Povežite se s nama

Međimurje

Općina Vidovec dobiva etno kuću s kušaonicom vina

Objavljeno:

- dana

Općina Vidovec će dobiti etno kuću s vinskim podrumom i kušaonicom vina. – S ciljem očuvanja etno baštine, Općina je kupila nekretninu u Tužnom koja će biti adaptirana.

U vinskom podrumu posjetiteljima će biti omogućeno kušanje visokokvalitetnih sortnih vina Udruge vinogradara i voćara sv. Antun Tužno, a u gornjem dijelu kuće nalazit će se stalni postav etno zbirke koja će služiti kao mjesto prikaza i edukacije o tradicionalnom načinu života ljudi iz vidovečkog kraja – najavili su iz Općine.

Nekretnina je vrijedna 156.120 kuna, a sredstva će biti izdvojena iz proračuna za ovu godinu. – Budući da je za adaptaciju potrebno izdvojiti još sredstava, projekt ćemo aplicirati na natječaj za sredstva iz fondova EU – najavljuju.

Planiraju urediti i etno kuću u Domitrovcu, koja bi imala multifunkcijsku dvoranu, a u dvorištu vrt u kojemu bi raslo varaždinsko zelje i autohtone voćke.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje