Povežite se s nama

Međimurje

Općina Dekanovec proslavila dva desetljeća postojanja uz svečanu sjednicu

Objavljeno:

- dana

Uručene nagrade zaslužnima

Općina Dekanovec proslavila je 20 godina postojanja. Bila je to prilika da načelnik Ivan Hajdarović zahvali svim mještanima i suradnicima na ostvarenom.

– Dovršili smo cestu do rijeke Mure, a Dekanovec je dobio novu vizuru zahvaljujući pojasu pješačko-biciklističke staze. Uspjeli smo osigurati 7 milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu, koja je riješena, a želja nam je i realizacija kanalizacijske mreže. Potrebna nam je i liječnička ambulanta s doktorom, Vatrogasni dom, višenamjenska dvorana… Sve to je nužno kako bismo ljudima, koji su naša najveća vrijednost, omogućili kvalitetni životni prostor.

Bila je to prigoda da se zaslužnima uruče nagrade. Tako su zahvalnice primili NK Mladost, SRD Mura, KUU Florijan Andrašec, LD Fazan, DVD Dekanovec, Limena glazba, Područna škola, zatim tvrtke MOTO-TEKS, Šantek, Telemont, kao i pojedinci Tatjana Dobošić, Dražen Tot, Miri Milan, Matija Sokač, Leonarda Krsnik i Marijana Blagus. Pohvalnice su primili Stjepan Mesarek, Tatjana Pintarić, Dražen Krnjak i Nikola Sebastijan Jambrošić, dok je posebna Zahvalnica načelnika uručena glazbenom sastavu Skandal band.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Članovi DOSTI-ja na glazbenim radionicama svirali glazbenu pratnju za pjesmu „Zamisli život“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu provedbe prve godine programa „Ponudimo više IV“ koji provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, održane su muzičke radionice u kojima su sudjelovali članovi Društva.

Radionice je provodila glazbena odgojiteljica Lidija Detić, a polaznici su od ritmičkih uzoraka korak po korak došli do sviranja glazbene pratnje za pjesmu „Zamisli život“ na ksilofonima, metalofonima i bas gitari.

Na kraju su polaznici radionica odabrali instrumente pa su zajedno odsvirali i otpjevali svoju verziju pjesme „Zamisli život u ritmu muzike za ples”.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju nema novih slučajeva zaraze koronom, no jedna osoba je preminula

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata nema pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 21. lipnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 5 osoba te je broj pozitivnih osoba na današnji dan 50.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata nije bilo hospitaliziranih pacijenata, otpušten je 1 pacijent, a pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana u Međimurju je cijepljeno 1888 osoba, od čega 151 osoba prvom dozom i 1737 osoba drugom dozom.

S današnjim danom, s barem jednom dozom cijepljeno je 41.615 osoba, što iznosi 47,4 posto stanovništva starijeg od 18 godina.

U proteklih 7 dana cijepljeno je 4509 osoba, i to 644 osobe prvom dozom i 3865 osoba drugom dozom.

Svi oni koji se žele cijepiti, a nisu prijavljeni putem platforme ili još uvijek nisu dobili poziv za cijepljenje, moći će se cijepiti svaki radni dan od 9-13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13-18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!