Povežite se s nama

Međimurje

Općina Dekanovec proslavila dva desetljeća postojanja uz svečanu sjednicu

Objavljeno:

- dana

Uručene nagrade zaslužnima

Općina Dekanovec proslavila je 20 godina postojanja. Bila je to prilika da načelnik Ivan Hajdarović zahvali svim mještanima i suradnicima na ostvarenom.

– Dovršili smo cestu do rijeke Mure, a Dekanovec je dobio novu vizuru zahvaljujući pojasu pješačko-biciklističke staze. Uspjeli smo osigurati 7 milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu, koja je riješena, a želja nam je i realizacija kanalizacijske mreže. Potrebna nam je i liječnička ambulanta s doktorom, Vatrogasni dom, višenamjenska dvorana… Sve to je nužno kako bismo ljudima, koji su naša najveća vrijednost, omogućili kvalitetni životni prostor.

Bila je to prigoda da se zaslužnima uruče nagrade. Tako su zahvalnice primili NK Mladost, SRD Mura, KUU Florijan Andrašec, LD Fazan, DVD Dekanovec, Limena glazba, Područna škola, zatim tvrtke MOTO-TEKS, Šantek, Telemont, kao i pojedinci Tatjana Dobošić, Dražen Tot, Miri Milan, Matija Sokač, Leonarda Krsnik i Marijana Blagus. Pohvalnice su primili Stjepan Mesarek, Tatjana Pintarić, Dražen Krnjak i Nikola Sebastijan Jambrošić, dok je posebna Zahvalnica načelnika uručena glazbenom sastavu Skandal band.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje