Povežite se s nama

U fokusu

Općinu Vinica posjetio član Europskog parlamenta Tomislav Sokol

Objavljeno:

- dana

HDZ-ov europarlamentarac Tomislav Sokol u subotu je posjetio općinu Vinicu, odnosno Arboretum Opeka, kako bi se upoznao s dinamikom realizacije projekta Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi.

Sokol u Arboretumu nije prvi put, stoga je naglasio kako je vidljivo da se stvari doista pokreću u   vrlo dobrom smjeru i kako se iz EU fondova mogu financirati ovakvi projekti namijenjeni dobrobiti cijelog društva.

– Posebno sam povezan s ovim projektom budući da sam bio pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja kada se pripremao projekt Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi i ovo je jedan od najboljih primjera u Hrvatskoj kako možemo povezati obrazovni sektor sa svime onime što predstavlja korist i za širu zajednicu – rekao je Sokol.

Izrazio je zadovoljstvo što je u Vinicu došao u svojstvu člana Europskog parlamenta, odnosno Odbora za regionalni razvoj koji je zadužen za EU fondove.

– Upravo je to područje u kojem Hrvatska može napraviti ogroman razvojni iskorak, iskoristiti 24 milijarde eura koje nam je naš premijer uspio izboriti na razini EU, gdje je Hrvatska dobila najviše sredstava po glavi stanovnika od svih država članica. Ovo je prilika da se ta sredstva jako dobro iskoriste, a ono što je jako važno jest da će upravo projekti vezani uz zaštitu okoliša i prirode predstavljati glavni prioritet EU fondova u idućem razdoblju, da će upravo oni biti projekti za koje će se moći povući najviše sredstava i jako je važno da naše nacionalne i lokalne prioritete možemo povezati s onim europskim. Upravo je zato ovaj projekt dobra priča o tome kako ono što je za Varaždinsku županiju i Općinu Vinica važno možemo podvesti pod europske prioritete i povući što više sredstava i to što bolje iskoristiti za Hrvatsku – kazao je Sokol.

U Arboretumu Opeka dočekali su ga HDZ-ov kandidat za župana Varaždinske županije Anđelko Stričak i kandidatkinja za njegovu zamjenicu Silvija Zagorec, zamjenica viničkog načelnika Mirjana Jambriško te HDZ-ov kandidat za načelnika Miroslav Kelemenić koji je zahvaljujući glasovima birača ušao u drugi krug lokalnih izbora.

– Koristim ovu priliku kako bih podržao našeg kandidata Kelemenića koji je, vjerujem, nasljednik pokojnog Marijana Kostanjevca, inače mog dragog prijatelja s kojim sam više puta razgovarao i koji me više puta i pozvao da dođem u Vinicu, organizirao razne događaje ovdje. Vjerujem da će gospodin Kelemenić nastaviti njegovu tradiciju brige za svoj kraj i svoje građane te učiniti sve kako bi se što više sredstava iz EU fondova i iz ostalih proračunskih izvora mogli iskoristiti za dobrobit građana Vinice – rekao je Sokol naglasivši da daje snažnu potporu i HDZ-ovom kandidatu za varaždinskog župana.

– Anđelko Stričak je moj dragi prijatelj još iz Hrvatskog sabora i mislim da predstavlja snagu koja može donijeti veliku promjenu Varaždinskoj županiji, da njegova kandidatura znači da su zapuhali novi vjetrovi ovdje i da može donijeti promjenu u smislu još boljeg rada za sve građane ovog kraja. Poznajem ga vrlo dobro i ne znam nijednog saborskog zastupnika koji se toliko lavovski borio za svoj kraj u Zagrebu, koliko se borio moj kolega Stričak. Siguran sam da će se i kao župan na svojoj novoj funkciji na koju će, vjerujem, biti izabran u drugom krugu lokalnih izbora, još bolje i još kvalitetnije boriti za Varaždin, za Varaždinsku županiju i Vinicu i za sve ljude koji ovdje žive. Mislim da nema boljeg kandidata od njega i ovim putem pozivam sve da mu daju glas – poručio je Sokol.

Anđelko Stričak je, govoreći o Kelemeniću podsjetio da je on dosad bio vijećnik u Općinskom vijeću Općine Vinica te naglasio kako smatra da je upoznat sa svim projektima koji se ovdje provode.

– U općini Vinica je ugovoreno najviše projekata i najviše ih se trenutno provodi, stoga smatram da će tim koji je sve to znao osmisliti, pripremiti i izboriti se za sredstva, za ugovore te provesti natječaje, sigurno sve to znati i realizirati i dati građanima ne samo Vinice, nego i šireg kraja, na korištenje. Ovdje u Arboretumu predviđa se izgraditi Regionalni centar kompetentnosti u poljoprivredi, cesta je raskopana jer su u tijeku radovi na aglomeraciji, u sklopu škole predviđena je izgradnja sportske dvorane. Mnogo se radi, Vinica je danas veliko gradilište i kroz otprilike tri godine dobit će sasvim novo ruho, na zadovoljstvo ovdašnjih stanovnika, ali i svih ostalih koji će posjetiti Vinicu – kazao je Stričak.

Arboretum Opeka, naš vinički dragulj, preko Centra kompetentnosti zasjat će uistinu pravim sjajem, kako dvorac i park, tako i Srednja škola koja ja nositelj tog projekta financiranog iz EU fondova i Fonda za regionalni razvoj, rekla je zamjenica načelnika Mirjana Jambriško.

– Riječ je o vrlo vrijednom projektu, krenulo se s obnovom dvorca i ponude su već otvorene, a drago mi je će Vinica uistinu dobiti svoje mjesto na turističkoj karti Hrvatske. Ujedno će se nastaviti i razvoj školstva u smjeru poljoprivrede jer Srednja škola Arboretum Opeka ima tradiciju dugu 60 godina i dobro je da se to nastavi te da se preko Centra što više mladih uključi u razvoj poljoprivrede – istaknula je Jambriško.

Miroslav Kelemenić podsjetio je da je Arboretum Opeka nekad bio biser hrvatske baštine.

– Nadam se da će kroz sve te projekte ponovo dobiti stari sjaj. Vjerujemo da će kroz nekoliko godina ovdje biti obnovljeni dvorac s 40-ak soba za učenike i studente, velika baza sjemena bilja za cijelu Hrvatsku, veliki vinski podrum i laboratorij te mnogi drugi popratni sadržaji. Nadam se da će sve Viničanke i Viničanci biti ponosni na sve ovo što radimo, a što je započeo naš sada pokojni načelnik Marijan Kostanjevac kojemu ćemo zauvijek ostati zahvalni za sve što je učinio za ovaj naš kraj – naglasio je Kelemenić te pozvao sve u Vinicu, gdje će se sljedećeg tjedna organizirati veliko događanje – Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki.

U fokusu

Donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Variosystems d.o.o. zapošljava zaposlenika u odjelu nabave (m/ž) u Ludbregu (m/ž). Rok prijave je 9.8. Posao obuhvaća praćenje rokova i količine isporuka materijala prema specifikacijama sustava, pregovaranje oko cijena materijala te izrade narudžbi za određene grupe materijala, izradu i ažuriranje potrvdi narudžbi i slično. Od kandidata se očekuju završeno komercijalno, ekonomsko ili tehničko obrazovanje, dodatno školovanje ili tečajevi povezani s nabavom ili gospodarskim poslovanjem, tečno znanje njemačkog jezika u govoru i pismu, a prednost je dodatno znanje engleskog jezika. Prijavite se.

Autoprijevoznik Tomislav Balažinec traži vozača u međunarodnom prometu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 5.8. Uvjeti su posjedovanje B+E ili C+E kategorije vozila te minimalno poznavanje jednog stranog jezika. Aplicirajte.

KTC d.d. zapošljava na pozicijama konobar (m/ž) u Jalžabetu i Čakovcu te pomoćni kuhar (m/ž) u Čakovcu. Potrebna je srednja stručna sprema ugostiteljskog smjera i vozačka dozvola B kategorije. Prijavite se.

Cloud d.o.o. zapošljava menadžera prodaje (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 27.8. Uvjeti su osnovno znanje engleskog jezika, iskustvo u prodaji namještaja od dvije godine, komunikativnost i snalažljivost. Poslodavac osigurava smještaj i prijevoz prilikom rada u udaljenijim županijama. Provjerite više ovdje.

Massive Flooring d.o.o. zapošljava administratora na odjelu računovodstva (m/ž). Mjesto rada je Veliki Bukovec, a prijave su otvorene do 20.8. Potrebna je srednja stručna sprema ekonomskog smjera, poznavanje engleskog jezika i posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Traže se dvije godine radnog iskustva i računalna pismenost. Očekuje se fleksibilna i komunikativna osoba. Detalje provjerite putem linka.

Gradax d.o.o. zapošljava rukovatelja samohodnim građevinskim strojevima (m/ž) za područje Varaždinske županije. Rok prijave je 19.8. Potrebna je srednja stručna sprema i radno iskustvo od godinu dana. Posao obuhvaća rad na bagerima, valjcima i finišeru. Provjerite detalje ovdje.

MDV Plus d.o.o. traži skladišnog manipulanta (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 6.8. Očekuje se minimalno završena osnovna škola, a radno iskustvo nije važno. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

ACG Europe d.o.o. zapošljava operatera stroja (m/ž) u Ludbregu. Rok prijave je 11.8. Potrebna je srednja stručna sprema tehničara za mehatroniku, strojarskog tehničara, elektrotehničara, osnovno znanje engleskog jezika u govoru i pismu, poznavanje MS Office paketa, poznavanje rada u SAP-u. Posao obuhvaća kontinuirani rad stroja za proizvodnju kapsula, smjenske aktivnosti na stroju za proizvodnju kapsula, praćenje i održavanje parametara procesa u skladu sa zadanim vrijednostima. Provjerite više ovdje.

Limarske usluge Sakač zapošljavaju građevinskog limara (m/ž) u Ljubešćici. Prijave su otvorene do 18.8. Posao podrazumijeva izradu i montažu elemenata od lima, montažu raznih limenih pokrova te izradu limenih fasada. Poželjno je radno iskustvo na navedenim poslovima, minimalno završena osnovna škola te zdravstvena sposobnost za rad na visini. Više na linku.

Podrum Štrigova d.o.o. zapošljava voditelja vinograda (m/ž). Mjesto rada je Štrigova, a prijave se zaprimaju do 15.8. Potrebno je obrazovanje za poljoprivrednog tehničara/ku, a poželjno je radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima. Posao obuhvaća obavljanje poslova planiranja organizacije svih radova u vinogradu, organizaciju rada sa ljudima na parcelama, vođenje evidencije radnika i sezonaca. Provjerite detalje ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Kajtazi i Ćorić u Pribislavcu: “Ne radimo podjele na Rome i nerome!”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na ulazu u romsko naselje u Pribislavcu danas, 28. srpnja, održana je izvanredna konferencija za medije.

Pribislavec su, naime, posjetili ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te saborski zastupnik Veljko Kajtazi. Održali su i radni sastanak s općinarima na kojem je bilo riječi o problematici ilegalnih odlagališta i svakodnevnog spaljivanja otpada, objasnio je načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić.

S navedenim problemom (pre)često se moraju boriti pripadnici DVD-a Pribislavec i Javne vatrogasne postrojbe Čakovec. Samo tijekom srpnja tako su vatrogasci iz JVP-a čak osam puta izlazili na intervenciju. Članovi lokalnog DVD-a povremeno pak požar gase na dvjema lokacijama istovremeno!

Na početku konferencije pozdravio je okupljene i zahvalio ministru Ćoriću što se odazvao pozivu u pomoć. Dodao je da je zastupnik Kajtazi bio inicijatorom sastanka.

– Prije dva tjedna Vlada je donijela novi Nacionalni plan za Rome. To nije prvi takav dokument, oni se redovito donose od 2003., no kako ih sprovesti u djelo ako nijedna jedinica lokalne samouprave nema akcijski plan? Treba razraditi i na koji način zapošljavati mlade, sposobne ljude, a ne ih “pretvarati u invalide” naknadama i sličnim. Ima puno pozitivnih primjera među pripadnicima romske manjine, no svjetla su uvijek fokusirana samo na negativne!

Zahvaljujem ministru Ćoriću i smatram da će ovakvi obilasci romskih naselja pridonijeti rasvjetljavanju problematike i voditi uspješnim rješenjima, osobito sa smećem, koje nije samo romsko – rekao je Kajtazi. Na njega se nadovezao ministar Ćorić.

– Ovo pitanje otpada koji okružuje Pribislavec mora biti riješeno jednom za svagda, za što će se provesti odgovarajuće mjere. Divlje deponije sanirat će se u narednim mjesecima. To je, među ostalim, i pitanje ekonomske, ali i svake druge integracije romske manjine, čiji pripadnici moraju imati sva prava, ali i poštovati sve obveze i odgovornosti koje sa sobom donosi status hrvatskoga građanina. Mislim da se u tome gospodin Kajtazi i ja slažemo – rekao je Ćorić, nadodavši da u svemu veliku ulogu igraju i veća ekonomska sigurnost te važnost obrazovanja Roma.

Kajtazi i Ćorić osvrnuli su se i na problematiku cijepljenja, odgovarajući na pitanje o navodno ispodprosječnoj procijepljenosti Roma. Kajtazi je rekao da ne raspolaže konkretnim podacima, ali da su potencijalno maloj procijepljenosti svakako pridonijele i svakakve lažne informacije koje se šire društvenim mrežama.

Dodao je da se Rome posjećivalo te su im se dostavljali paketi s maskama, dezinficijensima i drugim potrepštinama. Po uzoru na Virovitičko-podravsku županiju, istaknuo je, minibusom bi se posjetilo svih 60-ak romskih naselja te bi se cijepljenje ubuduće provelo uz pomoć mobilnog centra.

Ministar Ćorić odlučno je pak ustvrdio da “nema procijepljenosti u romskim naseljima i u neromskim naseljima”:

– Imate samo procijepljenost na razini Hrvatske… Romi su građani ove zemlje, kao i svi ostali. Nitko tu nikoga ne treba ni na koji način izdvajati. Možemo eventualno govoriti o informiranim i neinformiranim građanima, s tim da je najveća odgovornost na onim informiranima koji se unatoč znanju ne cijepe. Apeliramo svaki dan pa apeliram i danas – cijepite se!

Na primjedbu o neizdvajanju ministar je zaradio pljesak i ovacije prisutnih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje