Povežite se s nama

Međimurje

Oko 500 plesača očekuje se ove godine na FlashMOVE-u

Objavljeno:

- dana

FLASHMOVE

Rujan u Međimurju posljednjih je godina u znaku održavanja brojnih aktivnosti i programa koji potiču sve generacije stanovništva na fizičko kretanje i zdrav stil života.

Glavni organizator događanja je Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, koji je početkom mjeseca na konferenciji za medije najavio sve aktivnosti. 

Zajednički ples

Početkom mjeseca počeo je projekt “Pješke ili biciklom na posao”, namijenjen zaposlenim građanima, a rezultati projekta bit će objavljeni 24. rujna. U sklopu trećeg po redu Europskog tjedna sporta i NowWeMOVE kampanje organizira se već poznati plesni događaj FlashMOVE. Događaj se održava u srijedu, 27. rujna, a počinje u 11 sati na središnjem gradskom trgu u Čakovcu, ispred Centra za kulturu. U slučaju kiše događaj će se održati u holu sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec. Osim Zavoda, u pripremi sudionika za zajednički plesni događaj uključeni su školski preventivni programi osnovnih i srednjih škola te Stručni aktiv profesora tjelesne i zdravstvene kulture.

– FlashMOVE plesni događaj zamislili smo kao školski sat tjelesne i zdravstvene kulture na otvorenom. Na početku će plesna skupina Vivona s voditeljicom Karmen Kovačević Jambo predvoditi zagrijavanje svih sudionika, a potom slijedi ples na zajedničku koreografiju. Na događaju će sudjelovati učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola, učenici srednjih škola i studenti, kao i članovi različitih sportsko-rekreativnih udruga. Očekujemo oko 500 plesača – kažu organizatori.

Nakon zajedničkog plesa organizirat će se druženje učenika s uspješnim sportašima iz Međimurja, među kojima su i uspješni učenici sportaši uključeni u hrvatske reprezentacije. U rujnu se obilježava i Svjetski dan srca akcijama “Biciklom za srce” i “Volonteri u parku”, a akcije se održavaju u Prelogu 30. rujna.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Nedelišće: mladi robotičari na prijamu kod načelnika Nikole Novaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uspješne robotičare Udruge žena Slakovec i Udruge žena Pretetinec primio je načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak. Naime, zahvaljujući predanom radu i iznimnim rezultatima tijekom sudjelovanja u projektima Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), poput robotičkog natjecanja „CM liga“, projekt „Robotika“ je zaživio u obje udruge te se pokazao  kao izvrsna prilika mlađim i starijim osnovnoškolcima da razviju svoje vještine u STEM području.

Prilikom prijama je načelnik Nikola Novak zahvalio predsjednicama udruga Ivanki Novak i Sanji Topolnjak na podršci koju pružaju robotičarima posljednjih pet godina. Mentorici prof. Mateji Šafarić načelnik Novak čestitao je na uspjesima koji su na ponos roditeljima, članicama udruga i lokalnoj zajednici. Morao je načelnik odgovarati i na brojna pitanja koja su za njega pripremili mladi robotičari.

Robotičari su sa sobom ponijeli i robot pa je načelnik Novak imao priliku upravljati njime i iz prve ruke se uvjeriti u bezbroj mogućnosti koje pruža programiranje mbota na njihovim radionicama.

– Nova sezona „Robotike“ je započela i upisi novih članova su u tijeku. Dobrodošli su svi učenici osnovnih škola s područja Općine Nedelišće – poručuju iz udruga.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO „Jesen u gradu Zrinskih“: šetače i izlagače čuvaju strašila, djeca uživaju u slamnatom toboganu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Trodnevna čakovečka manifestacija „Jesen u gradu Zrinskih“ prilika je za uživanje u blagodatima, bojama i mirisima jeseni, ali i mjesto na kojem posjetitelji mogu pronaći omiljeni domaći proizvod na jednom od mnogobrojnih štandova. Ovogodišnju jesen u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca, ispunjen centar i uži prsten grada dočekali su veselo s raznolikim događanjima.

Brojne lokacije pružile su za svakog ponešto pa su tako pojedini dijelovi jesenskog Čakovca donijeli i nešto novo, poput iznimno popularne atrakcije za djecu, slamnatog tobogana podno zidina Staroga grada, do izložbenog dijela međimurskih opg-ova, izložbe malih životinja, mnogobrojnih radionica, igraonica i zabavnih događanja, nogometnog turnira u jezeru za vrtićarce te glazbenog programa za sve generacije.

Posebnu pozornost pak privlače strašila diljem glavne šetnice, koja su izradili vrijedni vrtićarci uz pomoć svojih odgojiteljice.

– Laganom šetnjom možete obići sve što vas zanima, a najbolje je krenuti od teniskih terena Punčec i Perivoja Zrinskih, kroz atrij Muzeja Međimurja Čakovec prema Trgu Republike, centralnoj šetnici, Ulici Matice hrvatske i Franjevačkom trgu – poručuju iz čakovečke Turističke zajednice.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje