Povežite se s nama

Crna kronika

Optužnica mladiću koji je pijan izazvao stavičnu nesreću u Čičkovini

Objavljeno:

- dana

POGINUO Luka M. (19)

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu 20-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu

Tereti ga se da je 22. listopada 2016. oko 3,30 sati u ČičkovinI kraj Ludbrega, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (više od 1,80 promila alkohola u organizmu) uslijed čega je vozio prevelikom brzinom kojom nije mogao savladati oštar desni zavoj pa je izgubio nadzor nad vozilom, sletio ulijevo izvan kolnika i udario prednjim i bočnim dijelom vozila u ogradu i zid kuće uz cestu.

U nesreći je smrtno stradao 19-godišnji Luka M. koji je bio na stražnjem sjedištu.

Izvor:
Foto: DVD Ludbreg

Crna kronika

Muškarac (65) zaprijetio poštaru da će ga ubiti puškom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 12. svibnja podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 65 godina zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje.

– Optužnicom se okrivljenog 65-godišnjaka tereti da je 17. ožujka 2021. u jednom mjestu na području Varaždinske županije zaprijetio poštaru da će ga ubiti puškom u trenutku kad mu je poštar donio dvije poštanske pošiljke radi osobne dostave – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijan vozač preticao obilaznicom Varaždina pa auti završili u dva jarka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 13. svibnja, oko 21:20 sati na jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina, ozlijeđene su dvije osobe.

Muškarac starosti 28 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.78 g/kg jugozapadnom obilaznicom iz smjera Varaždina u smjeru Poljane Biškupečke. Dolaskom na ravni cestovni potez, započeo je pretjecanje više vozila ispred sebe, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

Zbog toga je prednjim desnim dijelom vozila udario u stražnji lijevi dio osobnog vozila kojim je u istom smjeru upravljao 22-godišnjak. Tom je prilikom došlo do zanošenja oba vozila, pri čemu je vozilo 22-godišnaka udarilo u prometni stupić, a zatim sletjelo u desni cestovni jarak ispod razine kolnika, dok je vozilo 28-godišnjaka sletjelo u lijevi cestovni jarak.

Obojica su vozača ozlijeđena te su prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu. Za vrijeme trajanja očevida promet na navedenoj dionici obilaznice je bio zatvoren za sav promet te se isti odvijao obilaznim pravcima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!