Povežite se s nama

Život i društvo

Općini Cestica bespovratna sredstva za rekonstrukciju vrtića i društvenog doma Gornje Vratno

Objavljeno:

- dana

Općina Cestica u roku od dva tjedna osigurala je više od 12,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Posljednji potpisani ugovori su za projekte dogradnje dječjeg vrtića i rekonstrukciju društvenog doma Gornje Vratno.

Nastavno na odluku o donošenju bespovratnih sredstava, koju je protekli tjedan dobila Općina Cestica za najbolje ocijenjen projektni prijedlog „Jer srce prepoznaje najbolje“, prijavljenog na javni poziv „Promocija zdravlja i prevencija bolesti- faza 2“, gdje je povučeno više od 430.000 kuna bespovratnih sredstava, dana 23. ožujka Općina Cestica potpisala je ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za dva projekta. Prvi je Rekonstrukcija dječjeg vrtića – Cestica, a drugi rekonstrukcija postojeće građevine javne društve namjene – društveni dom Gornje Vratno.

Navedeni projektni prijedlozi prijavljeni su na Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, koji je objavljen u rujnu prošle godine.

Ukupan iznos projekta dogradnje dječjeg vrtića iznosi 9.394.226,50 kuna, dok je iznos sufinanciranja iz EU sredstava 6.419.115,00 kuna, a iz proračuna Republike Hrvatske čak 1.132.785,00 kuna. Samim time, svoj djeci s područja Općine osigurat će se upis u dječji vrtić, ali i poboljšati uvjeti boravka u dječjem vrtiću.

Ukupan iznos projekta rekonstrukcije društvenog doma Gornje Vratno iznosi 5.330.339,57 kuna, dok je iznos sufinanciranja iz EU sredstava 3.930.645,07 kuna, a iz proračuna Republike Hrvatske čak 693.643,25 kuna. Ovim projektom osigurat će se adekvatna javna infrastruktura i potaknuti razvoj društvenog i kulturnog života na području Općine.

Vrlo je važno istaknuti da su ovi projekti nose dvojako značenje. Od izuzetne su važnosti za razvoj infrastrukture na području Općine, međutim još je važnije to, da će realizacija navedenih projekata poboljšati društveni napredak stanovnika općine.

Odlukama i potpisanim ugovorima u samo dva tjedna u Općinu Cestica stiglo je preko 12.500.000 kuna bespovratnih sredstava.

– Općina Cestica ujedno je i općina koja prednjači s povlačenjem EU sredstava na nacionalnoj razini – poručuju iz ove Općine.

Život i društvo

NK „Udarnik 32“ dobio najsuvremeniji sustav navodnjavanja travnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Teren Nogometnog kluba „Udarnik 32“ iz Gornjeg Kućana opremljen je najsuvremenijim sustavom navodnjavanja, odnosno zalijevanja travnjaka.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, posjetio je u petak, 24. lipnja, klub iz tog varaždinskog prigradskog naselja gdje se sastao s Blaženkom Beli, članicom Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnicima mjesnog odbora i kluba.

Uvjerio se u kvalitetu nedavno izvedenih radova na kompjuterski upravljanom sustavu za zalijevanje travnjaka koji će još više potkrijepiti ambicije kluba da se natječe u višem rangu natjecanja. Klub se sada natječe u 3. ŽNL – skupina Varaždin.

Vrijednost izvedenih radova je 90.000 kuna, pola od tih sredstava osigurano je putem natječaja Županjskog nogometnog saveza, a polovinu je osigurao Grad Varaždin. Prilikom boravka u Gornjem Kućanu zamjenik gradonačelnika Marković razgovarao je s domaćinima o planovima uređenja i razvoja sportsko rekreacijskog centra, koji je omiljeno sastajalište žitelja tog dijela grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređuju se vodotoci na području Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlična suradnja Grada Lepoglave i Hrvatskih voda i u ovoj je godini rezultirala uređenjem novih dionica vodotoka na gradskom području.

Uz brojne vodotoke uređene prethodnih godina, ove su godine uređeni vodotoci na području Viletinca, Kameničkog Podgorja, Dunaja i Sestranca.

Zahvate na uređenju vodotoka na području Grada Lepoglave Hrvatske vode nastavit će izvoditi i u narednom razdoblju pa će tako u ovoj godini, prema planu, biti uređeni i vodotoci potoka u centru Kamenice, na području Poduzetničke zone te Šumeca odnosno na području Patačićeve i Zagorske ulice.

– Unatrag nekoliko godina, zahvaljujući angažmanu Hrvatskih voda s kojima imamo odličnu suradnju, kontinuirano se uređuju brojni vodotoci na području Grada Lepoglave. Rezultat toga itekako je vidljiv. Naime, na područjima na kojima su uređeni vodotoci više nema većih izljevanja vode iz korita za vrijeme obilnih kiša odnosno ne događaju nam se poplave kakve su nam prethodnih godina stvarale probleme ugrožavajući sigurnost i imovinu građana. poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje