Povežite se s nama

Međimurje

Općinska blagajna kasica-prasica HSS-u i SDP-u?

Objavljeno:

- dana

DONJI KRALJEVEC

Općinski odbor HDZ-a Općine Donji Kraljevec oglasio se u srijedu priopćenjem za medije u kojem stoji da je odlučio za načelnika na lokalnim izborima kandidirati Zlatka Horvata, a kao njegova zamjenika Kristijana Baranašića.

Kandidati su u svom predstavljanju kao najvažnije pitanje vezano uz sadašnjeg načelnika Miljenka Horvata istaknulu ono financijske prirode, uz poruku odnosno pitanje: “Gdje su novci, načelniče”?

Aktualnome načelniku zamjeraju rodijački način raspodjele novca za štetu od mraza

– Sadašnja vlast HSS-SDP na čelu s načelnikom Općine Miljenkom Horvatom ove četiri godine nije financirala nijedan značajniji općinski projekt, a niti je smanjila kreditne obveze koje je Općina imala. Završetak spremišta u sklopu Doma kulture u Donjem Pustakovcu financirala je HDZ-ova Vlada, pješačke staze financirao je ŽUC, a vrtić u Donjem Kraljevcu, prema tvrdnji samog načelnika, tvrtka Tehnix. Stoga se postavlja pitanje: “Pa gdje su onda novci, načelniče?” Od početka je vidljivo da HSS i SDP vode Općinu kao svoje privatno vlasništvo, a onda na kraju i kao svoju privatnu kasicu – smatraju Horvat i Baranašić. Kao najočitiji dokaz tome navode način raspodjele novca za naknadu štete od mraza, nešto manje od milijun kuna. 

– Novac je načelnik podijelio uglavnom svojoj obitelji i članovima svoje stranke. U tome je išao tako daleko da je obitelji svojeg šogora isplatio i 50.000 kuna za štetu koju je pretrpio na području Preloga, iako je istu odštetu dobio isplaćenu i u Prelogu – piše između ostaloga u priopćenju Općinskog odbora HDZ-a Donji Kraljevec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje