Povežite se s nama

Život i društvo

„Omladinac“ iz Jurketinca pobjednik općinskog Kupa, igralište dobilo rasvjetu

NK Omladinac Maruševec1

Objavljeno:

- dana

U sklopu obilježavanja Dana Općine Maruševec, na nogometnom igralištu Gaj u Jurketincu tradicionalno je odigran Kup Općine Maruševec u velikom nogometu.

Utakmicu su odigrali NK “Omladinac“ iz Jurketinca i NK „Rudar 47“ iz Donjeg Ladanja rezultatom 4:2 za domaćina. Ove godine, bolji u tradicionalnoj utakmici bio je županijski trećeligaš NK “Omladinac“ koji je pobjedu odnio zahvaljujući Mariju Martinčeviću, zaslužnom za sva četiri pogotka. Za „goste“ iz Donjeg Ladanja, golove su postigli Damir Kundija i Josip Makovec.

Ovogodišnjem pobjedniku pehar je predao načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, a utakmicu su pratili i zamjenik načelnika Mario Klapša, predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Josip Špoljar, općinski vijećnici Dragutin Kišić i Marijan Fatiga, ujedno predsjednik Društva za sport i rekreaciju Maruševec. Utakmicu je sudio sudac Mario Horvat.

– Ove godine Nogometni klub Omladinac iz Jurketinca obilježava 40 godina neprekidnog rada i bavljenja sportskom djelatnošću te smo sukladno donesenoj odluci Općinskog vijeća, na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj ovog tjedna Klubu dodijelili Plaketu Općine Maruševec za iznimni doprinos razvoju sporta na području općine. Uz to, za potrebe organizacije proslave 40-godišnjeg jubileja „Omladincu“ smo odobrili dodatna proračunska sredstva. Čestitke na tome i čestitke na osvajanju općinskog Kupa što je još jedna potvrda ovogodišnjem priznanju – istaknuo je tom prilikom načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, koji je kapetanu momčadi Borisu Kišiću predao pobjednički pehar.

Također, u povodu 40. godišnjice postojanja Kluba, a u cilju poboljšavanja uvjeta na terenu, Općina Maruševec postavila je energetski učinkovitu rasvjetu te osvijetlila nogometno igralište u Jurketincu.

– Ovo je jedan važan korak prema izgradnji još boljeg i ljepšeg nogometnog okruženja u Općini Maruševec, imajući u vidu radove koji traju na nogometnom igralištu u Donjem Ladanju i ova rasvjeta nogometnog igrališta u Jurketincu. Simbolično je u povodu Dana Općine Maruševec puštena u pogon na zadovoljstvo svih građana Jurketinca, a posebice članova i nogometaša Nogometnog kluba Omladinac od kojih neki već 40 godina žive za nogomet i svoj klub – komentirao je zamjenik načelnika Mario Klapša.

Osim ovog, u sklopu obilježavanja Dana Općine Maruševec održat će se i Malonogometni kup Općine Maruševec s početkom u 9 sati, u nedjelju 28. travnja na igralištu Ločnjak u Maruševcu.

Život i društvo

“Sestre u OB Varaždin i u trećem valu rade požrtvovno, jer su nam bolesnici na prvom mjestu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S obzirom na pandemiju i tešku situaciju s koronavirusom u Općoj bolnici Varaždin, kao i obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, 12. svibnja, podršku djelatnicima bolnice došao je pružiti Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva čestitao je kolegicama i kolegama iz OB Varaždin njihov dan.

– Došao sam iskazati potporu kolegicama i kolegama u varaždinskoj Bolnici koji stvarno požrtvovno rade svoj posao na dobrobit naših građana. Ova pandemija pokazala je koliko su bitne medicinske sestre, a kolegice i kolege u Varaždinu i u Novom Marofu i Klenovniku stvarno su preuzeli veliki teret i podnijeli veliku žrtvu u ovoj borbi s pandemijom COVID-a – rekao je Gazić i podsjetio kako Varaždinska županija, koja je donedavno imala najveće brojke, još uvijek ima velik broj zaraženih i hospitaliziranih, te da takvu situaciju kolegice i kolege s velikom profesionalnošću nose na svojim leđima.

Međunarodni dan sestrinstva obilježava na dan rođenja osnivačice modernog sestrinstva Florence Nightingale 12. svibnja.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo u OB Varaždin, Anica Sekovanić istaknula je kako će sestre u varaždinskoj Bolnici skromno obilježiti taj dan zbog aktualne situacije s koronavirusom kada su druženja ograničena.

SONY DSC

– Čitavo vrijeme borbe protiv COVID-a na ispomoć su nam dolazile i sestre iz drugih ustanova, iz Varaždinskih Toplica, Zagreba, Knina, Virovitice, Koprivnice, Siska, bolnice Magdalena kojima smo zahvalni na pomoći. Sestre u OB Varaždin i u trećem valu rade požrtvovno, imamo veliki broj i prekovremenih sati i neiskorištenih godišnjih odmora, jer su nam bolesnici na prvom mjestu. Varaždinske medicinske sestre su uz bolesnika 24 sata na dan, a najveća im je nagrada njihov osmijeh i ozdravljenje – rekla je Sekovanić.

Upozorila je kako nedostaje zdravstvenog kadra te zahvalila nezdravstvenom kadru koji je također dao velik doprinos u borbi protiv COVID-a.

Glavni tehničar službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Ivan Tuk, složio se da će i ove godine obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva proći u znaku COVID infekcije.

U Službi za Plućne bolesti i TBC Klenovnik zbrinjavaju se pacijenti oboljeli od Covida-19 kao i ostali bolesnici oboljeli od kroničnih bolesti o kojima skrbi stotinjak medicinskih sestara i tehničara.

U Općoj bolnici Varaždin rade i druge djelatnosti, od palijativnog dijela bolnice, produženog liječenja, polikliničkog dijela, hemodijalize, unatoč koronavirusu, a najveći teret ove krize, nose medicinskih sestara i to rade vrlo uspješno.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ne zaboravite kišobran: očekuje nas nekoliko kišnih dana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U središnjoj će Hrvatskoj danas, 12. svibnja, biti promjenljivo oblačno s povremenom kišom, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana.

Prema pisanju DHMZ-a, najviša temperatura zraka kretat će se između 18 i 20 °C.

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavit će se i u danima koji su ispred nas.

Povremeno će biti kiše, lokalno moguće i pljuskova praćenih grmljavinom, no veseli podatak da neće biti hladno, dnevna temperatura će biti iznad 15 °C. Prema prvim prognozama, kiša će padati i u dane vikenda.

Sunčanije vrijeme bez kiše očekuje se tek u idućem tjednu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!