Povežite se s nama

Međimurje

Općinska blagajna kasica-prasica HSS-u i SDP-u?

Objavljeno:

- dana

DONJI KRALJEVEC

Općinski odbor HDZ-a Općine Donji Kraljevec oglasio se u srijedu priopćenjem za medije u kojem stoji da je odlučio za načelnika na lokalnim izborima kandidirati Zlatka Horvata, a kao njegova zamjenika Kristijana Baranašića.

Kandidati su u svom predstavljanju kao najvažnije pitanje vezano uz sadašnjeg načelnika Miljenka Horvata istaknulu ono financijske prirode, uz poruku odnosno pitanje: “Gdje su novci, načelniče”?

Aktualnome načelniku zamjeraju rodijački način raspodjele novca za štetu od mraza

– Sadašnja vlast HSS-SDP na čelu s načelnikom Općine Miljenkom Horvatom ove četiri godine nije financirala nijedan značajniji općinski projekt, a niti je smanjila kreditne obveze koje je Općina imala. Završetak spremišta u sklopu Doma kulture u Donjem Pustakovcu financirala je HDZ-ova Vlada, pješačke staze financirao je ŽUC, a vrtić u Donjem Kraljevcu, prema tvrdnji samog načelnika, tvrtka Tehnix. Stoga se postavlja pitanje: “Pa gdje su onda novci, načelniče?” Od početka je vidljivo da HSS i SDP vode Općinu kao svoje privatno vlasništvo, a onda na kraju i kao svoju privatnu kasicu – smatraju Horvat i Baranašić. Kao najočitiji dokaz tome navode način raspodjele novca za naknadu štete od mraza, nešto manje od milijun kuna. 

– Novac je načelnik podijelio uglavnom svojoj obitelji i članovima svoje stranke. U tome je išao tako daleko da je obitelji svojeg šogora isplatio i 50.000 kuna za štetu koju je pretrpio na području Preloga, iako je istu odštetu dobio isplaćenu i u Prelogu – piše između ostaloga u priopćenju Općinskog odbora HDZ-a Donji Kraljevec.

Izvor:
Foto:

Foto i video

FOTO Ritmom do slobode: u srcima posjetitelja nakon Forestlanda dobar osjećaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Julien Duval/Forestland

Završio je festival Forestland, prvo #nolimits događanje te vrste na sjeveru Hrvatske.

Okupio je nekoliko tisuća ljubitelja elektronske glazbe koji su uz primalne ritmove do ranih jutarnjih sati uživali u slobodi zabave. U večeri i noći sa subote na nedjelju muzičke strasti obožavatelja razgalili su Senidah, Mark Sixma, Corti Organ, E-Base, Yakka, Pintha, Kraundler…

Kakvu su atmosferu stvorili izvođači i organizatori proteklog vikenda, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Međimurje

Zadnje srpanjske nedjelje u Međimurju dva novozaražena, oporavila se jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 83 uzorka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 2,4% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 12. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.813 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih, kao ni otpuštenih pacijenata, na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!