Pojedine jedinice lokalne samouprave već su započele s reorganizacijom poslovanja da bi spremne dočekale vrijeme kada će se stvari vratiti u normalu. Trenutna situacija i brojna ograničenja uvedena s ciljem sprečavanja širenje koronavirusa, natjerali su općine i gradove na određene prilagodbe. Općina Selnica jedna je od jedinica lokalne samouprave u Međimurskoj županiji u kojoj je 2020. godina obilježena brojnim projektima.

– Prema zakonima koji su izglasani u Saboru, a vezani uz novonastalo stanje epidemije koronavirusa, možemo iščitati da će se prihodi Općine smanjiti. U kojem obimu, tek ćemo vidjeti u travnju, ali u svakom slučaju osjetno – prokomentirao je načelnik Ervin Vičević.

Vlada Republike Hrvatske je pokrenula mjere po kojima postoji mogućnost uzimanja kredita za novonastalu situaciju, no u slučaju Općine Selnica, ističe načelnik Vičević, to nije izvedivo jer Općina trenutno rješava dobivanje kredita za izgradnju dječjeg vrtića.

Zaustavlja se gradnja teniskih terena i atletske staze u Merhatovcu

– U tijeku je niz investicija na području Općine. Neke će djelomično biti obustavljene, a izvršit će se samo neophodni radovi, dok će i dalje primarno biti vraćanje duga i plaćanje izvansudske nagodbe Geodetskom zavodu Split. Projekt izgradnje dječjeg vrtića nastavlja se jer smo za radove dobili predujam, a odobrenjem kredita imat ćemo zatvorenu financijsku konstrukciju – dodaje Vičević.

Nastavlja se i projekt Aglomeracija Mursko Središće. Riječ je o projektu na koji Općina ne može izravno utjecati, dok će se općinski dio sufinanciranja riješiti dogovorno.

– Projekt izgradnje teniskih terena završit će se do faze navoza i nakon toga zaustavljamo radove. Izgradnja atletske staze u Merhatovcu došla je do faze u kojoj se polažu rubnjaci, nakon čega se projekt zaustavlja jer zbog samih okolnosti upitno je i održavanje Svjetskog prvenstva u vatrogastvu. Također, financijska sredstva za udruge civilnog društva svest će se na minimum s obzirom da je i njihov rad zaustavljen. Program za Dane Općine Selnica „Markovo 2020.“ vjerojatno neće biti moguće održati – izvijestio je načelnik Ervin Vičević.

Komentari

Komentara