Povežite se s nama

Život i društvo

Općina Maruševec sa slovenskom Općinom Rogatec potpisuje Povelju o bratimljenju

Objavljeno:

- dana

NOVI PRIJATELJI

U cilju uspostave prijateljskih odnosa i suradnje na svim područjima, Općina Maruševec odlučila se zbližiti sa slovenskom Općinom Rogatec koja graniči s Hrvatskom.

Potpisivanje Povelje o bratimljenju 1. listopada

– Vjerujemo da suradnja dviju općina na različitim područjima života bitno može povećati kvalitetu javnih usluga u svakoj zajednici, a bratimljenje je samo početak tog procesa – rekao je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, koji će u nedjelju, 1. listopada s načelnikom Općine Rogatec Martinom Mikoličem potpisati Povelju o bratimljenju.
Povelja je dio aktivnosti u sklopu projekta “Uzroci, učinci i posljedice migrantskog vala na EU i uloga građana” prijavljenog od strane Općine Maruševec za bespovratna sredstva iz programa “Europa za građane”.
Zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša najavio je kako će uz Povelju, za građane obiju država biti održani seminari, okrugli stol i izložba.

Inače, Općinu Maruševec i Rogatec povezala je i suradnja dviju kuburaških udruga te je na tragu te suradnje proizašla zajednička inicijativa da se uz pomoć AZRA-e pripremi i prijavi projekt koji će povezati stanovnike dviju susjednih država.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/Općina Maruševec

Život i društvo

Predstavljen projekt „Pelamo se 2“ za uslugu besplatnog prijevoza starijih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok i njegova zamjenica Sandra Malenica u petak su u Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin uz ravnateljicu Sandru Mintas predstavili projekt „Pelamo se 2“ na kojem je jedan od partnera i Grad Varaždin.

Riječ je o mogućnosti besplatnog prijevoza za osobe starije od 65 godina na području Varaždina i okolnih općina. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin.

– Drago nam je što smo partneri u ovom projektu koji je važan za naše starije sugrađane, osobe iznad 65 godina starosti. Građani uslugu najviše koriste za odlazak liječniku, ali poštuje se i socijalni kriterij, oni naši građani koji sami nemaju prijevoz ili nemaju nikog u obitelji tko ih mogu prevesti. Dobro je što se takav projekt provodi i sama činjenica da već sad, u ovako kratkom razdoblju šezdesetak osoba koriste uslugu prijevoza, a bit će ih još i više, te da varaždinski Crveni križ ima kadrovske, organizacijske i druge uvjete i mogućnosti da to provede, govori u prilog tome da se ponovno osigurava starijim osobama usluga koja im je potrebna i koja im poboljšava kvalitetu života – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Usluga prijevoza u sklopu projekta „Pelamo se 2“ je socijalna usluga namijenjena isključivo starijim osobama u potrebi koje si same ne mogu priuštiti ili organizirati prijevoz na njima važna mjesta, primjerice za odlazak liječniku, na terapiju, u crkvu, u posjet rodbini.

Prednost imaju osobe koje su u teškoj financijskoj situaciji, žive same ili im ukućani nikako ne mogu osigurati prijevoz. 

Projekt se provodi na području grada Varaždina i deset okolnih općina – Beretinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica.

Sve zainteresirane osobe mogu se javiti i rezervirati termin svakim radnim danom od 8-15 sati na broj 099/370 1570.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Maruševec organizira izobrazbu o sigurnom rukovanju i primjeni pesticida

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Maruševec u suradnji s poduzećem Poljodom Ivanec organizira dopunsku izobrazbu za održivu uporabu pesticida, za osobe koje su odslušale redovnu nastavu održive uporabe pesticida iz osnovne izobrazbe i imaju položen ispit.

Putem navedene izobrazbe osigurat će se održiva uporaba pesticida te smanjiti rizik i učinak uporabe na zdravlje ljudi i okoliš, ali i potaknuti postupci integrirane zaštite bilja.

Dopunska izobrazba u trajanju od pet školskih sati održat će se u subotu, 13. ožujka, u dvorani Općine Maruševec, Maruševec 6.

U cilju pridržavanja propisanih epidemioloških mjera, formirat će se manje grupe polaznika.

Svoje mjesto rezervirajte na brojeve telefona 042-782-064 i 098-372-875.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!