Povežite se s nama

Crna kronika

Opljačkali trgovinu, pljačkašica izudarala prodavačicu, a kad su ih našli napali su policajce

Objavljeno:

- dana

PLJAČKA U KITROU U DRAVSKOJ ULICI

U pljački Kitroa u Dravskoj ulici nastradala je prodavačica. Kada je upozorila pljačkašicu da mora platiti robu koju je zajedno sa svojim partnerom i još jednom ženom uzela, istukla ju je po glavi i tijelu.

Radni dan u ponedjeljak ujutro zaposlenicima Kitroa u Dravskoj ulici počeo je groznom pljačkom. – Da, ja sam bila na poslu za vrijeme pljačke, ali ne mogu vam ništa reći – vidno uzrujana rekla nam je zaposlenica trgovine koja je svemu svjedočila.

Istog dana policija je uhitila razbojnike, a prilikom uhićenja napali su i njih.

– Varaždinska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad  41-godišnjom državljankom Slovenije s boravištem u Varaždinu, zbog sumnje da je jučer, 7. srpnja oko 7.15 sati, na parkiralištu ispred trgovine u Dravskoj ulici u Varaždinu, počinila kazneno djelo Razbojničke krađe nad 54-godišnjom zaposlenicom trgovine. Kako se sumnja, navedena je zajedno sa 42-godišnjim muškarcem i jednom ženskom osobom ušla u trgovinu, gdje su uzeli prodajne artikle te se sa istima udaljili iz trgovine, ne plativši ih. Nakon što ih je prodavačica upozorila da moraju platiti robu koju su uzeli, 41-godišnjakinja je istu fizički napala izudaravši je rukama po glavi i tijelu, te su se udaljili s mjesta događaja – javila je varaždinska policija.

Prijetili policajcima i napadali ih

Kada je policija jučer pronašla ekipu: 41-godišnjakinju, njenog godinu dana starijeg suučesnika, ženu od 62 godine i 17-godišnjaka počeli su im prijetiti i napadati ih. Uz kaznene prijave za razbojništvo zaradili su i one za napad na službenu osobu.

Doznajemo da su privedeni pljačkaši romske nacionalnosti.

 

 

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Crna kronika

Lepoglava: 89-godišnjak stavio pepeo od roštilja u plastičnu kantu pa mu izgorio dio kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 15. travnja, u Lepoglavi, došlo do požara obiteljske kuće u vlasništvu 89-godišnjaka, javila je PU varaždinska.

Do požara je došlo tako što je 89-godišnjak pepeo s roštilja od prijašnjeg dana stavio u pvc kantu s vanjske strane verande pored koje je bilo složeno ogrjevno drvo. Uslijed jakog vjetra došlo je do zapaljenja pvc kante te se požar proširio na drva, a potom i na verandu te dio kuće.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok su istog ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društva Lepoglava i Kamenica. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Iz kuće kod Štrigove ukraden nakit vrijedan nekoliko tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 15. travnja, u prijepodnevnim satima u Leskovcu, nepoznati počinitelj iskoristio je kraću odsutnost 81-godišnje vlasnice te iz nezaključane kuće ukrao razni nakit.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća eura, javila je PU međimurska.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje