Povežite se s nama

Međimurje

Općina Nedelišće na Sajmu mladog maslinovog ulja u Vodnjanu predstavila turistički i gospodarski potencijal

Objavljeno:

- dana

GOSTOVANJE

Općina Nedelišće proteklog je vikenda na 13. Sajmu mladog maslinovog ulja u istarskom Vodnjanu predstavila svoje turističke i gospodarske potencijale.

Naime, na poziv ovoga istarskoga grada, koji ima brojne dodirne točke s Nedelišćem, ali i s cijelom Međimurskom županijom, načelnik Nedelišća Darko Dania i međimurski župan Matija Posavec iskoristili su priliku te pred više od 20.000 posjetitelja Sajma predstavili ono najbolje iz najsjevernije hrvatske županije.

– Ovdje smo drugu godinu i to je jedna poveznica s gradom Vodnjanom i općenito s Istrom. Pripremili smo prezentaciju bučinog ulja „Poljoposavec“, dok su žene pletilje demonstrirale izradu cekera. Priliku za promociju iskoristili su i naši poduzetnici i obrtnici, a posebnu pozornost privukao je izlagački prostor OPG-a Lesjak iz Strahoninca s proizvodima od aronije. To je konkretno približavanje međimurskog i istarskog poduzetništva te turističkih zajednica Vodnjana i Nedelišća – naglasio je načelnik Dania.

– Osnovna ideja je da se turistička ponuda Međimurja širi diljem Lijepe Naše, a pogotovo na ovakvim manifestacijama gdje se kroz razmjenu iskustava, tradicije i običaja mogu prepoznati rad i vrijednosti naših ljudi. Istrijani imaju vrhunsko maslinovo ulje, a Međimurci vrhunsko bučino, odnosno koščićno ulje, pa vidim korektnu i konkretnu gospodarsku i turističku suradnju – dodao je župan Posavec.

Izvor: Općina Nedelišće
Foto:

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Međimurje

Biciklijadom povezali tri međimurska grada i ukazali na važnost redovite tjelesne aktivnosti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije uz brojne suradnike već niz godina različitim aktivnostima obilježava Europski tjedan mobilnosti i Europski tjedan sporta, a ove godine u okviru projekta Međimurje – Europska regija sporta 23. rujna održana je tradicionalna biciklistička tura koja povezuje tri međimurska grada.

Cilj akcije bio je ukazati na važnost usvajanja navike redovite tjelesne aktivnosti kao neophodnog čimbenika unaprjeđenja i očuvanja zdravlja ljudi te kvalitete njihova života.

Biciklijada je označila kraj Europskog tjedna mobilnosti i početak obilježavanja Europskog tjedna sporta.

Biciklijada duga 48 kilometara započela je u Prelogu, a završila na prostoru SRC-a „Mladost“ Čakovec, gdje se održavao Sajam prevencije i sigurnosti u organizaciji Policijske uprave međimurske, koja je jedan od suorganizatora akcije uz Zajednicu sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Međimursku županiju, Informacijski centar Europe Direct Čakovec i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Sudionike su na samom početku biciklijade u Prelogu pozdravili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i ravnateljica Zavoda Marina Payerl-Pal.

Ovom akcijom željelo se promovirati biciklizam i pješačenje kao primjerene aktivnosti za osobe svih dobnih skupina te za osobe različitih tjelesnih sposobnosti, stoga je moto biciklijade „Pješači i bicikliraj te bolesti preveniraj“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje