Povežite se s nama

Život i društvo

Općina Maruševec mladim obiteljima sufinancira kupnju i adaptaciju nekretnina

Objavljeno:

- dana

Kroz Javni poziv bespovratne potpore mogu mlade obitelji ostvariti poticaj za rješavanja stambenog pitanja na području Općine Maruševec u 2021. godini.

Općina Maruševec objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja na području Općine Maruševec.

– Kao i proteklih godina, stvaramo osnovne uvjete za ostanak i doseljavanje mladih obitelji na naše područje radi demografske obnove, povećanja broja stanovnika i ravnomjernog gospodarskog razvoja općine. Kroz ovaj Program za mlade obitelji u općinskom proračunu osigurali smo 250.000 kuna, a ako tom iznosu pribrojimo i ostale pomoći poput povećanih potpora obiteljima novorođenčadi, sufinanciranja predškolskog odgoja, darova, prijevoza, radnih bilježnica za osnovnoškolce, produženog boravka, troškova toplog obroka, škole plivanja, stipendija, dolazimo do iznosa od gotovo 3 milijuna kuna. To je dokaz da je Općina Maruševec socijalno osjetljiva i aktivna, i da brine o potrebama svojih građana – ističe načelnik Damir Šprem.

Mlade obitelji s područja Općine Maruševec mogu ostvariti bespovratnu potporu kroz dvije mjere iz Programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Maruševec za 2021. godinu, koji je Općinsko vijeće donijelo ove godine.

– Radi se o mjeri sufinanciranja adaptacije obiteljske kuće, na temelju koje se odobrava subvencija u visini do 50 % prihvatljivih troškova, a maksimalni iznos sredstava po prijavi iznosi najviše 15.000 kuna. Druga mjera je sufinanciranje kupnje obiteljske kuće ili stana, kroz koju potičemo podnositelje zahtjeva s 30.000 kuna za kupnju nekretnine na području Općine Maruševec. Vjerujemo da će ovakve politike biti dodatni poticaj mladim ljudima za ostanak na našem području, imajući na umu da su upravo oni nositelji razvoja i presudni faktor povećanja nataliteta – dodao je zamjenik načelnika Mario Klapša.

Javni poziv kao i svi potrebni dokumenti, nalaze se na Internet stranicama Općine Maruševec, a rok za prijavu je 14. svibanj ove godine.

Život i društvo

Predstavnici američkih turističkih agencija razgledali Varaždin i upoznali gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Grad Varaždin je jedna od najljepših turističkih destinacija Hrvatske, potpuno siguran za turiste! – zaželio je dobrodošlicu predstavnicima američkih turističkih agencija gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Njih četrdesetak boravi na studijskom putovanju u Hrvatskoj, a u petak su razgledali grad Varaždin i upoznali se s njegovom turističkom ponudom.

Uz zvuke iz muzičke kamperice i gradskog notara Krunoslava Čolu, dobrodošlicu im je poželjela i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina i organizatorica njihovog jednodnevnog boravka u Varaždinu.

Varaždin se priprema da ponovo bude jedna od destinacija za boravka američkih turista u Europi, odnosno u Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Summer wine i Starinski žmaki kao brand Općine Breznički Hum na 7. Gospodarskom sajmu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Kapucinskom trgu u središtu Varaždina u petak, 18. lipnja, u podne otvoren je 7. Gospodarski Sajam, na kojem se do nedjelje, 20. lipnja, predstavljaju brojni obrti, OPG-ovi, udruge, domaće radinosti, vinari i ugostitelji s područja sjeverozapadne Hrvatske.

>>FOTO 7. Gospodarski sajam Varaždin oživio Kapucinski trg

Među brojnim izlagačima je i općina Breznički Hum, čiji su štand nakon otvaranja Sajma obišli novoizabrani varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te nekolicina gradonačelnika i načelnika općina s područja regije.

Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić najavio je da će bogata ponuda udruga i OPG-ova ove općine dobiti i glazbenu potporu uz nastup orkestra Limene glazbe Sveti Martin.

Predsjednica Udruge za kulturu i književnost Humščak Ružica Kišur Črlenec tom je prilikom gostima predstavila izlagače iz Brezničkog Huma Udrugu Humščak, komunalnu tvrtku Humko, OPG Futač, cvjećarnicu Dada i Vinariju Šafran.

Gostima je potom suvlasnik Vinarije Šafran Josip Tržec upriličio degustaciju vina i osvježavajućeg ljetnog voćnog koktela Summer wine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!