Ljetna je stanka, mreže miruju, a igrači i igračice Odbojkaškog kluba Kitro Varaždin nalaze se na zasluženom odmoru.

U klubu je i dalje vrlo živo. Logistika kluba mora osigurati sve preduvjete za nastavak natjecateljske sezone koja je vrlo blizu.

Klub je tijekom lipnja održao redovitu skupštinu, a za novog predsjednika izabran je varaždinski poduzetnik Mario Harjaček, osvježen je upravni odbor kluba, a napravljen su i neke statutarne promjene.

Izazov

– Tako će se postići veća operativnost, a time se objedinjuju sportski, izvršni i financijski aspekti kluba te dio koji se odnosi na administrativne poslove – rekao nam je novi predsjednik Odbojkaškog kluba Kitro Varaždin Mario Harjaček.

Pred njim i čelnim ljudima kluba su brojni izazovi, treba posložiti kadrovsku križaljku vezanu za igrače i trenere, a jedan od izazova je također i zadržati financijsku stabilnost kluba u vrijeme pandemije koronavirusa.

– Bit će vrlo izazovno. Vezano uz financiranje kluba, najveća očekivanja su od Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, koja će sigurni smo učiniti sve da sportski klubovi Grada Varaždina, a tako i Odbojkaški klub Kitro Varaždin, mogu nesmetano obavljati sve svoje aktivnosti. Također, klub ima vrlo kvalitetne odnose sa svojim sponzorima te nizom kvalitetnih članova i simpatizera kluba koji su voljni pomoći – otkrio nam je Harjaček.

Igrači i igračice se trenutno odmaraju, a seniorske ekipe započinju s pripremama za novu sezonu 10. kolovoza.

Što se tiče stručnoga kadra, seniorsku ekipu, koja je prošle sezone ostvarila zavidan rezultat osvajanjem 6. mjesta Superlige, i dalje će voditi trener Ivica Đolonga, dok će u novoj sezoni seniorke u 1. ligi voditi Ivan Đorđević, bivši trener OK Olimpik – ženskog Superligaša te pomoćni trener ženske odbojkaške reprezentacije Hrvatske.

– Valja naglasiti da je Ivan jedan od naboljih igrača odbojke na pijesku u Hrvatskoj. Također, posebno nas veseli da smo u rad s mlađim kateogrijama uključili našeg dugogodišnjeg igrača Juricu Jurena, a trenerskoj ekipi, uz već „starosjedioce“ Ivana Kocijana, Antu Sudeca i Inku Inkret pridružio se i dipl. kineziolog Damir Popović – dodao je Harjaček.

Prošle sezone muška ekipa stigla je do šestog mjesta Superlige, dok su djevojke ušle u viši rang – Prvu hrvatsku odbojkašku ligu.

Ciljevi

– Postavili smo ambiciozne, ali po nama, realne ciljeve za narednu sezonu. Želja nam je da s muškom seniorskom ekipom budemo bolji nego prošle sezone, što bi nas pozicioniralo na 5. mjesto Superlige. Približavanje play-offu, bio bi izuzetan uspjeh, odnosno veliki rezultatski iskorak. Što se tiče seniorki, one su prošle sezone ušle u prvu ligu što je najveći sportski rezultat varaždinske ženske odbojke. U tom društvu nalazi se niz respektabilnih ekipa pa nam je zadržavanje prvoligaškog statusa cilj koji želimo ostvariti u novoj sezoni te postati stabilan prvoligaš. Također, s ostalim ekipama koje se natječu u 2. i 3. ligi želimo prikazati što kvalitetniju odbojku te ostvariti što bolje plasmane, jer svi ti dobri sportski rezultati pozicioniraju Odbojkaški klub Kitro Varaždin kao odbojkaški centar kvalitete ove regije, što je i naš dugoročni cilj kluba – istaknuo je Harjaček.

Spomenimo da prvenstvo u Superligi počinje 19. rujna, a u 1. ligi za odbojkašice 10. listopada.

Komentari

Komentara