Povežite se s nama

Međimurje

Omogućiti mještanima kvalitetniju svakodnevicu

Objavljeno:

- dana

MALA SUBOTICA

Valentino Škvorc iz Male Subotice i Mladen Lacković iz Strelca kao nezavisni kandidati za novo čelništvo Općine Mala Subotica, a koje podržavaju Grupa birača Vladimira Domjanića i HDZ Općine Mala Subotica, prvi su javno obznanili kandidaturu za predstojeće lokalne izbore.

– Dobre kuće opstaju na čvrstim temeljima – rekao je kandidat za načelnika Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i zahvalio u svoje ime i ime kandidata za zamjenika Grupi birača Vladimira Domjanića i HDZ-u Općine Mala Subotica na podršci, a čijim dobrim temeljima su ove dvije opcije i doprinijele. Valentino Škvorc, završio je Geotehnički fakultet u Varaždinu te paralelno s fakultetom pedagoško psihološku naobrazbu na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Oženjen je i živi u Palovcu.

– U želji da se Općina i dalje razvija, spreman sam krenuti u ostvarivanje zadanih ciljeva te svojim zalaganjem omogućiti mještanima kvalitetnu svakodnevicu u ugodnoj okolini – rekao je Škvorc koji je radno iskustvo stjecao kao profesor u Graditeljskoj školi Čakovec, Gospodarskoj školi Čakovec, Tehničkoj školi Čakovec i OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica.

Škvorc je aktivno sudjelovao u radu Puhačkog orkestra, NK Omladinac iz Držimurca – Strelca te KUU Zvon gdje je voditelj tamburaške sekcije odnosno dirigent orkestra s kojim je osvojio niz nagrada na državnoj razini. Lacković je inače inženjer lovstva i prirode, radi profesionalno kao tajnik Lovačkog saveza Međimurske županije, a od svoje mladosti aktivan je u društvenim djelatnostima kao član brojnih udruga, tadašnje mjesne zajednice, bio je predsjednik NK Omladinac Držimurec – Strelec, predsjednik Lovačkog društva Prepelica Mala Subotica, član prvog saziva Poglavarstva, član u bivšem sazivu Općinskog vijeća, a u kandidaturu za zamjenika načelnika ide s pozicije predsjednika Mjesnog odbora Držimurec – Strelec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Murskom Središću obilježen gradski blagdan svete Barbare – zaštitnice rudara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće obilježio je spomendan sv. Barbare, zaštitnice rudara, prigodnom svečanošću održanom 4. prosinca u Centru za kulturu “Rudar”.

Svečanost je započela himnom Republike Hrvatske i “Središće grod” u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Mura Mursko Središće. Potom je uzvanicima prikazana prezentacija o investicijama Grada Mursko Središće u 2023. godini, nakon čega se okupljenima obratio gradonačelnik Dražen Srpak.

Nakon pozdravnog govora gradonačelnika za okupljene je zasvirao mladi pijanist Edvin Nedeljko, a nakon njega prigodnim govorima uzvanike su pozdravili i međimurski župan Matija Posavec, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i izaslanik predsjednika Vlade RH te zastupnik i izaslanik Hrvatskog sabora Siniša Jenkač, a uzvanike je pozdravila i gradonačelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak, koja je sa svojim suradnicima došla u posjet pobratimljenom Gradu rudara.

Također, učenici 4.a razreda OŠ Mursko Središće Petra, Ana, Lana i Jakov predstavili su se scenskim prikazom o svetoj Barbari i rudarima za koji ih je pripremila učiteljica Lidija Vuri, a tekst je napisala učiteljica Mirjana Mošmondor. Glazbenom izvedbom predstavila se i Dora Rebernik.

Održana je i svečanost dodjele nagrada najzaslužnijima pa je tako nagradu za osobu godine primio Tomislav Sabo, a u kategoriji sportaša i sportašice godine nagrađeni su Martin Vuri te Tena i Lea Marodi. Za najbolju sportsku momčad nagradu je primila ekipa NK “Mura” Hlapičina, a u kategoriji rekreativaca nagrade su primili ženska ekipa za disciplinu viseća kuglana Podružnice umirovljenika Mursko Središće te veterani NK Rudar Mursko Središće. Nagradu za najbolje rekreativke i rekreativne primili su Biserka Kozar, Marija Valenta i Jasminka Levačić, Bernard Hrženjak i Saša Antolović.

Nastavite čitati

Međimurje

Dvojica maloljetnika kod Domašinca u vodi uočili muškarca koji se nije micao te ga spasili!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

reanimobil Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije1

U nedjelju, 3. prosinca, oko 8 sati na šljunčari nedaleko Domašinca, dvojica maloljetnika prilikom ribolova u vodi nedaleko obale uočili su muškarca koji se nije micao, odnosno nije pokazivao znakove života, javila je PU međimurska.

Mladići ni i u jednom trenutku nisu dvojili te su odvažnom i hrabrom reakcijom izvukli muškarca iz hladne vode, a odmah potom mobitelom o događaju izvijestili hitnu pomoć i policiju. Mladićima je u pomoć priskočio i 28-godišnjak koji je započeo s oživljavanjem unesrećenog.

Ubrzo nakon upućenog poziva na mjesto događaja stigao je tim hitne medicinske pomoći te su preuzeli daljnju medicinsku skrb i unesrećenog prevezli u Županijsku bolnicu Čakovec.

Naknadno je utvrđen identitet starijeg muškarca, a liječničkim pregledom nisu utvrđene ozljede koje bi upućivale na nasilan događaj povezan s počinjenjem kaznenog djela, no zbog pothlađenosti i komatoznog stanja zadržan je na daljnjem liječenju.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti opisanog događaja kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje