Povežite se s nama

Međimurje

Općinska blagajna kasica-prasica HSS-u i SDP-u?

Objavljeno:

- dana

DONJI KRALJEVEC

Općinski odbor HDZ-a Općine Donji Kraljevec oglasio se u srijedu priopćenjem za medije u kojem stoji da je odlučio za načelnika na lokalnim izborima kandidirati Zlatka Horvata, a kao njegova zamjenika Kristijana Baranašića.

Kandidati su u svom predstavljanju kao najvažnije pitanje vezano uz sadašnjeg načelnika Miljenka Horvata istaknulu ono financijske prirode, uz poruku odnosno pitanje: “Gdje su novci, načelniče”?

Aktualnome načelniku zamjeraju rodijački način raspodjele novca za štetu od mraza

– Sadašnja vlast HSS-SDP na čelu s načelnikom Općine Miljenkom Horvatom ove četiri godine nije financirala nijedan značajniji općinski projekt, a niti je smanjila kreditne obveze koje je Općina imala. Završetak spremišta u sklopu Doma kulture u Donjem Pustakovcu financirala je HDZ-ova Vlada, pješačke staze financirao je ŽUC, a vrtić u Donjem Kraljevcu, prema tvrdnji samog načelnika, tvrtka Tehnix. Stoga se postavlja pitanje: “Pa gdje su onda novci, načelniče?” Od početka je vidljivo da HSS i SDP vode Općinu kao svoje privatno vlasništvo, a onda na kraju i kao svoju privatnu kasicu – smatraju Horvat i Baranašić. Kao najočitiji dokaz tome navode način raspodjele novca za naknadu štete od mraza, nešto manje od milijun kuna. 

– Novac je načelnik podijelio uglavnom svojoj obitelji i članovima svoje stranke. U tome je išao tako daleko da je obitelji svojeg šogora isplatio i 50.000 kuna za štetu koju je pretrpio na području Preloga, iako je istu odštetu dobio isplaćenu i u Prelogu – piše između ostaloga u priopćenju Općinskog odbora HDZ-a Donji Kraljevec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prelog: treći puta ove godine podijeljene jednokratne naknade za novorođenčad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio VIPRO

U četvrtak, 28. rujna, u prostoru Gradske vijećnice Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek treći puta je ove godine podijelio jednokratne naknade za novorođenčad. Ovom prilikom podijeljeno je ukupno 15 naknada.

Naknada za prvo dijete roditelja podnositelja iznosi 270 eura, za drugo dijete 350 eura, za treće 400, za četvrto 600, a za peto i svako sljedeće dijete u obitelji podnositelja zahtjeva naknada iznosi 730 eura.

Roditelji i dalje imaju pravo i na poklon bon za kupnju opreme za novorođeno dijete, a vrijednost poklon bona iznosi 70 eura. Ovom prilikom podijeljeno je pet naknada za prvo, šest naknada za drugo, tri naknade za treće dijete i dvije naknade za četvrto dijete u obitelji, za što je Grad ukupno osigurao 6480 eura.

Kao dodatni poklon podijeljene su i besplatne godišnje članarine za Knjižnicu i čitaonicu Grada Preloga, kao i poklon bonovi Dječjeg kluba SiMS. Grad Prelog ove je godine ukupno podijelio 49 naknada za novorođenčad.

Nastavite čitati

Međimurje

U nedjelju će se održati Jesenski sajam Općine Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 1. listopada 2023. godine, na trgu ispred Doma kulture Mala Subotica organizira se Jesenski sajam Općine Mala Subotica. Sajam počinje u 14 sati.

Jesenskom ugođaju Sajma doprinijet će dječja folklorna sekcija KUU Zvon, Puhački orkestar Općine Mala Subotica te tamburaški sastav „Vragolani“.

Oldtimer klub Međimurje-Čakovec će izložiti svoja oldtimer vozila na parkiralištu ispred Općine Mala Subotica, gdje će se vozila moći razgledati. 

U 18 sati u Domu kulture održat će se predstava „Gola istina“ u izvedbi Aleksandra Lazića koja je za starije od 14 godina. 

Na samom sajmu lokalni OPG-ovi izlagati će svoje proizvode te će biti organizirane jesenske radionice za djecu i roditelje. Na Jesenskom sajmu moći ćete uživati u langošima, pečenim kestenima, domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova, itd. 

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje