Povežite se s nama

U fokusu

Ogorčeni Denis iz Varaždina Vladi: Kako da moja baka preživi sa 700 kuna mirovine?

Objavljeno:

- dana

ŽALI SE NA STANJE U RH

Denis Cingesar, 24-godišnjak iz Varaždina, nedavno se na Facebook stranici Vlade Republike Hrvatske požalio na stanje u Hrvatskoj te od Vlade zatražio odgovore na neka njegova pitanja.

Vladi je objasnio da već pet godina ne radi u Hrvatskoj zbog, kako kaže „sposobnih i podobnih političara kojima „komanduje“ EU”, a i brine ga kako da njegova baka umirovljenica preživi sa 700 kuna mirovine.

Također, sljedeće godine počinje s gradnjom obiteljske kuće pa ga zanima kakve pomoći Vlada nudi mladim obiteljima da si riješe stambeno pitanje i da se prekine odljev stanovništva, jer na internetu nije mogao ništa pronaći. Dodao je da se čak i porez na prvu nekretninu sada plaća u visini četiri posto.

– Gospodo draga, što radite vi u Vladi i Saboru? Najbolje kada Pernar drži govor u sabornici, ostali se smiju, a niti ne znaju što je Centralna banka. Kako ste mogli postaviti vodoinstalatera za voditelja Knjižnice? Kako je moguće da ne reagirate na oslobađajuću presudu g. Horvatinčiću? Kako je moguće, ako on ima sinkopu, da mu je ostala prometna dozvola i dalje upravlja vozilima? Kako je moguće da g. Sanader još nije pravomoćno osuđen? Znate li da smo jedina zemlja u svijetu gdje platiš 44 kune a dobiješ 40 kuna bon? Jedina!!! Znate li vi da imamo jedan od najvećih poreza u EU na hranu? Veći od Švicarske i Francuske? Zar stvarno čekate da narod poludi i počne paliti i lomiti sve pred sobom uključujući i vas? Jeste li svjesni da će doći do toga jer ste dojadili vise svojom nesposobnošću? Kako Plenković može reći da je Euro obavezan i da smo pristali na njega ulaskom u EU? Gdje Mađari imaju Euro? – pita se Denis Cingesar.

Zaključio je da je narod vlast i da narod bira vlast te da će se ići na referendum za Euro, a ta, kako kaže, „marioneta od europskih zidova neće sprovesti svoje naume“.

Izvor: Facebook Vlade RH
Foto:

U fokusu

Odluka Vlade: još dva tjedna cijene goriva neće rasti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je, 4. srpnja, na telefonskoj sjednici Vlade donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana.

U tom kontekstu i dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još 14 dana. Uz sve poduzete mjere, cilj Vlade je očuvati standard građana, sigurnost opskrbe energenata, a ujedno i prihode za vrijeme turističke sezone, ističu iz Vlade.

Veleprodajne cijene se fiksiraju tako da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cijene propisane Uredbom za maloprodajna mjesta izvan autocesta. Navedenom izmjenom dodatno će se zaštititi male distributere naftnih proizvoda.

Ovaj režim primjenjivat će se sljedećih 14 dana.

Evo kakve cijene ostaju:

Nastavite čitati

U fokusu

Kaznena prijava protiv pilota zločinačke JNA koji su raketirali Koprivnicu, a prije toga Varaždin i Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja, odnosno pilota zločinačke JNA, koji su 7. listopada 1991. sa dva aviona (po promatračima) tipa „Jastreb“ oko 15,45 sati raketirali Koprivnicu, koja se nije nalazila u borbenoj, ratnoj zoni.

Cilj ovog zločinačkog napada bila je vojarna, koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci, u kojoj se tom prigodom nalazilo i zapovjedništvo i  nekoliko stotina vojnika slavne 117. Koprivničko-križevačke brigade.

>>Varaždin: ratnom pilotu Danijelu Boroviću svečano uručeno priznanje “Junak Domovinskog rata“

Međutim, sa avionima su napali   i područja oko vojarne nastanjene civilnim stanovništvom.

Tom prigodom smrtno je stradao David Piskor (izvan kruga vojarne), a nekoliko branitelja je ranjeno. Učinjena je i relativno velika materijalna šteta. Sve je moglo i mnogo teže završiti da pravovremeno i učinkovito nije svoj obol dala protuzračna obrana.

Važno je također istaknuti da su nakon Koprivnice ti ili drugi zločinački avioni raketirali i područje Čakovca i Varaždina, koji se također nisu nalazili u tzv. ratnoj zoni!

– U Beogradu su podigli optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota za navodne ratne zločine iz 1995. Oni očito znaju  tko je sve letio i činio ratne zločine na području Republike Hrvatske, pa će se stoga pretpostavljamo iznimno brzo sjetiti i optužiti  srpske, odnosno jugoslavenske ratne zločince koji su i u zrakoplovima ubijali i nanosili veliku štetu hrvatskom narodu, koji u to vrijeme nije imao ni osnovnog naoružanja, a kamoli ratne zrakoplove. Tm prije što je zločin-zločin. Nu, ako nije ratni zločin to što se 7. listopada 1991. dogodilo u Koprivnici, onda što je? – zapitao se Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje