Povežite se s nama

Međimurje

Općina Nedelišće dodijelila 15 poticaja mladim obiteljima za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Općina Nedelišće je u 2022. godini započela s isplatama poticaja za uređenje nekretnina. Ovu mjeru predložio je općinski načelnik Nikola Novak s ciljem pomoći onim mještanima koji žele obnoviti svoje starije stambene objekte, kojih na području Općine ima mnogo. Poticaj je moguće iskoristiti i za rušenje starijeg objekta. Za isplatu poticaja u općinskom Proračunu za 2022. godinu osigurano je 330.000 kuna, a iznos je iskorišten za dodjelu 15 poticaja mladim obiteljima.

– Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća donijeti su novi pravilnici na temelju kojih će se sufinancirati kupnja, obnova i rušenje starijih stambenih objekata. Poticaj iznosi 3000 eura, a natječaj će se raspisati do kraja siječnja. Uz povoljne cijene dječjih vrtića, vjerujemo da je ovo još jedan dobar korak u privlačenju mladih obitelji na život u Općinu Nedelišće – poručio je načelnik Novak.

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje