Povežite se s nama

Sport

OK Varaždin Volley s najmlađom ekipom ostaje u najelitnijem rangu i sljedeće sezone

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA

Seniorski sastav OK Varaždin Volley i sljedeće sezone natjecat će se u 1. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi. Nakon posljednjeg kola 12. kola, u drugom dijelu natjecanja,  u skupini 4 Varaždinci su sa 18 bodova osvojili drugo mjesto koje im omogućava natjecanje u najelitnijem rangu i sljedeće godine.

 

Ozbiljan je to rezultat kada se uzme u obzir da su Varaždinci u ovu sezonu ušli podmlađeni, te da su većinu utakmicu igrali sa dva kadeta i jednim juniorom na terenu. Tako su sa najmlađom ekipom u povijesti varaždinske odbojke odigrali prvoligašku sezonu i zadržali prvoligaški status. Najveći teret, sticajem okolnosti podnio je petnaestogodišnji Gabrijel Ivančić na mjestu tehničara. Na početku sezone bio je treći tehničar ali su zbog ozljeda i odustajanja od igre zbog studentskih obaveza odustala prva dva, tako da je tri četvrt sezone bio jedini. S obzirom da se uloga organizatora igre najčešće povjerava najstarijem i najiskusnijem igraču,  treba pohvaliti talent, upornost i mirnoću mladog igrača. Svoje prvoligaško iskustvo i ove godine kalio je maturant Luka Somođi na poziciji primača, zatim Renato Stanić kao srednji bloker, te Filip Gomerčić, Marin Čilaš i drugi. Od starijih i iskusnijih igrača treba izdvojiti kapetana Spasoja Todorovića, koji je odigrao možda i najbolju sezonu u želji da svoje znanje na praktičan način prenese mladima.  Zatim primači Vedran Obradović i Ivan Šmitlehner, te libero Matija Ivančić, koji su u igri učili mlade i pokušavali ispraviti njihove greške, te u obrani pokrivali puno više terena nego što bi im bila zadaća u nekoj drugoj ekipi. Na kraju sezone svoj doprinos dao je i Jurica Juren kao srednji bloker uz Brunu Modrića na istoj poziciji. Veliko je to bilo iskustvo za mlade igrače od kojih se mnogo očekuje u narednim sezonama.

Isto tako u trenerskom dijelu došlo je do promjena, odustalo se od dovođenja skupih trenera, tražili su se adekvatni stručnjaci u našem „bazenu“. Diplomirani kineziolog, nastavnik TZK Matija Ciglar prihvatio se tog posla i zajedno s ekipom učio je i razvijao se.  Ostvareni rezultati govore mnogo o postignutom.

– Tekma u Zagrebu je bila specificna i jako zahtjevna,pogotovo za mlade igrace,gdje su opet stekli jedno veliko iskustvo ali i odigrali odgovorno i zrelo, te ostvarili potreban rezultat, što i nije baš lako na gostujućem terenu. – rekao je kapetan Spasoje Todorović. – Nama je trebao bod, što smo i ostvarili, zajedničkim trudom, maksimalnim zalaganjem i požrtvovnom igrom u ključnim trenucima. Svi su odradili svoj dio posla, ispoštivali dogovor iz svlačionice i na kraju,osvojili smo taj potrebni bod čime smo sačuvali prvoligaški status ,a domaćin, OK Croatia ,zbog istog tog rezultata napusta prvu ligu,i upravo radi toga je nas rezultat vrijedniji, jer smo ga ostvarili u njihovoj dvorani. Čestitam svim svojim suigračima i zahvaljujem se na svemu. Veliko hvala našim navijačima koji su nas je bodrili i bili uz nas. Bili su sjajni i jednako važni kao i mi u ostvarenju našeg zajedničkog rezultata. Nakon što smo osvojili potreban bod, rasterećeno smo i opušteno ušli u nastavak tekme, sa izmijenjenom postavom, gdje su svi igrači dobili ali i iskoristili svoju šansu. Izgubili smo 3:2 ali i s tim porazom smo pobjednici. Žao mi je domaćina, ali to je sport, netko je morao “izgubiti” prvoligaski status. Želim im brz povratak u prvoligaško društvo, jer to zaslužuju. Još jednom čestitam svim igračima, svim članovima kluba, upravi i gledateljima. – dodao je Todorović. 

Naglasak na mlade i ovaj razvojni projekt u muškom dijelu kluba pozitivno je ocijenjen u Hrvatskom odbojkaškom savezu iz kojeg konstantno dobivamo riječi podrške. Ako se tome doda i zahuktali ženski pogon koji u seniorskoj konkurenciji po prvi puta u povijesti igra 1. B ligu te se nalazi u sredini prvenstvene ljestvice, sezona se već može proglasiti uspješnom.    

Izvor:
Foto:

Sport

Alen Runac i sljedeće četiri godine na čelu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina, u utorak, 23. travnja održana je 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još: Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

–Ekipa koja daje rezultate se ne mijenja – kratko je objasnio Runac.

Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga. Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Najbolje da pobijedimo Dinamo i Rijeku, a neka u međusobnom srazu odluče prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u subotu, 27. travnja u 17 sati na stadionu Varteksa igraju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama.

U zadnjem susretu Dinamo je bio bolji s 2:1. Bio je to odgođeni susret 5. kola.

– Rekao sam svojim igračima, da smo samo kojim slučajem zamijenili dresove bila bi to drugačija utakmica, bili bismo 50 posto bolji. Taj gard pobjednika, glad za pobjedom, uvijek je na strani Dinama. No, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Napravit ćemo dobru analizu i probati što bolje parirati Dinamu koji je u naletu, koji je moćan, no ima taj pritisak pobjede – ističe Šafarić.

Dinamo je trenutno na 2. mjestu Lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Nakon Varaždina Dinamo igra s Rijekom na Rujevici, a potom Rijeka dolazi u Varaždin.

– Ma teško je bilo što prognozirati u bitci za naslov. Nabolje da mi pobijedimo Rijeku i Dinamo, a oni neke sa potuku u međusobnoj utakmici – dodao je Šafarić.

No, tko bolje leži Varaždincima Rijeka ili Dinamo?

– Ma protiv obje ekipe smo konkurentni. Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo. Vrlo moćan. Ne možete mnogo prilika protiv njih očekivati i većinu vremena se branite, no kad dođe šansa morate biti efikasni – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje