Roditelji novorođene djece iz Općine Cestica primili su od Općine novčani dar u iznosu od po 2000 kuna.

Umjesto svečanog prijema, uobičajenog povodom ove prigode, novac je zbog pandemije roditeljima uplaćen na tekući račun.

Za 21 novorođenu bebu u godini na izmaku iz općinskog proračuna isplaćeno je 42.000 kuna.

Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj uputio je čestitku roditeljima i poručio im da i dalje mogu računati na pomoć Općine u troškovima za djetetova odrastanja.

– Ovo je prva od niza potpora s kojima pratimo skrb i školovanje djece u općini Cestica. Slijedi sufinanciranje troškova boravka u jaslicama i dječjem vrtiću, potom i dnevnog boravka u školi. U osnovnoj školi opskrbljivat ćemo ih zemljopisnim atlasima, radnim bilježnicama i mapama za likovni. Studenti druge i viših godina studija dobivaju općinsku stipendiju, a Općina stipendira i brucoše iz obitelji slabijeg socijalnog statusa – rekao je načelnik Korotaj.

Općina Cestica čini sve kako bi se po završetku školovanja i studija mladi vratili u općinu, tu zasnovali obitelj i ostali živjeti na području Općine Cestica.

Kako bi im osigurala za to i adekvatne životne uvjete, Općina je ušla u izgradnju stanova po modelu poticajne stanogradnje, a dodjeljuje i bespovratne potpore poduzetnicima na svom području, a koji potom imaju bolje uvjete za otvaranje novih radnih mjesta.

– Sve je to jedan krug, u kojemu profitiraju svi sudionici zajedno s općinom. Mlade obitelji, uz stan, posao i pristojan standard, imaju dobar start u život, a za Općinu nema većeg profita od zajamčene budućnosti našeg kraja – zaključio je načelnik.

Komentari

Komentara