Povežite se s nama

Međimurje

Općina Dekanovec za projekte udruga civilnog društva osigurala 68.000 kuna

Objavljeno:

- dana

U vijećnici Općine Dekanovec s predsjednicima udruga institucija s općinskog područja potpisani su ugovori o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za programe i projekte u 2021. godini. Nakon prijava udruga i organizacija civilnog društva odobreno je 13 projekata koji će se iz općinskog proračuna sufinancirati s ukupnim iznosom od 68.000 kuna.

Pojedinačno najveći iznos od 25.000 kuna odobren je Nogometnom klubu Mladost za dva projekta, dok će Limena glazba Dekanovec dobiti 17.000 kuna također za dva projekta.

Među ostalim potpisnicima ugovora su: Udruga umirovljenika Dekanovec, LD „Fazan“ Dekanovec-Podturen, KUU „Florijan Andrašec“ Dekanovec, OŠ Domašinec za PŠ Florijana Andrašeca Dekanovec, SRD „Mura“ Dekanovec, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, Udruga Ovršni i Društvo potrošača Međimurja.

– Odabrani su programi koji se u ovom pandemijskom razdoblju mogu realizirati, a ukoliko se epidemiološka situacija popravi, u drugom polugodištu 2021. godine moći se će raspisati i drugi dio natječaja – poručio je načelnik Općine Dekanovec Ivan Hajdarović prilikom potpisivanja ugovora.

Međimurje

Na čelu Pjevačkoga zbora Grada Preloga dvije Anice!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Članovi i članice Pjevačkoga zbora Grada Preloga sredinom rujna održali su izbornu sjednicu Skupštine, na kojoj je imenovano novo vodstvo Udruge.

Za predsjednicu Udruge izabrana je Anica Trstenjak. Za tajnicu i rizničarku izabrana je Anica Antolek Hrgar. Prošla je godina dana od zadnjeg nastupa Pjevačkog zbora Grada Preloga. Zbog korone članovi nisu mogli održavati probe i nastupe.

– Želja nam je da se naš zbor pomladi i da s novom godinom započnemo novo razdoblje. Stoga pozivamo sve koji žele pjesmom obogatiti život da se nam pridruže. Svojom ćemo pjesmom doprinijeti kulturnom bogatstvu grada – istaknula je Anica Trstenjak.

Svi koji im se žele pridružiti, mogu se javiti predsjednici Udruge Anici Trstenjak na broj mobitela 098/162-4033 ili adresu elektroničke pošte [email protected]

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurje: ove nedjelje zabilježeno 83 novozaraženih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, koronavirus, covid

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 253 uzorka, od čega je evidentirano 83 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 32,8% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 28 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 504. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 73 175 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 34 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 6 osoba, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje