Dio ovogodišnjeg Špancirfesta je i jedno zanimljivo događanje u povijesnom duhu. Oldtimer klub Varaždin 2 organizira 19. Susret ljubitelja starih bicikala.

Vlasnici će u nedjelju, 25. kolovoza, na Franjevačkom trgu pokazati svoje oldtimer bicikle stare najmanje 50 godina. Bicikli će se moći razgledati od 8 do 11 sati. Nakon toga će biciklistička kolona otići do Muzeja oldtimera i stare tehnike, a potom se provozati kroz Novu Ves, Majerje i Sračinec, gdje će ručati i dobiti svoja priznanja za sudjelovanje.

Zaljubljenici u stara vozila rado se druže i pokazuju svoje ljubimce

Organizator Živko Skuhala istaknuo je da se radi o susretu s međunarodnim sudjelovanjem, pa stižu bicikli i gosti iz Austrije, Slovenije, Mađarske i još nekih zemalja.

– Zaljubljenici u stara vozila dobro su povezani, pa se često susrećemo na susretima, svaki put u drugoj zemlji. Svake tri godine nađemo se u Varaždinu, kao lijep dodatak Špancirfestu. Kolona oldtimer bicikala moći će se vidjeti oko 13 sati u Novoj Vesi, a oko 14 sati u Sračincu. U ovim mjestima nas uvijek lijepo dočekaju i počaste. Ruta je duga oko 17 kilometara. Nakon ručka se vraćamo u Varaždin. Mogu najaviti da će doći jedan bicikl star 100 godina. Bit će jako zanimljivo jer očekujemo oko 100 biciklista. Pozivam i Varaždince koji imaju stare bicikle da nam se pridruže – rekao je Skuhala i pozvao sve Varaždince i njihove goste da dođu pogledati prekrasne stare bicikle.

Ovo je jedinstvena prilika da se mali i veliki prisjete prošlih vremena, ali i nauče nešto o povijesti biciklizma i bicikala.

Komentari

Komentara