FOTOOpćina Maruševec
IZVOROpćina Maruševec

Općina Maruševec će svim redovitim studentima s područja Općine, koji prvi put upisuju godinu studija koju polaze, dodijeliti stipendije za ovu akademsku godinu, počevši od 1. rujna.

– Pravo na stipendiju imaju svi redoviti studenti koji ne primaju državnu, županijsku ili bilo koju drugu stipendiju ili novčanu potporu koja ima karakter stipendije, te koji ne ponavljaju godinu. Uvjet za dobivanje stipendije je da student ima prebivalište na području Općine Maruševec najmanje tri godine te da je nositelj zajedničkog domaćinstva čiji je član student, podmirio sve financijske obaveze prema Općini Maruševec – ističe načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

Prijave za dodjelu stipendija primaju se u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine do 18. listopada.

Obrazac prijave za dodjelu stipendije nalazi se na internet stranici Općine Maruševec, a može se i podići u Općini.

Uz prijavu student je dužan priložiti potvrdu obrazovne ustanove (fakulteta) o redovnom studiranju, potvrdu policijske uprave o prijavi mjesta prebivališta, presliku osobne iskaznice, presliku domovnice, izjavu studenta da nije korisnik druge stipendije ili bilo koje druge novčane potpore koja ima karakter stipendije, izjavu studenta o članovima zajedničkog domaćinstva i presliku kartice žiro-računa ili tekućeg računa otvorenog kod banke na ime studenta.

Više novaca za stipendije

U odnosu na prošle godine, od ove godine mjesečni iznos stipendija je povećan, naglašava zamjenik načelnika Mario Klapša.

– Općina je od ove godine povećala mjesečni iznos stipendija za studente koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije na 300 kuna, a za one koji studiraju u Zagrebu i u drugim sredinama na 350 kuna – rekao je Klapša i pozvao studente da se prijave za stipendije.

Studenti koji već primaju stipendiju, odnosno potpisali su sa Općinom Maruševec ugovor o dodjeli stipendije u prethodnim akademskim godinama dužni su kao uvjet nastavka korištenja stipendije dostaviti Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Maruševec, najkasnije do 18. listopada, potvrdu obrazovne ustanove (fakulteta) o redovnom studiranju, odnosno upisu u narednu godinu studija i presliku osobne iskaznice.

Sve ostale informacije i potrebni obrasci nalaze se na web stranici Općine Maruševec.

Komentari

Komentara