Povežite se s nama

Život i društvo

Kapucin fra Bono Zvonimir Šagi slavi dijamantni jubilej: “Neću da mi netko drži neke prevelike pohvale, sam ću propovijedati”

Objavljeno:

- dana

– Dođite da u radosti srca zajedno kličemo Gospodinu zahvaljujući mu na svemu što je učinio meni…

Jer “milošću Božjom jesam što jesam i njegova milost prema meni ne bijaše uzaludna”.

Tako počinje poziv fra Bone Zvonimira Šagija za sutrašnju svetu misu na kojoj će proslaviti 60. godina svećeničkog služenja.

Poznati varaždinski kapucin misu će održati u 10 sati u kapucinskoj crkvi Presvetog Trojstva u Varaždinu. U nedavnom intervjuu za Regionalni tjednik otkrio je da nema vremena biti star iako mu je 86 godina.

– Što ne možeš napraviti trčeći, možeš šepajući – to je moj moto – otkrio je fra Šagi i dodao:

– U nedjelju sam ću propovijedati. Neću da mi netko drži neke prevelike pohvale – najavljuje fra Šagi za svoju sutrašnju “dijamantnu” misu.

Život i društvo

FOTO Mališani iz Dječjeg vrtića Bajka pripremali čips od jabuke, razne voćne salate…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Dječjem vrtiću Bajka Varaždin, u srijedu, 20. listopada, obilježen je Međunarodni dan kuhara, manifestacija koja promiče profesiju kuhara i zdrav način prehrane.

Djeca svakodnevno unose zdrave namirnice i time hrane svoje tijelo i mozak s ciljem pripreme za zdrav život. Kuharice DV Bajka svoj su dan obilježile pripremajući i prezentirajući djeci zdrave obroke.

Vodeći se motom „Zdrava hrana za budućnost“ djeca su na prigodan način učila o zdravim namirnicama, utjecaju hrane na tijelo i okoliš. Djeca su pripremala i konzumirala svoje zdrave obroke kao što je: čips od jabuke, razne voćne salate i razne smoothie napitke.

Od recepata koje su djeca prikupila od svojih roditelja, djedova i baka, te i sami osmislili neke od njih uz pomoć odgojitelja, izradit će „Zdravu kuharicu“.

Nastavite čitati

Život i društvo

Svjetleći objekt obasjao nebo iznad Varaždinske i Međimurske županije: Izgledalo je kao raketa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

suze svetog lovre, kiša meteora, perzeidi

U redakciju Regionalnog tjednika javili su se čitatelji iz svih dijelova Varaždinske županije koji su vidjeli svjetleći objekt na nebu, a pretpostavlja se da je riječ o meteoru.

– Iza 18 sati vidjeli smo svjetlo koje je izgledalo kao raketa plavkaste boje – javlja čitateljica iz Varaždina.

Svjetlo se vidjelo i na ludbreškom području, ali i u dijelovima Međimurja.

Astronom Korado Korlević potvrdio je pak za 24sata da je viđeno nebesko tijelo oko 18 sati.

– Mogu potvrditi da je poslije 18 sati viđeno nebesko tijelo. Vidjeli su ga i ljudi u Zadru. Pregledat ćemo snimke i napraviti triangulaciju pa ćemo vidjeti gdje je prošao – rekao je kratko astronom Korado Korlević.

Danas u večernjim satima na Facebooku se oglasio i Hrvatski astronomski savez.

– Obzirom na mnoge upite i dojave o vrlo sjajnom meteoru bolidu koji se iz Hrvatske vidio večeras oko 18:28, želimo izvijestiti javnost da je pojačana meteorska aktivnost očekivana obzirom da je prognozirani maksimum aktivnosti meteorskog roja Orionida u ranim jutarnjim satima 21. listopada – napisali su na Facebooku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje