U proteklih godinu dana na nogometnim igralištima NK Rudar 47 u Donjem Ladanju i NK Omladinac Jurketinec odvijali su se završni radovi na projektima kroz koje Općina Maruševec ulaže u razvoj sportske infrastrukture što je ujedno i uvjet za dobivanje trajnih licenci za klubove.

– Ovog je tjedna navedene sportske terene obišla Komisija za licenciranje Županijske nogometnog saveza Varaždin i budući da smo temeljito ispunili sve postavljene uvjete očekujemo u što kraćem periodu dobivanje trajnih licenci za naše klubove – ponosno ističe načelnik Damir Šprem, te dodaje kako će modernizacija nogometnih igrališta svim stanovnicima, posebice djeci i mladima, omogućiti bavljenje sportom na kvalitetnijoj razini te im tako im osigurati zdraviju i kvalitetniju svakodnevicu.

Radovi koji su se odvijali na sportskim borilištima u proteklom vremenu uključivali su rekonstrukciju nogometnog igrališta, nabavu aluminijskih golova, kućica za rezervne igrače i suce sa sjedalicama, nogometnih mreža, traktorske kosilice, metalnih konstrukcija za snimanje utakmica, a sve zajedno ukupne vrijednosti gotovo 550.000 kuna.

– Oba nogometna igrališta i sva postavljena oprema posjeduju potrebne certifikate i zadovoljavaju norme ŽNS Varaždin te sada nakon što smo osigurali igračima potrebne uvjete, zajedno se s klubovima veselimo nastupima u novoj sezoni u 2., odnosno 3. Županijskoj nogometnoj ligi. Jedan dio sredstava za ove investicije Općina Maruševec osigurala je kroz Program ruralnog razvoja putem Lokalne akcijske grupe – LAG Sjeverozapad za Tip operacije 7.4. gdje su nam odobrena europska sredstva, dok smo drugi dio investicije osigurali kroz općinski proračun – rekao je zamjenik načelnika Mario Klapša.

Osim nogometnog terena, pripremljen je projekt rekonstrukcije i energetske obnove klupskih prostorija NK Rudar 47 u Donjem Ladanju, za što je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Općini Maruševec odobrilo sufinanciranje u visini 150 tisuća kuna. Ovo je još jedan primjer opravdanosti ulaganja u modernizaciju infrastrukture ali i racionalnosti u planiranju potrebnih investicija, naglašavaju u Općini Maruševec.

Komentari

Komentara