Povežite se s nama

Međimurje

Oni su drugačiji: sve što se govori o njima, istina je

Objavljeno:

- dana

OTKRIVAMO

Pavao Vinčić (78) iz Varaždina dolazi svake godine na tretman kod bioenergetičara Borisa Budena i Slavka Samboleca.

Ovaj 78-godišnjak ima godinama izrazite probleme s kralježnicom jer je cijeli svoj život radio kao profesionalni vozač, a nekad uvjeti rada nisu bili idealni a kamioni udobni kao danas.

Učinkovite terapije 

– Mlad čovjek se ne štedi i radi jednako u svim uvjetima, i ljeti i zimi, što se odrazi na zdravlje u starosti. Svake godine odrade mi šest terapija, nakon kojih puno lakše funkcioniram cijelu godinu. Boris i Slavko ne mogu vratiti mladost, ali mogu maknuti i ublažiti bolove u mojim godinama. Sa zadovoljstvom mogu reći da se poslije njihovih tretmana osjećam fantastično – rekao je Pavao Vinčić.

Iskustvo gospodina Pavla, koji posjećuje Slavka i Borisa, najbolje su potvrde učinkovitosti njihovih tretmana, pri čemu pojedini klijenti ističu da su u početku bili skeptični prema alternativnoj medicini  s obzirom na to da su u potrazi za ublaživanje svojih zdravstvenih tegoba prošli gotovo sve što nudi klasična medicina, ali na kraju ipak se obrate Borisu i Slavku, koji kod nekih tegoba postižu fantastične rezultate.
Riječi hvale za Slavka i Borisa ima i Nada Radojčić (69) iz Zagreba.

– Ne bih željela da se moje ime koristi za nekakve reklame, ali moram iskreno zahvaliti Borisu i Slavku na svemu što su tijekom tretmana napravili za moje zdravstvene tegobe. Naime, zbog neizdrživih glavobolja i bolova u kralježnici svako malo posezala sam za lijekovima, ne uspijevajući izaći iz tog svijeta bolova. Trebalo mi je jedno vrijeme da se odlučim otići k njima, jer i prije sam obilazila liječnike klasične medicine, ali i alternativne, kojih ima mnogo u Zagrebu. Međutim, svi oni jako su mi malo pomogli. Gledala sam Slavka i Borisa na televiziji, a o njima mnogo sam čitala i u novinama, pa sam rekla sama sebi: “Hajde da probam još i njih kad sam već ionako bila sve po svud“. Sad mogu reći da su Slavko i Boris drugačiji – poručila je Nada Radojčić.
K njima je dolazila šest dana, po jedan sat.

 

Slavko i Boris dosad su pomogli mnogima tamo gdje je klasična medicina bila nemoćna

– Oni primijenjuju pet metoda u sat vremena. Već nakon prvog tretmana sam osjećala pomak, a nakon šest tretmana bolovi su jednostavno nestali. Nakon toga, predložili su mi da prestanem pušiti. Nisam to planirala, zapravo, ni u snu nisam pomišljala da bih mogla, nakon 40 godina pušačkog staža, prestati pušiti. Malo sam se u početku dvoumila, a i mislila sam kako ću piti kavu bez cigarete? Slavko i Boris rekli su mi da je to vrlo jednostavno riješiti hipnozom. I uspjeli su! Sad mogu reći da uživam u ispijanju kave bez cigarete, a prije sam mislila da je to nemoguće. Mnogo sam im zahvalna jer su fantastični. I opet naglašavam, drugačiji – ispričala je nasmiješena i vesela Nada Radojčić, koja kaže da se ponovno rodila.
– Konačno sam sretna i zadovoljna žena – rekla je.

Poznati i priznati bioenergetičari postižu vrhunske rezultate u kratkom vremenu bioenergijom, akupresurom, hipnozom, kiropraktikom, EFT-metodom te indijsko-turskom metodom, koju jedino oni rade na ovom području.

Pomogli mnogima

– Najbolje je da se ljudi prvo jave za pomoć liječnicima klasične medicine, a ako klasična medicina ne uspijeva u liječenju pojedinih bolesti, obratite se nama – uvijek savjetuju Slavko i Boris, koji su bioenergijom nadareni od rođenja i koji sposobnostima koje su im dane i metodama koje su naučili kroz stručne edukacije dosad pomogli mnogima tamo gdje je klasična medicina bila nemoćna.

Tko su Boris i Slavko?

Boris Buden i Slavko Sambolec sposobnostima koje su im dane i metodama koje su naučili kroz stručne edukacije dosad su pomogli mnogima tamo gdje je klasična medicina bila nemoćna. Dugogodišnji su članovi Hrvatskog udruženja za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu (HUPED), prošli su sve postojeće stručne edukacije iz alternativne medicine i stekli velika iskustva u liječenju mnogih bolesti, a za bavljenje bioenergijom dosad su dobili niz zahvalnica i priznanja. Oni pomažu kod bolesti kralježnice, glavobolje, išijasa, migrene, psihičkih poteškoća, cirkularnih problema, bronhitisa, astme, alkoholizma, pretilosti, mucanja, strahova, depresije, škripanja zubima, grickanja noktiju, pušenja i niza drugih problema koji se tiču svakodnevnih problema. Međutim, ne mogu pomoći kod epilepsije, šizofrenije, Alzheimerove bolesti, raka, leukemije i paralize. Slavko i Boris provjeravaju i stanje čakri te rade njihovo balansiranje i otvaranje, bioenergetskim tretmanima pomažu kod fizičkih i duhovnih tegoba i problema, rade radiestezijsku dijagnostiku osoba i prostora u kojem se živi i radi te blokiraju životni i radni prostor od geopatogenih i tehničkih zračenja.

KAKO DO SLAVKA I BORISA?

Potražite nas na novoj adresi, na Vidovskom trgu u Varaždinu ili Kozjaku u Zagrebu i već danas rezervirajte svoj termin. 
Nazovite nas na brojeve telefona 099/506-04-09 (Boris) ili 091/723-79-40 (Slavko).

Izvor:
Foto:

Međimurje

Poznate su prve nominacije s područja Međimurske županije za lokalne izbore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poznate su prve nominacije za nadolazeće lokalne izbore u Međimurskoj županiji.

Mario Medved, koji je trenutačno na funkciji zamjenika gradonačelnika Grada Čakovca, na predstojećim izborima u svibnju neće se kandidirati za obnašanje funkcije u izvršnoj gradskoj vlasti. On je SDP-ov kandidat za međimurskoga župana.

Za njegova će se zamjenika kandidirati Darko Dania, koji je u ovome trenutku načelnik Nedelišća.

Nastavite čitati

Međimurje

Kolumna Ve – iz pera znatiželjnih umova: Vinko Žganec i „panonska narodna muzika“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Muzej Međimurja Čakovec

Piše: Janja Kovač, magistra etnologije i kulturne antropologije te magistra južnoslavenskih jezika i književnosti

Vinko Žganec u širokoj je javnosti poznat kao skupljač narodnih pjesama. No, on pjesme nije samo skupljao, već ih je analizirao i istraživao i uspoređivao s drugim narodnim pjesmama. To su mu omogućile dvije stvari: izvrsno glazbeno obrazovanje i opsežan terenski rad na različitim područjima.

Skupljač i istraživač

Osim u Međimurju, Žganec je pjesme skupljao u susjednim pokrajinama Hrvatskom zagorju i koprivničkoj Podravini, istočnoj Slavoniji i Srijemu, Istri i otocima te na područjima Srbije (Vojvodina), Mađarske (Pomurje, mađarski dio Gradišća) i Austrije (austrijski dio Gradišća).

Znanstveni rad na skupljenom materijalu omogućilo mu je glazbeno obrazovanje koje je stekao tijekom školovanja. Program gimnazija u Varaždinu i Zagrebu te studij teologije koji je pohađao uključivao je klasičnu glazbenu naobrazbu: među ostalim harmonizaciju, starogrčke moduse (načine) i gregorijanske korale.

Panonski tip narodne muzike

U svom je plodnom istraživačkom životu Žganec napisao nekoliko stotina tekstova o narodnoj glazbi. Jedan od najznačajnijih tekstova teorijske naravi je „Muzički folklor naroda u Panonskom bazenu“ objavljen u zborniku „Rad kongresa folklorista Jugoslavije“ 1959. godine. U njemu dekonstruira ideju da je međimurska narodna glazba samo odjek mađarske, što je bila iznimno utjecajna teza koju su zastupali mnogi, između ostalog Bela Bartok.

U tekstu Žganec donosi pojam „tip panonske narodne muzike“. Pod stanovnike Panonskog bazena ubraja Mađare, Slovake, potkarpatske Rusine (Rušnjake), Rumunje, od Hrvata Međimurce i Podravce, od Slovenaca prekmurske Bohnece i porapske Slovence na rijeci Rabi. Zajedničke je crte našao i u pjesmama Lužičkih Srba (Sorba), Moravaca, Poljaka iz Šleske, Ukrajinaca, Moldavaca i Gradišćanskih Hrvata.

„Nekada! Što je to nekada?“

Propitujući taj pojam Žganec se pita kako to da skupine s različitom baštinskom podlogom (on, doduše, koristi termin „rasa“ koji smatram neadekvatnim pa se služim opisnom sintagmom umjesto njega) imaju zajednički tip glazbe. Nabrojeni narodi pripadaju trima skupinama: slavenskoj, romanskoj i ugro-finskoj. Kao moguće objašnjenje Žganec nudi četiri teorije koje se pojavljuju u literaturi: dominacija jednog naroda, princip radijacije, dobrovoljna recepcija i zajednički izvor.

Ne dajući konačan odgovor, Žganec najviše pažnje usmjerava na posljednju natuknicu. Kao mogući zajednički izvor navodi „stare panonske Slavene“ koji su obitavali na ovom prostoru. Po svom dolasku u Panonski bazen tu su tradiciju u svoju narodnu pjesmu uključili i Mađari kao ugro-finski narod.

Žganec tu tezu dodatno osnažuje činjenicom da je glazbena tradicija izrazito konzervativna kategorija. To znači da teško i sporo prihvaća strane utjecaje. Tekst završava pomirljivo konstatirajući da preuzimanje jednog naroda od drugog postoji u određenoj mjeri i da se ne smije smatrati kao nešto negativno. Podsjeća da sve istraživače „muzičkog folklora“ u radu treba voditi jedan cilj: „Služiti istini i samo istini, bez obzira kakvi će biti rezultati naših istraživanja!“

Nastavite čitati