Povežite se s nama

U fokusu

Oni su ponos Općine Petrijanec: potpisano 37 ugovora o stipendiranju s nadarenim studentima

Objavljeno:

- dana

POTPORE STUDENTIMA

U Općini Petrijanec potpisano je ukupno 37 ugovora o stipendiranju. Ugovore o dodjeli stipednija potpisao je načelnik Željko Posavec sa studentima.

Dodijeljene su tri stipendije za studente koji studiraju na području Varaždinske županije, pet stipendija za studente koji studiraju na području Međimurske županije, a 29 stipendija dodijeljeno je za studente koji studiraju izvan navedenih županija ili u inozemstvu.  

– Općina je i ove godine nastavila brinuti o studentima s područja općine, čak štoviše, ove smo godine povećali iznos stipendija kako bismo omogućili što bolje uvjete u nastavku obrazovanja – rekao je načelnik Posavec.  

Također za 100 kuna povećan iznos stipendije za sve koji studiraju izvan Varaždinske i Međimurske županije i u inozemstvu

Stipendije za izvrsnost su dobili studenti koji si ispunili minimum zahtjeva/kriterija, neovisno o materijalnom statusu studenta, a načelnik Posavec ujedno je i pozvao sve studente da ulažu u svoje obrazovanje, budu uporni i proaktivni, te im istovremeno ostavio „otvorena vrata“ za svaku buduću suradnju u pogledu prijedloga, kritika ili projekta kojim će ih općina Petrijanec nastojati podržati u nastavku školovanja.

Među stipendistima Općine Petrijanec je  Mateja, studentica Bioinformatike „Fakulteta za zdravstvene vede“ u Mariboru.

– Veoma sam počašćena što sam među dobitnicima stipendije za izvrsnost.  Iskreno se zahvaljujem Općini Petrijanec kao i samom načelniku da pridaje značajnu pažnju i vrijednost školovanju.  Stipendija je ove godine povećanog iznos i daje izuzetnu potporu mom studentskom standardu, promiče u meni motiviranost za većim angažmanom i ulaganjem u vlastito obrazovanje. Pohvalila bi skrb za studente i opravdat ću vaše povjerenje – poručila je Mateja.

Izvor:
Foto: Foto: Općina Petrijanec

U fokusu

Ivan Čehok kaže da je gradilište u Trakošćanskoj i dalje otvoreno

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Građevinska inspekcija zatvorila je gradilište u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu, na temelju prijava koje je dobila.

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na parkiralištu u Trakošćanskoj

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok danas je rekao novinarima da gradilište danas ponovno otvoreno.

– Mi smo postupili prema onome što je inspekcija od nas tražila. Grad ima sve i glavne projekte i sve potrebne dokumente. Mi inače imamo i glavne projekte i za stvari koje ne trebamo imati. Ovdje je nedostajao jedan dokument, čini mi se prijava gradilišta ili tako nešto. Dakle jedan dokument je nedostajao i zbog toga je inspekcija to tražila da dostavimo, mi smo to dostavili, gradilište je dalje otvoreno – rekao je Čehok.

Dodao je da ljudi koji prijavljuju gradilišta mogu zakočiti radove, ali ne i zaustaviti radove.

Danas oko 12 sati snimljene ove su fotografije radova u Trakošćanskoj.

Nastavite čitati

U fokusu

Sjednica Vlade: premijer najavio otvaranje terasa i dodatno popuštanje mjera u sportu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U 10 sati i 20 minuta danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici započela sjednica Vlade RH.

Na Dnevnome redu je uz informacije o aktualnostima povezanima s koronavirusom i potresom bila i odluka o raspodjeli donacija financijskih sredstava uplaćenih na račun državnoga Proračuna tijekom akcije “Pomoć za obnovu nakon potresa”.

Premijer Plenković govorio je o brojkama oboljelih i spomenuo da postoji blagi porast u odnosu na prošli četvrtak. Dodao je da valja biti oprezan, ali i da je Hrvatska uz Dansku zemlja s najmanjom incidencijom u EU.

– Stožer će sutra govoriti, intencija je da se od 1. ožujka omogući rad na terasama i otvorenim prostorima. Smatramo da je to dobro, ali uz epidemiološke mjere – rekao je Plenković, dodavši i da će se omogućiti održavanje treninga u zatvorenim prostorima.

– Tu će biti nekih specifičnosti s obzirom na kontakt sportove – istaknuo je.

Govorio je i o produženju pomoći poduzetnicima.

– Ako se situacija pogorša, uvijek se može donijeti restriktivnije mjere. Nastojimo čuvati zdravlje, gospodarstvo, stabilnost, plaće, mirovine, radna mjesta – poručuje premijer.

Nastavite čitati