Povežite se s nama

Međimurje

Odgoda okruglog stola o uključivanju mladih počinitelja kaznenih djela u društvo i na tržište rada

Objavljeno:

- dana

UDRUGA „OSMIJEH“

Iz Udruge za pomoć djeci i mladeži „Osmijeh“ obavještavaju kako je najavljeni okrugli stol na temu „Obrazovanjem i zapošljavanjem do uspješne integracije mladih koji izlaze iz sustava pravosuđa i socijalne skrbi“, odgođen, a o novom terminu održavanja javnost će biti naknadno obaviještena.

Naime, okupljanje se trebalo održati u ponedjeljak, 13. studenoga, u 11 sati u zgradi Scheier u Čakovcu. Među predavačima bili su najavljeni i predstavnici Odgojnog zavoda u Turopolju, no, kako toj ustanovi u istom terminu u posjet dolazi visoka delegacija iz Ministarstva pravosuđa u čijoj se ingerenciji nalazi Odgojni zavod, odlučeno je o pomicanju termina održavanja okrug stola.

Ina,e okrugli stol dio je inicijative koja se provodi u sklopu projekta „Podrška u integraciji“. Projekt financira Ministarstvo pravosuđa i Uprava za zatvorski sustav, a usmjeren je na mlade počinitelje kaznenih djela s područja Međimurske županije, u dobi od 14 do 21 godine. Tijekom projekta mlade se želi osnažiti i pripremiti za lakšu reintegraciju u društvo i uključivanje na tržište rada.

Cilj ovog okruglog stola je pokrenuti raspravu te prijeko potrebno povezivanje i suradnju odgojno-obrazovnog, pravosudnog, civilnog, javnog i poslovnog sektora radi pružanja podrške i mogućnosti adekvatnog osposobljavanja i obrazovanja te zapošljavanja ovoj skupini mladih koji se često nalaze u marginaliziranom i stigmatiziranom položaju.

Izvor: Ilustracija
Foto:

Međimurje

Nedelišće: mladi robotičari na prijamu kod načelnika Nikole Novaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uspješne robotičare Udruge žena Slakovec i Udruge žena Pretetinec primio je načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak. Naime, zahvaljujući predanom radu i iznimnim rezultatima tijekom sudjelovanja u projektima Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), poput robotičkog natjecanja „CM liga“, projekt „Robotika“ je zaživio u obje udruge te se pokazao  kao izvrsna prilika mlađim i starijim osnovnoškolcima da razviju svoje vještine u STEM području.

Prilikom prijama je načelnik Nikola Novak zahvalio predsjednicama udruga Ivanki Novak i Sanji Topolnjak na podršci koju pružaju robotičarima posljednjih pet godina. Mentorici prof. Mateji Šafarić načelnik Novak čestitao je na uspjesima koji su na ponos roditeljima, članicama udruga i lokalnoj zajednici. Morao je načelnik odgovarati i na brojna pitanja koja su za njega pripremili mladi robotičari.

Robotičari su sa sobom ponijeli i robot pa je načelnik Novak imao priliku upravljati njime i iz prve ruke se uvjeriti u bezbroj mogućnosti koje pruža programiranje mbota na njihovim radionicama.

– Nova sezona „Robotike“ je započela i upisi novih članova su u tijeku. Dobrodošli su svi učenici osnovnih škola s područja Općine Nedelišće – poručuju iz udruga.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO „Jesen u gradu Zrinskih“: šetače i izlagače čuvaju strašila, djeca uživaju u slamnatom toboganu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Trodnevna čakovečka manifestacija „Jesen u gradu Zrinskih“ prilika je za uživanje u blagodatima, bojama i mirisima jeseni, ali i mjesto na kojem posjetitelji mogu pronaći omiljeni domaći proizvod na jednom od mnogobrojnih štandova. Ovogodišnju jesen u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca, ispunjen centar i uži prsten grada dočekali su veselo s raznolikim događanjima.

Brojne lokacije pružile su za svakog ponešto pa su tako pojedini dijelovi jesenskog Čakovca donijeli i nešto novo, poput iznimno popularne atrakcije za djecu, slamnatog tobogana podno zidina Staroga grada, do izložbenog dijela međimurskih opg-ova, izložbe malih životinja, mnogobrojnih radionica, igraonica i zabavnih događanja, nogometnog turnira u jezeru za vrtićarce te glazbenog programa za sve generacije.

Posebnu pozornost pak privlače strašila diljem glavne šetnice, koja su izradili vrijedni vrtićarci uz pomoć svojih odgojiteljice.

– Laganom šetnjom možete obići sve što vas zanima, a najbolje je krenuti od teniskih terena Punčec i Perivoja Zrinskih, kroz atrij Muzeja Međimurja Čakovec prema Trgu Republike, centralnoj šetnici, Ulici Matice hrvatske i Franjevačkom trgu – poručuju iz čakovečke Turističke zajednice.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje