Povežite se s nama

Međimurje

Općina Selnica: započinje sanacija klizišta u Plešivici

Objavljeno:

- dana

Iz Općine Selnica obavještavaju da se započinje s pripremnim radnjama oko sanacije klizišta u Plešivici.

Naime, u tijeku je izrada elaborata zatvaranja prometa na klizištem ugroženoj dionici. Samo zatvaranje dionice trebalo bi stupiti na snagu od 12. studenoga. O zaobilaznim pravcima mještani će biti pravovremeno obaviješteni.

Iako su vlasnici parcela uz klizište još prije mjesec dana bili pozvani na uklanjanje stabala, tek rijetki su se pozivu i odazvali. Iz tog razloga Općina je bila primorana angažirati vanjsko poduzeće, što je stvorilo dodatne troškove.

Inače, troškovi sanacije klizišta okvirno su procijenjeni na iznos od oko milijun kuna. Dio novca osiguran je preko Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, dok će se preostali dio financirati iz općinskog proračuna te novcima Županijske uprave za ceste Međimurske županije.

Međimurje

Na čelu Pjevačkoga zbora Grada Preloga dvije Anice!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Članovi i članice Pjevačkoga zbora Grada Preloga sredinom rujna održali su izbornu sjednicu Skupštine, na kojoj je imenovano novo vodstvo Udruge.

Za predsjednicu Udruge izabrana je Anica Trstenjak. Za tajnicu i rizničarku izabrana je Anica Antolek Hrgar. Prošla je godina dana od zadnjeg nastupa Pjevačkog zbora Grada Preloga. Zbog korone članovi nisu mogli održavati probe i nastupe.

– Želja nam je da se naš zbor pomladi i da s novom godinom započnemo novo razdoblje. Stoga pozivamo sve koji žele pjesmom obogatiti život da se nam pridruže. Svojom ćemo pjesmom doprinijeti kulturnom bogatstvu grada – istaknula je Anica Trstenjak.

Svi koji im se žele pridružiti, mogu se javiti predsjednici Udruge Anici Trstenjak na broj mobitela 098/162-4033 ili adresu elektroničke pošte [email protected]

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurje: ove nedjelje zabilježeno 83 novozaraženih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, koronavirus, covid

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 253 uzorka, od čega je evidentirano 83 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 32,8% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 28 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 504. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 73 175 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 34 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 6 osoba, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje