Povežite se s nama

Život i društvo

Općina Trnovec Bartolovečki i ove akademske godine stipendira studente

Objavljeno:

- dana

Općina Trnovec Bartolovečki i ove akademske godine 2020./2021. stipendira studente po dva programa – po socijalnom programu i nadarene redovite studente.

Studenti će za desetomjesečnu akademsku godinu, od 1. listopada 2020. do 31. srpnja 2021. dobivati mjesečni iznos od 500 kuna ako su polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije i Međimurske županije odnosno 700 kuna ako su polaznici visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili u stranoj državi.

Pravo sudjelovanja u natječajnom postupku za dodjelu stipendije imaju studenti s prebivalištem na području Općine Trnovec Bartolovečki koji imaju status redovitog studenta i nisu korisnici neke druge stipendije za vrijeme korištenja stipendije koju dodjeljuje Općina.

Načelnik Zvonko Šamec ističe da su u proračunu Općine Trnovec Bartolovečki za 2020. godinu rezervirane 442.000 kuna.

– I ove godine po socijalnom programu stipendirat ćemo 22 studenta te sve nadarene redovite studente od druge godine studija ako im je prosjek ocjena na prethodnim godinama najmanje 4,00 – pojasnio je Šamec.

Odlukom o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendija studentima za akademsku 2020./2021. godinu po socijalnom programu 2 su stipendije za redovne studente I. godine sveučilišnih (preddiplomskih i integriranih) i stručnih studija, 10 stipendija za studente II., III. IV. i viših godina sveučilišnih (preddiplomskih i integriranih) i stručnih studija, 5 stipendija za redovne studente I. godine diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija te 5 stipendija za redovne studente II. godine diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija.

Stipendije svima nadarenim redovitim studentima sveučilišnih (preddiplomskih i integriranih) i stručnih studija od druge godine studija i redovitim studentima diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija dodjeljuju se ako im je prosjek ocjena na prethodno završenoj prvoj godini studija, odnosno s prethodno završenih godina studija najmanje 4,00.

Natječaj je otvoren do 4. studenog 2020. godine.

Prijavu podnosi student osobno i dostavlja u pisanom obliku (na obrascu) s priloženom dokumentacijom poštom preporučeno na adresu: Općina Trnovec Bartolovečki, Trnovec, Bartolovečka 76, 42202 B. Trnovec ili neposrednom predajom u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine u zatvorenoj omotnici s napomenom: „Ne otvaraj“ – prijava za dodjelu stipendije.

Obrazac prijave nalazi se na internetskoj stranici Općine

Život i društvo

NK „Udarnik 32“ dobio najsuvremeniji sustav navodnjavanja travnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Teren Nogometnog kluba „Udarnik 32“ iz Gornjeg Kućana opremljen je najsuvremenijim sustavom navodnjavanja, odnosno zalijevanja travnjaka.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, posjetio je u petak, 24. lipnja, klub iz tog varaždinskog prigradskog naselja gdje se sastao s Blaženkom Beli, članicom Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnicima mjesnog odbora i kluba.

Uvjerio se u kvalitetu nedavno izvedenih radova na kompjuterski upravljanom sustavu za zalijevanje travnjaka koji će još više potkrijepiti ambicije kluba da se natječe u višem rangu natjecanja. Klub se sada natječe u 3. ŽNL – skupina Varaždin.

Vrijednost izvedenih radova je 90.000 kuna, pola od tih sredstava osigurano je putem natječaja Županjskog nogometnog saveza, a polovinu je osigurao Grad Varaždin. Prilikom boravka u Gornjem Kućanu zamjenik gradonačelnika Marković razgovarao je s domaćinima o planovima uređenja i razvoja sportsko rekreacijskog centra, koji je omiljeno sastajalište žitelja tog dijela grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređuju se vodotoci na području Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlična suradnja Grada Lepoglave i Hrvatskih voda i u ovoj je godini rezultirala uređenjem novih dionica vodotoka na gradskom području.

Uz brojne vodotoke uređene prethodnih godina, ove su godine uređeni vodotoci na području Viletinca, Kameničkog Podgorja, Dunaja i Sestranca.

Zahvate na uređenju vodotoka na području Grada Lepoglave Hrvatske vode nastavit će izvoditi i u narednom razdoblju pa će tako u ovoj godini, prema planu, biti uređeni i vodotoci potoka u centru Kamenice, na području Poduzetničke zone te Šumeca odnosno na području Patačićeve i Zagorske ulice.

– Unatrag nekoliko godina, zahvaljujući angažmanu Hrvatskih voda s kojima imamo odličnu suradnju, kontinuirano se uređuju brojni vodotoci na području Grada Lepoglave. Rezultat toga itekako je vidljiv. Naime, na područjima na kojima su uređeni vodotoci više nema većih izljevanja vode iz korita za vrijeme obilnih kiša odnosno ne događaju nam se poplave kakve su nam prethodnih godina stvarale probleme ugrožavajući sigurnost i imovinu građana. poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje