Povežite se s nama

Crna kronika

Optužnica: pijani vozač kamiona kod Ludbrega naletio na dječaka na biciklu i teško ga ozlijedio

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 6. rujna podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 35 godina zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

– Okrivljenog 35-godišnjaka tereti se da je 2. srpnja 2021. u Križovljanu kraj Ludbrega upravljao teretnim automobilom pod utjecajem alkohola (preko 1,3 promila alkohola u organizmu), uslijed čega nije bio u stanju držati vozilo na svojoj prometnoj traci, već je prešao na biciklističku stazu i prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio bicikla kojim je u istom smjeru upravljao 14-godišnjak. Dječak je uslijed udara vozila zadobio teške ozljede (prijelom sljepoočne kosti, potres mozga, natučenje pluća) – objavio je DORH.

Državno odvjetništvo je 4. srpnja odredilo okrivljeniku mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom, a u optužnici je predloženo da se produlji navedena mjera opreza.

Crna kronika

Dvojica muškaraca pokušali podvaliti lažne švicarske franke u dvije mjenjačnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 21. listopada donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskih državljana starih 32 i 28 godina zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja novca.

– Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 15. lipnja 2021. u Čakovcu, u mjenjačnici predali dvije lažne novčanice od po tisuću švicarskih franaka radi razmjene u kune, znajući da se radi o lažnim novčanicama, a kad je brojač novca izbacio jednu novčanicu kao sumnjivu, zaposlenica ih je odbila primiti. Osnovano se sumnja da su potom u drugoj mjenjačnici predali još jednu takvu lažnu novčanicu radi razmjene u kune, ali je zaposlenik, na temelju provjere novčanice u certificiranom uređaju, posumnjao u njenu ispravnost i odbio ju primiti – objavio je DORH.

Prema današnjem tečaju 1000 franaka je nešto vuše od 7000 kuna.

Nastavite čitati

Crna kronika

Presretačem ulovili 24-godišnjeg vozača koji je kod Nove Vesi jurio 133 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U petak, 22. listopada, u 16.56 sati na dionici županijske ceste Nova Ves Petrijanečka – Varaždin, policijski službenici mobilnog tima prometne policije Policijske uprave varaždinske specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja, tzv. presretačem, zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 24-godišnjak.

Vozač osobnog vozila je upravljao osobnim vozilom brzinom od 133 km/h na djelu ceste izvan naselja gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 60 km/h.

Vozaču je na mjestu prekršaja izdan prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 5000 kuna, objavila je policija, te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jednog mjeseca, te je isključen iz prometa. Po pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i tri negativnih prekršajnih bodova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje