U Nedelišću je završnom konferencijom obilježen završetak radova na komunalnom uređenju gospodarske zone Goričica. Riječ je o četvrtoj gospodarskoj zoni u općini Nedelišće, koja se prostire na 16,5 hektara. U zoni se nalazi deset poslovnih parcela, a ono što posebno veseli je da su sve već rasprodane.

– Jedna poslovna hala je izgrađena, dvije se grade. Očekujemo otvaranje novih 300-tinjak radnih mjesta. Ukupna vrijednost ulaganja u komunalno opremanje ove poslovne zone iznosi 13,3 milijuna kuna. Od toga smo 5,3 osigurali iz općinskog Proračuna, u drugoj fazi namaknuto je 4,8 milijuna, a posebno veseli činjenica da smo dobili bespovratnih 4,5 milijuna kuna. Ovo je vrlo atraktivna lokacija s obzirom da se u bližoj budućnosti planira graditi obilaznica i brza cesta od Čakovca do Varaždina. Smanjili smo komunalni doprinos za poduzetnike, a i cijena zemljišta je manja nego u nekim drugim zonama, što nas čini vrlo zanimljivima potencijalnim ulagačima. Zbog svega toga smo veća sada uputili pismo namjere ministru Darku Horvatu za dodatnih 60.000 kvadrata za proširenje zone – istaknuo je načelnik Darko Dania.

– Siguran sam da ćemo plan za proširenje zone vrlo brzo realizirati i to temeljem darovnog ugovora nakon što se procijeni vrijednost zemljište. Ono je neaktivno i, da tako kažem, neperspektivno za Republiku Hrvatsku i mislim da neće biti nikakvog problema dodijeliti ga Općini Nedelišće. Želja je da načelnik Dania što prije osigura izvore financiranja da bismo i drugi dio zone u što kraćem roku priveli svrsi – poručio je Darko Horvat, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Ministar Horvat donio ugovore: općinama 1,4 milijuna kuna

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat boravio je u petak, 9. listopada, u Međimurskoj županiji gdje je u Murskom Središću uručio sedam ugovora za razvoj komunalnog gospodarstva. Ministar Horvat je uručio ugovore načelnicima sedam općina: Donja Dubrava, Donji Vidovec, Nedelišće, Pribislavec, Strahoninec, Sveta Marija i Štrigova. Za preostalih pet projekata sredstva su već isplaćena. Ukupna vrijednost svih 12 projekata je 7,1 milijuna kuna, a Ministarstvo je osiguralo sufinanciranje u iznosu od 1,4 milijuna.

– S dobrim projektima u kontinuitetu nastavljamo i dalje. To vrijedi i za ovaj slučaj, za koji su se pokazale velike potrebe od strane općina i gradova. Zbog toga još jednom upućujem poziv svim predstavnicima lokalne i regionalne samouprave da već sad započnu s pripremom novih projekata koje ćemo podržati i u idućoj godini – najavio je ministar Horvat.

Komentari

Komentara