Povežite se s nama

Međimurje

Općina Dekanovec: omogućen pristup besplatnom internetu na četiri lokacije

Objavljeno:

- dana

Nakon uspješne prijave i dodjeljivanja vaučera u iznosu od 15.000 eura od strane Europske komisije u svrhu realizacije besplatnog interneta na javnim površinama, na području Općine Dekanovec završen je projekt WiFi4EU, koji stanovnicima omogućuje besplatno korištenje bežične mreže na četiri lokacije.

Inicijativom WiFi4EU u gradovima i općinama diljem Europe promiče se besplatan pristup internetu u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji. Vrijednost projekta je gotovo 112.000 kuna i u potpunosti je financiran dobivenim bespovratnim sredstvima pa Općina Dekanovec projekt nije morala sufinancirati iz vlastitih izora. Postavljeno je ukupno 12 uređaja, a bežična mreža instalirana je na četiri lokacije. Besplatni pristup internetu moguć je unutar i ispred zgrade Općine, zgrade Vatrogasnog doma DVD-a Dekanovec i zgrade Doma kulture. Također, pristup je moguć na cijelom području Sportsko-rekreacijskog centra Mladost. Sustav je pušten u rad početkom prosinca.

Međimurje

Općina Belica svojim mještanima za uređenje stambenih nekretnina daje po 15.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Belica je objavila natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina na općinskom području u 2022. godini. Općina će mještani dodjeljivati poticaje u visini od 15.000 kuna. Na natječaj se mogu prijaviti osobe koje su tijekom 2021. i 2022. godine kupnjom, nasljeđivanjem ili darivanjem stekle nekretninu na kojoj je izgrađen stambeni objekt kojeg namjeravaju urediti za stanovanje ili se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojem namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi.

Osobe koje steknu pravo na poticaj dužne su u roku od dvije godine nakon odobrenja poticaja prijaviti prebivalište na adresi stambenog objekta za koji je dobiven općinski novac. Osobe koje se odluče na novogradnju u roku od dvije godine moraju ishoditi potrebne dokumente, dok sama građevina mora biti završena u roku od šest godina. Prijave se zaprimaju u tri termina: od 10. svibnja do 10. lipnja, od 1. do 30. srpnja i od 1 do 30. listopada. Isplata poticaja obavljat će se ovisno o terminima prijave: u srpnju, kolovozu i studenome.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju osmero novozaraženih koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, covid, koronavirus

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 77 uzoraka, od čega je evidentirano 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 10,3% pozitivnih od broja testiranih, priopćio je 17. svibnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavila se 31 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 94.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 124.758 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 12 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirane su 2 osobe, otpuštena je 1 osoba. Nema preminulih osoba.

Od ovog tjedna, cijepljenje će se provoditi jednom tjedno, i to petkom, počevši od 20. svibnja 2022. godine od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje