati

U fokusu

U tijeku radovi na rekonstrukciji Trga Svetog Petra u Petrijancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Petrijanec

U Općini Petrijanec nastavljaju se velika ulaganja u podizanje razine komunalnih usluga i standarda.

U veljači 2020. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisalo je Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini. Na temelju tog poziva Općini Petrijanec je u lipnju 2020. godine odobreno sufinanciranje rekonstrukcije Trga Svetog Petra, centra i javnih površina u iznosu od 168.000 kuna.

Predmetnom lokacijom danas prolazi nerazvrstana prometnica, s koje je moguć prilaz na trg i okolne parcele uz trg. Prometnica trga urediti će se i spojiti sa novouređenom ulicom Butina. Na trg su orijentirane povijesne zgrade: zgrada Stare vijećnice i zgrada stare škole koje su upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. S istočne strane na trg su orijentirane i zgrade vatrogasnog doma DVD-a Petrijanec i društveni dom Petrijanec, dok je sa zapadne strane crkva svetog Petra, a u nastavku se nalazi i zdravstvena i stomatološka ambulanta.

– Ukupna vrijednost investicije je 948.931,25 kuna. Nakon provedenog postupka nabave ugovoren je izvođač, a vrijednost ugovora o izvođenju iznosi 803.506,88 kuna. Glavne aktivnosti koje će se projektom ostvariti su rekonstrukcija postojeće nerazvrstane prometnice, parterno uređenje središnjeg pješačkog trga, izgradnja parkirališta za osobna vozila kod ambulante i uređenje površine parka te opločenje šetnih staza. Ovo je prva faza projekta uređenja trga, a iduće godine krenuti ćemo sa drugom fazom u kojoj ćemo u potpunosti urediti sve popratne površine uz trg, hortikulturno uređenje i prilaz kućama koje se nalaze na trgu – pojasnio je načelnik Općine Željko Posavec te dodao da će uređen Trg biti reprezentativan prostor uređen za mnoge sadržaje na području Općine Petrijanec.

Nastavite čitati