U Nedelišću je u subotu, 6. travnja, u izložbenom prostoru MESAP-a održan 1. Regionalni plac koji je okupio 50-ak OPG-ova iz Međimurske, Varaždinske, Bjelovarsko – bilogorske, Koprivničko – križevačke, Krapinsko – zagorske i Virovitičko – podravske županije.

Održana je prezentacija visokokvalitetnih domaćih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

– Ovo je početak jedne lijepe priče. Cilj nam je da gospodarstvenicima omogućimo mjesto gdje će moći ponuditi kvalitetne autohtone proizvode, mjesto na kojem ćemo ih povezivati i s drugim proizvođačima i kupcima. Ovaj Plac će biti tradicija i mjesto na kojem će se uz niz radionica i kontinuiranog novog sadržaja moći kupiti ono najbolje iz regije – rekao je međimurski župan Matija Posavec.

Velika posjećenost 1. Regionalnog placa podržala je želju organizatora da se Plac održava
svake godine

U podne se održao riblji piknik na kojem su se pripremali razni specijaliteti, a poslastica dana bio je šaran na rašljama. Za mlađe posjetitelje bilo je organizirano i pecanje šarana. Na izlagačkim stolovima našli su se brojni domaći proizvodi visoke ekološke vrijednosti poput povrća, voća, raznih vrsta brašna i ulja, sireva i drugih mliječnih proizvoda, meda, sjemenja, raznih sokova, zdravih napitaka, vina i voćnih rakija.

Posjetitelje su prilikom razgledavanja i degustacije proizvoda zabavljali TS Svirci i Taliri, a na službenom otvorenju nastupili su Andreja i Goran Šafarić. Velika posjećenost 1. Regionalnog placa potvrdila je kvalitetu inicijative i podržala želju organizatora da se Plac održava svake prve subote u travnju.

Održan je riblji piknik, a poslastica dana bio je šaran na rašljama

Događaj je pohvalio i varaždinski župan Radimir Čačić, a Plac je privatno posjetio i župan općine Lendava Janez Magyar, koji je uz međimurskog župana, njegovog zamjenika Josipa Grivca, načelnika Općine Nedelišće Darka Danije i pročelnika UO za gospodarstvo Međimurske županije Darka Radanovića obišao sve izlagače.

Komentari

Komentara

loading...