Općina Jalžabet spada među najbolje općine u Hrvatskoj kada su u pitanju gospodarstvo i poduzetništvo te privlačenje investicija.

Potvrda toga stigla je nakon analize Financijske agencije (FINA), koja je Općinu Jalžabet uvrstila među deset općina u cijeloj Hrvatskoj kada se u obzir uzme broj zaposlenika kod poduzetnika koji imaju svoje sjedište na području općine. Riječ je o podacima za 2017. godinu, prema kojima su poduzetnici s područja Općine Jalžabet zapošljavali ukupno 1574 radnika, što ju je uvrstilo u top 10 općina u Hrvatskoj po tom kriteriju.

– Prije 15-ak godina jedna grupa entuzijasta krenula je vratiti Općinu Jalžabet na mjesto koje joj pripada. Pokrenuli smo realizaciju velike gospodarske zone, na vratima Varaždina. Mi smo sada stabilni, jedni od najboljih u Varaždinskoj županiji. Drugi smo u Županiji po izvozu, treći po bruto prihodu, među prvih pet po broju zaposlenih i po dobiti, računajući i gradove. Sama gospodarska zona zapošljava više od 1500 ljudi s tendencijom rasta. Upravo je ovaj podatak za 2017., koji je objavila FINA, potvrda ispravnosti svega što smo poduzeli u našoj općini da svojim žiteljima osiguramo kvalitetna radna mjesta i život dostojan čovjeka – rekao je saborski zastupnik i predsjednik Općinskog vijeća dr. sc. Josip Križanić. Dodao je da su ove brojke i priznanja samo poticaj da se tim trendom nastavi i dalje.

Pozicija u top 10 po broju zaposlenih među svim općinama nije jedini kriterij koji Općinu Jalžabet uvrštava u sam nacionalni vrh. Prema istoj analizi FINA-e, poduzetnici s područja Općine ostvarili su u 2017. prihode u iznosu od 1,2 milijarde kuna, što Općinu po tom kriteriju svrstava na visoko deveto mjesto.

– Općina Jalžabet svojim mještanima nudi standarde života kakve imaju stanovnici u najvećim hrvatskim gradovima. Rezultati FINA-e su potvrda da imamo odlične gospodarske rezultate. Ono što je veliki zadatak pred nama je da u idućem razdoblju zaustavimo negativan prirodni prirast – zaključio je Križanić.

Komentari

Komentara